H Intel ακύρωσε τον επεξεργαστή Timna!
H Intel δεν θα προχωρήσει τελικά στην κατασκευή του τσιπ Timna, το οποίο προοριζόταν για οικονομικούς υπολογιστές και θα αντικαθιστούσε τον επεξεργαστή Celeron.
65
H Intel δεν θα προχωρήσει τελικά στην κατασκευή του τσιπ Timna, το οποίο προοριζόταν για οικονομικούς υπολογιστές και θα αντικαθιστούσε τον επεξεργαστή Celeron.
Η απόφαση αυτή αποτελεί τη δεύτερη «κακή» είδηση από την πλευρά του μεγαλύτερου κατασκευαστή μικροεπεξεργαστών. Την περασμένη εβδομάδα, η Intel ανακοίνωσε ότι θα έχει μικρότερα έσοδα από τα αναμενόμενα για το τρέχον τρίμηνο και η ανακοίνωσή της προκάλεσε πτώση της τιμής των μετοχών πολλών εταιρειών Πληροφορικής.
Το τσιπ Timna επρόκειτο να κάνει την εμφάνισή του το δεύτερο τρίμηνο του 2001. Η Intel δεν θα προχωρήσει στην παραγωγή του, λόγω κατασκευαστικών προβλημάτων και της γενικότερης κατάστασης της αγοράς. Την Πέμπτη, η Intel ανακοίνωσε μάλιστα ότι θα δώσει τον Pentium 4 στην κυκλοφορία μετά τις 20 Νοεμβρίου.
Το τσιπ Timna είχε ήδη καθυστερήσει λόγω προβλημάτων σε ένα συνοδευτικό τσιπ, που ονομάζεται Memory Translation Hub. Η αντιμετώπιση των εν λόγω προβλημάτων θα είχε ωθήσει όμως την εισαγωγή του τσιπ πιθανότατα στο δεύτερο εξάμηνο του 2001 και οι κατασκευαστές θα είχαν δυσκολίες να το ενσωματώσουν σε νέα συστήματα, όπως μετέδωσε το CNet την Παρασκευή.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Το μεσημέρι ανακοινώνονται τα μέτρα κατά της αισχροκέρδειας στη σκιά του πολέμου στη Μέση Ανατολή
- Ηλεκτρικά αυτοκίνητα στη Formula 1
- Ιράν: ΤACO ή όχι, όσο ο Τραμπ παραμένει στη Μέση Ανατολή τόσο δυσκολότερο είναι να φύγει
- Ισπανία: Τουλάχιστον τρεις νεκροί και τέσσερις τραυματίες μετά από πυρκαγιά
- Super League: Ο Βεργέτης ορίστηκε στην Τούμπα, ο Ματσούκας στο ΟΦΗ – Ολυμπιακός
- Θεσσαλονίκη: «Βίντεο από το bullying στην καθηγήτρια ανέβηκε και κατέβηκε αμέσως» – Τι είπε ο δικηγόρος της οικογένειάς της




