
Η Ντράγκιλα το πρώτο χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στο επί κοντώ γυναικών
Το όνομα της Στέισι Ντράγκιλα θα γραφτεί στην Ολυμπιακή ιστορία. Η Αμερικανίδα Πρωταθλήτρια κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην πρώτη παρουσία του άλματος επί κοντώ γυναικών στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση του κόσμου.
75
Το όνομα της Στέισι Ντράγκιλα θα γραφτεί στην Ολυμπιακή ιστορία. Η Αμερικανίδα Πρωταθλήτρια κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην πρώτη παρουσία του άλματος επί κοντώ γυναικών στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση του κόσμου.
Η κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ έφτασε τον πήχη στα 4,60μ., άλμα που την ανέβασε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου, αφήνοντας πίσω της όλες τις υπόλοιπες.
Η Στέισι Ντράγκιλα επιχείρησε να περάσει τα 4,65μ. και να καταρρίψει το δικό της παγκόσμιο ρεκόρ (4,63μ.), αλλά δεν τα κατάφερε.
Το ασημένιο μετάλλιο πήρε η Αυστραλέζα (γεννημένη στη Ρωσία) Τατιάνα Γκριγκορίεβα με 4,55μ. και το χάλκινο η Ισλανδή Βάλα Φλοσαντοτίρ με 4,50μ.
Η οκτάδα του τελικού
1. Στέισι Ντράγκιλα (ΗΠΑ) 4,60μ.
2. Τατιάνα Γκριγκορίεβα (Αυστραλία) 4,55μ.
3. Βάλα Φλοσαντοτίρ (Ισλανδία) 4,50μ.
4. Ντανιέλα Μπάρτοβα (Τσεχία) 4,50μ.
5. Νικόλ Χάμπερτ (Γερμανία) 4,45μ.
6. Ιβόν Μπουσμπάουν (Γερμανία) 4,40μ.
7. Μόνικα Πίρεκ (Πολωνία) 4,40μ.
8. Μαρί Μπάγκερ Ρασμούσεν (Δανία) 4,35μ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γιάννης Παπαμιχαήλ: Πήρε εξιτήριο μετά από νοσηλεία 5 ημερών στο Ασκληπιείο της Βούλας
- Συντριβή στρατιωτικού ελικοπτέρου στην Αγγλία – Νεκρά όλα τα μέλη του πληρώματος [βίντεο]
- «MEGA News Επικαιρότητα» με τη Βελίκα Καραβάλτσιου και το Σαββατοκύριακο
- Εκλογές για τη νέα ηγεσία στον Άρειο Πάγο – Ποιοι ήρθαν πρώτοι σε ψήφους
- Φινλανδία: Άνδρας κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση 361 παιδιών
- Συνάντηση του Δημάρχου Χανίων με την Αντιπρόσωπο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα



