Η Pioneer έστειλε άθελά της τον ιό Hybris στους πελάτες της
Η Pioneer, γνωστή εταιρεία κατασκευής οδηγών CD, απέστειλε ακούσια μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου «μολυσμένα» με τον ιό Hybris σε 10.000 πελάτες της το Μάρτιο, όπως ανακοινώθηκε τη Μ.Τρίτη.
39
Η Pioneer, γνωστή εταιρεία κατασκευής οδηγών CD, απέστειλε ακούσια μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου «μολυσμένα» με τον ιό Hybris σε 10.000 πελάτες της το Μάρτιο, όπως ανακοινώθηκε τη Μ.Τρίτη.
O πολύμορφος ιός Hybris ανήκει στην κατηγορία των «Δούρειων ίππων» (Trojan horse) και μεταδίδεται επισυναπτόμενος σε e-mail. Όταν ο παραλήπτης ανοίξει το επισυναπτόμενο αρχείο, ο Hybris κρύβεται στο σκληρό δίσκο και παραμονεύει τη λήψη νέων μηνυμάτων για να στείλει εαυτόν στο επόμενο θύμα.
Το κρούσμα εντοπίστηκε για πρώτη φορά στις 2 Μαρτίου, οπότε η Pioneer έστειλε πληροφορίες για τις εκδηλώσεις και τα νέα της προϊόντα σε λίστα 10.578 πελατών της που είχαν ζητήσει την αποστολή ενημερωτικών μηνυμάτων από την εταιρεία. Μια ώρα αργότερα, αφού αρκετοί επέστρεψαν ανέγγιχτα τα μηνύματα, η εταιρεία γνώριζε ότι είχε επισυνάψει και κάτι ανεπιθύμητο… Έναν ιό. Την επόμενη ημέρα αλλά και στις 12 Μαρτίου, έστειλε απολογητικό μήνυμα επισυνάπτοντας αυτήν τη φορά αντι-ιικό. Έως τις 10 Απριλίου, όπως αναφέρει το PCWorld.com, 19 μόλις χρήστες είχαν αναφέρει ζημία ως αποτέλεσμα της δράσης του Hybris.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αυτοκίνητο έπεσε στο λιμάνι του Πειραιά – Σώα η οδηγός
- Χημικά, πετροπόλεμος και συλλήψεις: Σοβαρά επεισόδια στο Παρίσι μετά τη λήξη του Σενεγάλη – Μαρόκο (vids)
- Έβρισαν τον Ντίαθ οι συμπαίκτες του για το πέναλτι!
- Η Euroleague όρισε τον Ντιφαλά στο Παναθηναϊκός – Μπασκόνια
- Γροιλανδία: «Δεν σκέφτομαι πλέον αποκλειστικά την ειρήνη» – Νέες απειλές Τραμπ και έκτακτη Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες
- Ταΰγετος: «Είχαν κακώσεις και δεν μπορούσανε να περπατήσουν» – Αίσιο τέλος για τους 8 ορειβάτες
- Αγρότες: Ψαλιδίζει τις προσδοκίες ο Τσιάρας – «Η κυβέρνηση έχει κάνει τις τελικές της ανακοινώσεις»
- Η Τόνια Σωτηροπούλου αποχαιρετά τον πατέρα της – Η συγκινητική ανάρτησή της
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Ρωσία: Θαμμένες κάτω από το χιόνι ολόκληρες γειτονιές – Σκάβουν τούνελ για να φτάσουν στα σπίτια τους [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/Capture-110-134x85.jpg)

![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)






























































![Ρωσία: Θαμμένες κάτω από το χιόνι ολόκληρες γειτονιές – Σκάβουν τούνελ για να φτάσουν στα σπίτια τους [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/Capture-110-315x220.jpg)













Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442