
Με διώξεις απειλούν τους ISP οι Εβραίοι της Γερμανίας
Με δικαστικές διώξεις απειλούν οι Εβραίοι της Γερμανίας τους παροχείς διαδικτυακών υπηρεσιών (ISP) που προσφέρουν πρόσβαση σε δικτυακούς τόπους με νεοναζιστικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο.
31
Με δικαστικές διώξεις απειλούν οι Εβραίοι της Γερμανίας τους παροχείς διαδικτυακών υπηρεσιών (ISP) που προσφέρουν πρόσβαση σε δικτυακούς τόπους με νεοναζιστικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο.
Σύμφωνα με εκπροσώπους του Κεντρικού Εβραϊκού Συμβουλίου της Γερμανίας, η γερμανική κυβέρνηση δεν έχει προωθήσει επαρκές νομοθετικό πλαίσιο που να απαγορεύει την προπαγάνδα των νεοναζιστών στον κυβερνοχώρο. Η Γερμανία θα πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμα της Γαλλίας σε αυτό τον τομέα, υποστηρίζει ο αντιπρόεδρος του Κεντρικού Εβραϊκού Συμβουλίου, Μίχελ Φρίντμαν.
Τον περασμένο Νοέμβριο γαλλικό δικαστήριο απαγόρευσε την πρόσβαση των χρηστών σε δικτυακούς τόπους της ιντερνετικής πύλης Yahoo! που δημοπρατούσαν ναζιστικά αντικείμενα και ενθύμια.
Όπως μεταδίδει το BBC, ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών, Ότο Σίλι, επιβεβαίωσε την ύπαρξη τουλάχιστον 800 γερμανόφωνων δικτυακών τόπων με νεοναζιστικό περιεχόμενο. Ο ίδιος υποστηρίζει, πάντως, ότι οι περισσότεροι έχουν δημιουργηθεί στις ΗΠΑ και οι υπεύθυνοι προστατεύονται από τους αμερικανικούς νόμους περί ελευθερίας της έκφρασης.
Ωστόσο, το περασμένο έτος το Ανώτατο Δικαστήριο της Γερμανίας αποφάσισε ότι οποιοσδήποτε δημοσιοποιεί ρατσιστικό υλικό, που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από χρήστες του Internet στη χώρα, μπορεί θεωρητικά να διωχθεί ποινικά σύμφωνα με το γερμανικό Δίκαιο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μεγαλώνει η μαύρη λίστα με τα εργατικά δυστυχήματα: Τριάντα επτά νεκροί τους τέσσερις πρώτους μήνες του 2026
- Συνταγή: Γαλατόπιτα χωρίς φύλλο
- Ο Τραμπ φέρεται να εξετάζει παρατεταμένο αποκλεισμό του Ιράν – Μαίνονται οι ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο
- ΗΠΑ-Ιράν: Το διπλωματικό αδιέξοδο και οι προειδοποιήσεις για «παγωμένη σύρραξη» στον Κόλπο
- Τα φαγητά που βλέπουμε στα social media μας ανοίγουν την όρεξη;
- Άστατος ο καιρός την Τετάρτη με τοπικές βροχές – Πτώση της θερμοκρασίας από την Πέμπτη


