51

Την εκτίμησή του ότι οι δεσμοί της Ρωσίας με την Ευρωπαϊκή Ενωση θα βελτιωθούν, όταν αναλάβει η Στοκχόλμη την κυλιόμενη προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ τον Ιανουάριο του 2001, εξέφρασε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε την Τετάρτη στο Κρεμλίνο με τον πρωθυπουργό της Σουηδίας Γκέραν Πέρσον.

«Η Σουηδία είναι ταυτόχρονα παλιός και πολλά υποσχόμενα μελλοντικός συνεργάτης της Ρωσίας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πούτιν, σύμφωνα με το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax.


Ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε: «Η ανάληψη της προεδρίας (του Συμβουλίου) της ΕΕ από τη Σουηδία θα είναι ένα πρόσθετο καλό σημάδι για την ενίσχυση των δεσμών μεταξύ Ρωσίας και Ευρωπαϊκής Ενωσης». Μεταξύ άλλων, ο Πούτιν επισήμανε ότι το διμερές εμπόριο έχει αυξηθεί κατά 150% το τελευταίο έτος.


Την Τρίτη ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Κασιάνοφ ανέφερε στο Σουηδό ομόλογό του ότι, σε γενικές γραμμές, η Μόσχα καλωσορίζει την επικείμενη διεύρυνση της ΕΕ προς ανατολάς, ωστόσο υπογράμμισε ότι η Ρωσία αντιτίθεται στη διεύρυνση του ΝΑΤΟ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Reuters