Πρόσβαση στο Internet μέσω κινητού στα 11Mbps χωρίς κινητό τρίτης γενιάς
Φινλανδός καθηγητής ανέπτυξε λογισμικό χάρη στο οποίο εταιρείες κινητής τηλεφωνίας χωρίς την -ακριβή- άδεια κινητής τηλεφωνίας τρίτης γενιάς θα μπορούν να προσφέρουν υπηρεσίες πρόσβασης στο Διαδίκτυο με ταχύτητα 11Mbps, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Τhe Times του Λονδίνου τη Δευτέρα.
39
Φινλανδός καθηγητής ανέπτυξε λογισμικό χάρη στο οποίο εταιρείες κινητής τηλεφωνίας χωρίς την -ακριβή- άδεια κινητής τηλεφωνίας τρίτης γενιάς θα μπορούν να προσφέρουν υπηρεσίες πρόσβασης στο Διαδίκτυο με ταχύτητα 11Mbps, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Τhe Times του Λονδίνου τη Δευτέρα.
Το λογισμικό Dynamics HUT Mobile IP αναπτύχθηκε από τον καθηγητή Χαν Κάρι και λειτουργεί με χρήση της ραδιοσυχνότητας 2,4GHz, στην οποία δεν εκπέμπεται σήμα από καμία ευρωπαϊκή χώρα.
Την εφεύρεση του καθηγητή του Πανεπιστημίου Τεχνολογίας του Ελσίνκι θα χρησιμοποιήσει ένας από τους μεγαλύτερους Φινλανδούς παροχείς υπηρεσιών Internet, ο όμιλος Jippii.
Χάρη στο πρόγραμμα του Κάρι, οι χρήστες της υπηρεσίας μέσω του δικτύου κινητής τηλεφωνίας θα έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο με ταχύτητα 11Mbps. H Jippii το έχει ήδη χρησιμοποιήσει για να παράσχει μία υπηρεσία την οποία ονομάζει Freedom in Helsinki.
Για την παροχή αυτής της υπηρεσίας, η Jippii είναι αναγκασμένη να εγκαταστήσει εκατοντάδες επίγειους σταθμούς πάνω σε κτίρια των περιοχών που θέλει να καλύψει. Το κόστος τους ωστόσο, όπως υποστηρίζει η εταιρεία, είναι έως και δέκα φορές μικρότερο σε σχέση με το κόστος του εξοπλισμού ενός δικτύου τρίτης γενιάς. Η Jippii έχει ήδη συνάψει συμφωνία με τη γαλλική Sagem για την κατασκευή κινητών τηλεφώνων που θα είναι συμβατά και με τα παραδοσιακά δίκτυα GSM και με τα ειδικά τηλέφωνα Freedom.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Χωρίς ανακοινώσεις η σύσκεψη για την ευλογιά στο Μαξίμου – Μέτρα προσεχώς…
- Ισπανία: Τρένο συγκρούστηκε με γερανό
- Κακοκαιρία: Γυναίκα παρασύρθηκε με το αυτοκίνητό της στη Βάρη – Έμεινε για τρεις ώρες σε ένα δέντρο
- Έκτακτη χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των καταστροφών στο Δήμο Γλυφάδας
- Το ταξίδι του Ολυμπιακού στην Πόλη μέσα από το βίντεο της ΚΑΕ (vid)
- Ποιοι Beatles; Ο Ρόμπι Γουίλιαμς είναι έτοιμος να σπάσει το ρεκόρ των Σκαθαριών που κρατάει 25 χρόνια

