
Ο Κλίντον αποτίνει φόρο τιμής στη μνήμη των νεκρών του πολέμου του Βιετνάμ
Φόρο τιμής στη μνήμη των χιλιάδων θυμάτων του τραγικού πολέμου του Βιετνάμ απέτισε την Παρασκευή ο Μπιλ Κλίντον, ο οποίος είναι ο πρώτος εν ενεργεία πρόεδρος των ΗΠΑ που επισκέπτεται τη χώρα, μετά το τέλος του πολέμου το 1975.
51
Φόρο τιμής στη μνήμη των χιλιάδων θυμάτων του τραγικού πολέμου του Βιετνάμ απέτισε την Παρασκευή ο Μπιλ Κλίντον, ο οποίος είναι ο πρώτος εν ενεργεία πρόεδρος των ΗΠΑ που επισκέπτεται τη χώρα, μετά το τέλος του πολέμου το 1975.
Μιλώντας ενώπιον εκατοντάδων φοιτητών στο Εθνικό Πανεπιστήμιο του Ανόι ο Μπιλ Κλίντον αναφέρθηκε στον «κοινό πόνο» των δύο χωρών και κάλεσε την ηγεσία του Βιετνάμ να λάβει μέτρα για την ενίσχυση του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
«Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για το παρελθόν, αυτό όμως που μπορούμε να κάνουμε είναι να αλλάξουμε το μέλλον» δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος και συμπλήρωσε: «Μόνον εσείς μπορείτε να συνεχίσετε να ανοίγετε τις αγορές σας, την κοινωνία σας».
Κατά την τριήμερη διαμονή του στο Βιετνάμ ο Μπιλ Κλίντον, που συνοδεύεται από τη σύζυγό του και γερουσιαστή πλέον Χίλαρι Κλίντον και την κόρη τους Τσέλσι, αναμένεται να δώσει ιδιαίτερη έμφαση στο εμπόριο και τη συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες.
Αμεση προτεραιότητά του θα είναι, πάντως, η πλήρης πληροφόρηση για τους περίπου 2.000 Αμερικανούς πολίτες και στρατιώτες, η τύχη των οποίων αγνοείται μετά τη λήξη του πολέμου το 1975.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press,Reuters,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Με Γιακουμάκη ο ΠΑΟΚ κόντρα στην ΑΕΚ
- Eurovision 2026: Η Βίκυ Λέανδρος επέστρεψε στη Βιέννη μετά από 59 χρόνια
- Ηλιούπολη: Πιάστηκαν χέρι-χέρι και έπεσαν στο κενό ακούγοντας μουσική – Οι σημειώσεις που βρέθηκαν και οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ.
- Μπουντούρης για τον ΠΑΟΚ: «Φεύγω χωρίς απογοήτευση και στεναχώρια» (pic)
- Eurovision: Έφτασε η ώρα του Akyla – Λεπτό προς λεπτό ο Ά ημιτελικός
- «Ο Ερυθρός Αστέρας θέλει Γκατσίνοβιτς, αλλά ο παίκτης επιθυμεί να μείνει στην ΑΕΚ»

