
Για πρώτη φορά στην Α1 19 νίκες το Περιστέρι μετά το 94-70 επί του Μίλωνα
Έγραψε ιστορία το Περιστέρι στην 21η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ φτάνοντας για πρώτη φορά τις 19 νίκες σε μία αγωνιστική χρονιά. Οι «κυανοκίτρινοι» του Αργύρη Πεδουλάκη νίκησαν με 94-70 τον Μίλωνα έχοντας πρώτο σκόρερ τον Αλφόνσο Φορντ με 21 πόντους.
57
Έγραψε ιστορία το Περιστέρι στην 21η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ φτάνοντας για πρώτη φορά τις 19 νίκες σε μία αγωνιστική χρονιά. Οι «κυανοκίτρινοι» του Αργύρη Πεδουλάκη νίκησαν με 94-70 τον Μίλωνα έχοντας πρώτο σκόρερ τον Αλφόνσο Φορντ με 21 πόντους.
Οι «πρίγκιπες της δυτικής όχθης» επικράτησαν πολύ εύκολα έχοντας πέντε παίκτες με περισσότερους από δέκα πόντους. Η καλύτερη είδηση όμως για τον προπονητή του Περιστερίου ήταν η επανεμφάνιση του Γιάννη Κρητικού, ο οποίος ύστερα από περίπου 2,5 μήνες απουσίας λόγω τραυματισμού φόρεσε και πάλι τη φανέλα της ομάδας του.
Οι παίκτες του Τάκη Κορωναίου αντιστάθηκαν των πρωτοπόρων στη βαθμολογία μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο, όταν οι Μόργκαν και Πασχάλης κάλυψαν επάξια το κενό του Κέντρικ Τζόνσον, ο οποίος ήταν εκτός τόπου και χρόνου και τελείωσε τον αγώνα με τέσσερις πόντους.
Παρ όλο που το Περιστέρι έμοιαζε να ελέγχει τον αγώνα, δεν έλειψε και ο εκνευρισμός, όταν έπειτα από ένα σκληρό φάουλ του Κέντρικ Τζόνσον στον Παπαμακάριο οι δύο παίκτες αντάλλαξαν κάποια «γαλλικά», με τον Αμερικανό των φιλοξενουμένων να αποσύρεται στον πάγκο του Μίλωνα, αφού προηγουμένως είχε χρεωθεί αντιαθλητικό φάουλ.
Στην επανάληψη το Περιστέρι πάτησε «γκάζι» απογειώνοντας τη διαφορά ακόμη και στους 30 πόντους, ενώ η ομάδα του Μίλωνα προσπαθούσε να αποφύγει τη συντριβή. Ούτε και σε αυτόν, όμως, το στόχο ανταποκρίθηκε ο Μίλωνας, αφού στο 33ο λεπτό το Περιστέρι κατάφερε να ξεφύγει με 30 πόντους (82-52).
Τελικά, οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με ένα σερί 8-0, διαμορφώνοντας το 82-60. Τίποτα όμως δεν μπορούσε να απειλήσει την ομάδα την ομάδα των δυτικών προαστίων, που με χαρακτηριστική ευκολία έφτασε στο τελικό 94-70.
Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 21-15, 49-36, 75-48, 94-70.
Περιστέρι: Κρητικός, Παπαμακάριος 15 (2), Πελεκάνος 13 (1), Ζεβροσόνκο 7, Ντίνκινς 2, Φορντ 21 (3), Τσαρτσαρής 16, Ριμπέιρο 4, Αντερσεν 14, Ευθύμιου 2.
Μίλωνας: Καζιάνης 3 (1), Σίννης 4, Τζόνσον 4, Μέντζος 8, Σιάτρας 3 (1), Κρούσεβατς 3 (1), Μίχαλος 2, Πατέλης 2, Βαρυπάτης 17 (2), Πασχάλης 10, Μόργκαν 14(1).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σερβία και Ουγγαρία ανακοίνωσαν ότι βρέθηκαν αμερικανικά εκρηκτικά σε ρωσικό αγωγό φυσικού αερίου
- Economist: Μετρά αντίστροφα ο χρόνος του private credit – Ορατή μια νέα κρίση στην παγκόσμια οικονομία;
- Γουέστ Χαμ – Λιντς Γιουνάιτεντ 2-4 πεν. (2-2 κ.α.): Πρόκριση «θρίλερ» στην 4άδα του FA Cup για τα «Παγώνια»
- Υποκλοπές: Πασχίζει η Σοφία Βούλτεψη να βγάλει καθαρό τον Γρ. Δημητριάδη και εκτίθεται
- Γλυφάδα: Χειροπέδες σε 3 άνδρες που απείλησαν αστυνομικούς με αεροβόλο όπλο, μαχαίρι και σφυρί
- Τα επαγγέλματα που η Τεχνητή Νοημοσύνη δεν μπορεί να αγγίξει και οι νέοι που τα επιλέγουν





