
Μουσείο και χώρο πολιτιστικών εκδηλώσεων θέλει ο Δήμος Αγ.Παρασκευής τη βίλα Ιόλα
Την απαλλοτρίωση της βίλας Ιόλα και τη μετατροπή της σε μουσείο μοντέρνας τέχνης και πολιτιστικών δραστηριοτήτων πρόκειται να ζητήσει σήμερα, Τρίτη, ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Σταύρος Κώτσης, από το δημοτικό συμβούλιο.
43
Την απαλλοτρίωση της βίλας Ιόλα και τη μετατροπή της σε μουσείο μοντέρνας τέχνης και πολιτιστικών δραστηριοτήτων πρόκειται να ζητήσει σήμερα, Τρίτη, ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Σταύρος Κώτσης, από το δημοτικό συμβούλιο.
Η οικία του Αλέξανδρου Ιόλα -έργο του Δημήτρη Πικιώνη- βρίσκεται σε χώρο 7.000τμ. στην περιοχή Παράδεισος της Αγ.Παρασκευής. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Ελευθεροτυπία την Τρίτη, ο δήμος έχει ζητήσει εδώ και αρκετό καιρό τόσο από το ΥΠΕΧΩΔΕ όσο και από το υπουργείο Πολιτισμού την απαλλοτρίωση του οικήματος και τη μετατροπή του σε χώρο πολιτιστικών δραστηριοτήτων.
Μάλιστα, ο Δήμος Αγίας Παρασκευής προτίθεται να αναλάβει το κόστος, εφόσον τα δύο συναρμόδια υπουργεία συνεισφέρουν στις δαπάνες επισκευής και αποκατάστασης του κτιρίου και του περιβάλλοντος χώρου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αν έχεις κατακτήσεις, μπορεί να χάσεις ρόλο στο Χόλιγουντ
- Artemis II: Εντυπωσιακές εικόνες της Γης από το διάστημα – Live βίντεο από την αποστολή
- Ο Τσιτσιπάς ονειρευόταν τη… Eurovision, πριν αφοσιωθεί στο τένις (vid)
- Δουδωνής: «Να τους αποπέμψει και μετά να παραιτηθεί ο κ. Μητσοτάκης»
- Η ΚΕΔ αποκάλυψε τα τρία κριτήρια για τους νέους πίνακες διαιτητών
- Βιολάντα: Διάβρωση του αγωγού προπανίου από λάθος τοποθέτηση δείχνει το πόρισμα του ΕΜΠ



