Αύξηση της κυκλοφορίας των MP3όφωνων προβλέπει έρευνα
Σε συνεχή άνθηση βρίσκεται η αγορά των συσκευών αναπαραγωγής ψηφιακού ήχου, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της εταιρείας IDC.
73
Σε συνεχή άνθηση βρίσκεται η αγορά των συσκευών αναπαραγωγής ψηφιακού ήχου, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της εταιρείας IDC.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, το 2005 αναμένεται να κυκλοφορήσουν παγκοσμίως περίπου 26 εκατομμύρια συσκευές, ο μεγαλύτερος όγκος των οποίων (18 εκατ. κομμάτια) θα κατακλύσει την αμερικανική αγορά.
Το 2000 ο αριθμός των συσκευών αυτών άγγιξε τα 3,3 εκατομμύρια κομμάτια παγκοσμίως, εκ των οποίων τα 2,8 εκατομμύρια κάλυψαν τις ανάγκες των Αμερικανών καταναλωτών, σύμφωνα με το CNet.
Η IDC προβλέπει ακόμη ότι κυρίως οι φορητές συσκευές αναπαραγωγής ήχου θα συνεχίσουν να γνωρίζουν μεγάλη επιτυχία. Μάλιστα, υποστηρίζουν ότι περίπου το 61% της συνολικής παραγωγής και κυκλοφορίας συσκευών αναπαραγωγής ήχου θα είναι φορητό.
Oι ερευνητές της IDC αποδίδουν το μέχρι πρόσφατα αργό ρυθμό ανάπτυξης της αγοράς συσκευών αναπαραγωγής ψηφιακού ήχου στο υψηλό κόστος και στις περιορισμένες δυνατότητες της μνήμης Flash που χρησιμοποιούν για την αποθήκευση των μουσικών δεδομένων.
Όμως, οι ερευνητές προβλέπουν ότι η χρήση εναλλακτικών τρόπων αποθήκευσης μικρότερου κόστους και μεγαλύτερων χωρητικοτήτων (όπως σκληροί δίσκοι και επανεγγράψιμα δισκάκια) θα παρακινήσει πολλούς κατασκευαστές να πάψουν να είναι διστακτικοί και να μπουν δυναμικά στο χορό.
Ήδη συσκευές με εναλλακτικά μέσα αποθήκευσης των μουσικών δεδομένων έχουν κάνει την εμφάνισή τους στην αγορά και έπεται συνέχεια. Μάλιστα, διάφορες εταιρείες έχουν ανακοινώσει ότι σύντομα θα εξοπλίσουν και τα αυτοκίνητα με συσκευές αναπαραγωγής μουσικών αρχείων MP3.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Οδηγίες για την ασφάλεια των τροφίμων εν όψει Πάσχα από την Ένωση Καταναλωτών
- Δουδωνής: Αυτό δεν είναι κυβέρνηση, είναι πινάκιο δικαστηρίου
- Δώρο Πάσχα: Μέχρι και τη Μεγάλη Τετάρτη η καταβολή στον ιδιωτικό τομέα
- Επικοινωνία του Πάπα με τον Ισραηλινό πρόεδρο και τον Ουκρανό πρόεδρο – Έκκληση για ειρήνη
- Τι καιρό θα κάνει το Πάσχα – Οι προγνώσεις των μετεωρολόγων
- Αγορά εργασίας: Τα επαγγέλματα με τη μεγαλύτερη ζήτηση στην Ελλάδα – Τι δείχνουν οι κενές θέσεις
- Το τελευταίο «αντίο» στον Βασίλη Γκούμα (pics)
- Αφθώδης πυρετός: Δύο νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη Λέσβο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 03.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/nick-owuor-astro-nic-portraits-b25CZm2Nnco-unsplash-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442