75

Οι αδελφές Γουίλιμας δεν θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν στον τελικό του US open. Η Σερένα έχασε στο ματς της προημιτελικής φάσης με την Λίντσεϊ Ντέιβενπορτ και έτσι, η νικήτρια του περυσινού αμερικανικού grand slam δεν θα έχει την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον τίτλο της.

Η Αμερικανίδα Λίντσεϊ Ντέιβενπορτ κέρδισε πιο εύκολα από όσο ίσως περίμενε τη Σερένα Γουίλιαμς με 6-4, 6-2. Είναι υπέροχη η αίσθηση της νίκης υπογράμμισε μετά τη λήξη του ματς η Ντέιβενπορτ, η οποία μετρούσε πέντε συνεχόμενες ήττες από τη Γουίλιαμς και συνέχισε:


Δεν είναι θέμα εκδίκησης, απλά ήταν ένας μεγάλος αγώνας. Θα ακολουθήσουν και άλλοι, σε μερικούς θα κερδίσω, σε άλλους θα χάσω.


Αντίπαλος της Ντέιβενπορτ στα ημιτελικά θα είναι η Ρωσίδα Ελενα Ντεμεντίεβα, η οποία ξεπέρασε το εμπόδιο της Γερμανίδας Ανκε Χούμπερ κερδίζοντάς την 6-1, 3-6, 6-3.


Στον άλλον ημιτελικό θα αναμετρηθούν η Μαρτίνα Χίνγκις με τη Βένους Γουίλιαμς.


Στα ημιτελικά ο Σάμπρας


Αυτήν τη φορά δεν ήταν ο Ρίτσαρντ Κράιτσεκ που πανηγύρισε. Ο Αμερικανός Πιτ Σάμπρας κατάφερε επιτέλους να κερδίσει τον Ολλανδό, που είχε εξελιχθεί σε εφιάλτη του. Επικράτησε 4-6, 7-6, 6-4, 6-2 και πήρε αυτός την πρόκριση για τα ημιτελικά του US open.


Εκεί θα τεθεί αντιμέτωπος με το 19χρονο Αυστραλό Λέιτον Χιούιτ, ο οποίος κέρδισε εύκολα 6-2, 6-4, 6-3 το Γάλλο Κλεμέν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press