
Προσωπικότητες της Λατινικής Αμερικής υπέρ της υποψηφιότητας Θεοδωράκη για το Νόμπελ Ειρήνης
Χίλιες τριακόσιες πενήντα υπογραφές προσωπικοτήτων της Λατινικής Αμερικής έχουν συγκεντρωθεί υπέρ της υποψηφιότητας του Μίκη Θεοδωράκη για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης με πρωτοβουλία του ομογενή Στράτου Δουκάκη.
45
Χίλιες τριακόσιες πενήντα υπογραφές προσωπικοτήτων της Λατινικής Αμερικής έχουν συγκεντρωθεί υπέρ της υποψηφιότητας του Μίκη Θεοδωράκη για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης με πρωτοβουλία του ομογενή Στράτου Δουκάκη.
Πολλοί Λατινοαμερικανοί συγγραφείς, μουσικοί, ποιητές και άλλες προσωπικότητες από όλο το φάσμα της δημόσιας ζωής της Βενεζουέλας τάσσονται υπέρ της υποψηφιότητας του μεγάλου Ελληνα συνθέτη, για την υποστήριξη της οποίας οργανώνονται πολλές εκδηλώσεις.
Στόχος του εμπνευστή της εκστρατείας ήταν οι υπογραφές να φτάσουν το συμβολικό αριθμό των 1.013 από το γνωστό στίχο του Ελληνα συνθέτη.
Συγκεντρώθηκαν τελικά 1.350 και ανάμεσά τους ξεχωρίζει εκείνη του Βερνάρδο Ρέγιες, εγγονού του Πάμπλο Νερούντα. Στη συνέχεια, αφού επικυρώθηκαν από την ελληνική πρεσβεία στο Καράκας, στάλθηκαν στην ελληνική επιτροπή στήριξης της υποψηφιότητάς του.
Σημειώνεται ότι ορισμένοι ομογενείς εκφράζουν την πικρία τους, καθώς θεωρούν ότι η πρωτοβουλία τους αυτή δεν έτυχε της ανάλογης προβολής από τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Είδος πολυτελείας το σουβλάκι – Φτάνει πλέον τα 5 ευρώ το τυλιχτό
- ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 9-20: Στον τελικό με άνεση οι «ερυθρόλευκες»
- Βίντεο που προκαλεί ίλιγγο: Τουρίστες περπατούν σε αιωρούμενη γέφυρα 60 μέτρα πάνω από το έδαφος στον Πύργο του Άιφελ
- Η απροσδόκητη συνεργασία των Cardi B και Zohran Mamdani
- Η Βουλιαγμένη νίκησε τον Άλιμο και προκρίθηκε στον τελικό του Final-4
- Οι ΗΠΑ διέσωσαν ένα μέλος του πληρώματος του F-15 που κατερρίφθη στο Ιράν – Συνεχίζονται οι έρευνες



