26

Από την κόλαση… στον παράδεισο. Ο Μίκαελ Σουμάχερ κέρδισε στο Grand Prix της Ισπανίας, όταν λίγα μέτρα πριν από τον τερματισμό ο κινητήρας του Μίκα Χάκινεν «έσπασε» χαρίζοντας την κορυφή στον Γερμανό της Ferrari με 1:31.03. Mοντόγια (Williams) και Βιλνέβ (BAR) συμπλήρωσαν το βάθρο, με τον Κολομβιανό να ανεβαίνει σε αυτό για πρώτη φορά. Αναλυτικά η σειρά τερματισμού.

«Λυπάμαι» ήταν η αντίδραση του Σουμάχερ, που πήγε τρέχοντας να συμπαρασταθεί στον άτυχο μεγάλο αντίπαλό του Μίκα Χάκινεν, μόλις ολοκληρώθηκε η κούρσα. Λίγα λεπτά αργότερα ο ίδιος δήλωνε απογοητευμένος και στενοχωρημένος, ενώ δεν μπορούσε να βρει τι έφταιξε, ούτε όμως και οι μηχανικοί της McLaren.


Ο Φινλανδός προηγούνταν του Σουμάχερ 42 δευτερόλεπτα, μέχρι να υποστεί η McLaren του το μηχανικό πρόβλημα που του στέρησε την τέταρτη συνεχή νίκη στην Ισπανία.


Έτσι ο Σουμάχερ προηγείται στη γενική βαθμολογία με 36 βαθμούς, ενώ ακολουθούν ο Κούλτχαρντ, που τερμάτισε στη Βαρκελώνη πέμπτος, με 28 και ο Μπαρικέλο με 14 βαθμούς. Aναλυτικά η βαθμολογία του πρωταθλήματος Οδηγών και Κατασκευαστών.


Τα πάντα για το Grand Prix της Βαρκελώνης και όχι μόνο στο in.auto.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ