Προσωπικότητες της Λατινικής Αμερικής υπέρ της υποψηφιότητας Θεοδωράκη για το Νόμπελ Ειρήνης
Χίλιες τριακόσιες πενήντα υπογραφές προσωπικοτήτων της Λατινικής Αμερικής έχουν συγκεντρωθεί υπέρ της υποψηφιότητας του Μίκη Θεοδωράκη για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης με πρωτοβουλία του ομογενή Στράτου Δουκάκη.
Χίλιες τριακόσιες πενήντα υπογραφές προσωπικοτήτων της Λατινικής Αμερικής έχουν συγκεντρωθεί υπέρ της υποψηφιότητας του Μίκη Θεοδωράκη για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης με πρωτοβουλία του ομογενή Στράτου Δουκάκη.
Πολλοί Λατινοαμερικανοί συγγραφείς, μουσικοί, ποιητές και άλλες προσωπικότητες από όλο το φάσμα της δημόσιας ζωής της Βενεζουέλας τάσσονται υπέρ της υποψηφιότητας του μεγάλου Ελληνα συνθέτη, για την υποστήριξη της οποίας οργανώνονται πολλές εκδηλώσεις.
Στόχος του εμπνευστή της εκστρατείας ήταν οι υπογραφές να φτάσουν το συμβολικό αριθμό των 1.013 από το γνωστό στίχο του Ελληνα συνθέτη.
Συγκεντρώθηκαν τελικά 1.350 και ανάμεσά τους ξεχωρίζει εκείνη του Βερνάρδο Ρέγιες, εγγονού του Πάμπλο Νερούντα. Στη συνέχεια, αφού επικυρώθηκαν από την ελληνική πρεσβεία στο Καράκας, στάλθηκαν στην ελληνική επιτροπή στήριξης της υποψηφιότητάς του.
Σημειώνεται ότι ορισμένοι ομογενείς εκφράζουν την πικρία τους, καθώς θεωρούν ότι η πρωτοβουλία τους αυτή δεν έτυχε της ανάλογης προβολής από τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης.
Σύμφωνα με την ψυχολογία, το να λέει κάποιος παθολογικά ψέματα δεν θεωρείται ξεχωριστή ψυχική διαταραχή. Πρόκειται περισσότερο για ένα μοτίβο συμπεριφοράς
Σε παγκόσμια πρώτη από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Altera Pars το «Lost & Found» της Nalini Vidoolah Mootoosamy, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου, συνεχίζει την πορεία του και μετά το Πάσχα.
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας