26

Με ήττα «κινδύνεψαν» τα φαβορί του δεύτερου ομίλου στο Ολυμπιακό τουρνουά χάντμπολ των ανδρών και στην τέταρτη αγωνιστική, αλλά τελικά -έστω και την ύστατη στιγμή- αποφεύχθηκε το «μοιραίο». Στον πρώτο όμιλο και στο ντέρμπι κορυφής, οι Γερμανοί κάνοντας επίδειξη δύναμης επικράτησαν των Ρώσων με 25-23.

Μεγάλη εμφάνιση πραγματοποίησε η Γαλλία, η οποία στο πλαίσιο του δεύτερου ομίλου δυσκόλεψε πολύ τη Σουηδία. Οι «τρικολόρ» δεν άντεξαν στην πίεση των Σκανδιναβών μέχρι το τέλος, και έχασαν με 24-23.


Μεγάλο ντέρμπι έγινε και μεταξύ Ισπανίας και Σλοβενίας, για τον ίδιο όμιλο, στο οποίο τελικά οι Ιβηρες επικράτησαν με 31-28.


Αξια αναφοράς η πολύ καλή διαιτησία των δύο πρώτων γυναικών που ανέλαβαν το πολύ δύσκολο αυτό έργο. Πρόκειται για τις Γιουγκοσλάβες Μπράνκα Μάριτς και Τζόριτσα Γκαρντινοβάτσκι, οι οποίες τα πήγαν περίφημα στη νίκη της Τυνησίας επί των γηπεδούχων Αυστραλών με 34-24.


Συνοπτικά, τα αποτελέσματα και η βαθμολογία, όπως έχουν διαμορφωθεί και στους δύο ομίλους ύστερα από τους αγώνες της Πέμπτης, είναι:


Α όμιλος


Γερμανία – Ρωσία 25-23


Γιουγκοσλαβία – Κούβα 33-26


Αίγυπτος – Νότιος Κορέα 28-21


Η βαθμολογία του Α ομίλου


Γερμανία 7 3-1-0


Ρωσία 6 3-0-1


Γιουγκοσλαβία 6 3-0-1


Αίγυπτος 4 2-0-2


Νότιος Κορέα 1 0-1-3


Κούβα 0 0-0-4


Β όμιλος


Σουηδία – Γαλλία 24-23


Ισπανία – Σλοβενία 31-28


Τυνησία – Αυστραλία 34-24


Η βαθμολογία του Β ομίλου


Σουηδία 8 4-0-0


Ισπανία 6 3-0-1


Γαλλία 5 2-1-1


Σλοβενία 3 1-1-2


Τυνησία 2 1-0-3


Αυστραλία 0 0-0-4

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Reuters