26

Με κεκτημένη ταχύτητα από το Ηράκλειο, η Ξάνθη ξεπέρασε και το εμπόδιο του Πανηλειακού, επικρατώντας με 2-0 στο πλαίσιο της έβδομης αγωνιστικής της Εθνικής κατηγορίας, μένοντας έτσι μόνη δεύτερη στη βαθμολογία, καθώς ο μέχρι χθες συγκάτοικός της Παναθηναϊκός άφησε δύο βαθμούς στην Τούμπα.

Η Ξάνθη είχε την εδαφική υπεροχή σε όλη τη διάρκεια του πρώτου μέρους, όμως η εστία του Λιούρδη «παραβιάστηκε» από μία… στημένη φάση. Στο 44 το ακριτικό συγκρότημα κέρδισε φάουλ και ο Γιανότσκο, που κλήθηκε να το εκτελέσει, έστειλε την μπάλα να καρφωθεί στην αριστερή γωνία της εστίας του Πανηλειακού, κάνοντας το 1-0.


Με γκολ τελείωσε το πρώτο ημίχρονο, με γκολ όμως ξεκίνησε και το δεύτερο. «Δράστης» αυτήν τη φορά ήταν ο Σφακιανάκης, το σουτ του οποίου, αφού χτύπησε και στα πόδια του Μοσχογιάννη, κατέληξε στα δίχτυα του Λιούρδη, κάνοντας το 2-0.


Ο Πανηλειακός δειλά αλλά σταθερά άρχισε να βγαίνει στην επίθεση, όμως στο 65 εξανεμίστηκαν και οι ελάχιστες ελπίδες ότι θα μπορέσει να φτάσει σε γκολ. Ο Πέντζελι δέχτηκε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα του διαιτητή Παπαδάκου, αφήνοντας την ομάδα του με δέκα παίκτες.


Ξάνθη: Μπούτσεκ, Πουρσαϊτίδης, Γελαδάρης, Ζαπρόπουλος, Ζουμπούλης, Γιανότσκο (69 Καλύκας), Παπαδημητρίου, Τουρσουνίδης (59 Αντωνίου), Ζωγραφάκης, Νικολάου, Σφακιανάκης.


Πανηλειακός: Λιούρδης, Ουζουνίδης, Δέδες, Νεμπεγλέρας, Κόλτζος (35 Μοσχογιάννης), Πέτσελι, Παπαδόπουλος (46 Ντος Σάντος), Ζιάκας, Πις, Μάντρα, Μπάντοβιτς.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ