Με την ετήσια συνάντηση Θεσσαλονικέων καλλιτεχνών στο πρώην στρατόπεδο Κόδρα κλείνουν σήμερα, Κυριακή, οι φετινές εκδηλώσεις «Παρά θιν αλός».
Η συνάντηση των ερμηνευτών διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 1982. Με το πέρασμα του χρόνου τροποποιήθηκε, ατόνησε, αναβαθμίστηκε, αλλά ποτέ δεν έπαψε να αποτελεί κορυφαία στιγμή για την Καλαμαριά. Στη φετινή εκδήλωση μετέχει το σύνολο των Βορειοελλαδιτών καλλιτεχνών, τους οποίους οι Θεσσαλονικείς αγάπησαν από τα πρώτα τους βήματα έως σήμερα.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.