60

Αλλη μια εταιρεία εκδήλωσε την πρόθεσή της να συμμετάσχει στη δημοπράτηση των περιουσιακών στοιχείων τής -υπό χρεοκοπία- εταιρείας ανταλλαγής αρχείων μουσικής και βίντεο, Scour.com. Η εταιρεία Liquid Audio ανακοίνωσε την Πέμπτη το ενδιαφέρον της, όπως είχαν κάνει πρόσφατα οι εταιρείες Listen.com και Centerspan Communications.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNet, η Liquid Audio προτίθεται να χρησιμοποιήσει τις εγκαταστάσεις της Scour.com για τη δημιουργία μιας νόμιμης υπηρεσίας ανταλλαγής αρχείων· για αυτόν το σκοπό έχει ήδη αναπτύξει μια τεχνολογία που επιτρέπει τη νόμιμη ανταλλαγή μουσικών αρχείων μέσω του Διαδικτύου και βρίσκεται ήδη σε διαπραγματεύσεις με εκπροσώπους της μουσικής βιομηχανίας.


Η εταιρεία υπέβαλε το αίτημά της εκπρόθεσμα, δεδομένου ότι η προθεσμία έληξε την Τρίτη. Το αίτημα της Liquid Audio θα πρέπει να εγκριθεί από αρμόδιο δικαστήριο του Λος Αντζελες. Η Liquid Audio δεν ανακοίνωσε το ποσό που θα καταβάλει για την εξαγορά της Scour. Όμως, σύμφωνα με δήλωση εκπροσώπου της, πρόκειται να υπερβαίνει την προσφορά της Listen.com, ύψους πέντε εκατομμυρίων δολαρίων (1,9 δισ. δρχ.) και 527.918 μετοχών.


H διαδικασία δημοπράτησης των περιουσιακών στοιχείων της Scour.com θα λήξει στις 12 Δεκεμβρίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ