Προσωπικότητες της Λατινικής Αμερικής υπέρ της υποψηφιότητας Θεοδωράκη για το Νόμπελ Ειρήνης
Χίλιες τριακόσιες πενήντα υπογραφές προσωπικοτήτων της Λατινικής Αμερικής έχουν συγκεντρωθεί υπέρ της υποψηφιότητας του Μίκη Θεοδωράκη για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης με πρωτοβουλία του ομογενή Στράτου Δουκάκη.
45
Χίλιες τριακόσιες πενήντα υπογραφές προσωπικοτήτων της Λατινικής Αμερικής έχουν συγκεντρωθεί υπέρ της υποψηφιότητας του Μίκη Θεοδωράκη για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης με πρωτοβουλία του ομογενή Στράτου Δουκάκη.
Πολλοί Λατινοαμερικανοί συγγραφείς, μουσικοί, ποιητές και άλλες προσωπικότητες από όλο το φάσμα της δημόσιας ζωής της Βενεζουέλας τάσσονται υπέρ της υποψηφιότητας του μεγάλου Ελληνα συνθέτη, για την υποστήριξη της οποίας οργανώνονται πολλές εκδηλώσεις.
Στόχος του εμπνευστή της εκστρατείας ήταν οι υπογραφές να φτάσουν το συμβολικό αριθμό των 1.013 από το γνωστό στίχο του Ελληνα συνθέτη.
Συγκεντρώθηκαν τελικά 1.350 και ανάμεσά τους ξεχωρίζει εκείνη του Βερνάρδο Ρέγιες, εγγονού του Πάμπλο Νερούντα. Στη συνέχεια, αφού επικυρώθηκαν από την ελληνική πρεσβεία στο Καράκας, στάλθηκαν στην ελληνική επιτροπή στήριξης της υποψηφιότητάς του.
Σημειώνεται ότι ορισμένοι ομογενείς εκφράζουν την πικρία τους, καθώς θεωρούν ότι η πρωτοβουλία τους αυτή δεν έτυχε της ανάλογης προβολής από τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 4-0: Με τέσσερα γκολ του Γιόβιτς (vid)
- Ανεβάζει ρυθμούς η ευρωζώνη – Ανησυχία για τα ομόλογα
- Super League: Η βαθμολογία μετά τη νίκη της ΑΕΚ κόντρα στον Παναθηναϊκό (pic)
- ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 4-0 στο 79′, με τέσσερα τα γκολ του Γιόβιτς (vids)
- Το νομικό στοίχημα πίσω από τους δασμούς Τραμπ
- Θεοδωράκης, Χατζιδάκις, Σαββόπουλος, Ξαρχάκος: Ο τιτάνιος Βασίλης Τσιτσάνης με δικά τους λόγια



