Νέα στοιχεία για ύπαρξη νερού σε ένα από τα φεγγάρια του Δία
Αμερικανοί επιστήμονες μελετούν το ενδεχόμενο ύπαρξης ζωής σε ένα από τα φεγγάρια του πλανήτη Δία, καθώς κάτω από την επιφάνεια της Ευρώπης υπάρχει νερό, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύτηκαν την Πέμπτη.
31
Αμερικανοί επιστήμονες μελετούν το ενδεχόμενο ύπαρξης ζωής σε ένα από τα φεγγάρια του πλανήτη Δία, καθώς κάτω από την επιφάνεια της Ευρώπης υπάρχει νερό, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύτηκαν την Πέμπτη.
Eπιστήμονες του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια αναφέρουν ότι τα νέα στοιχεία που έστειλε το διαστημόπλοιο Γαλιλαίος υποδεικνύουν ότι υπάρχει ένας ωκεανός κάτω από την παγωμένη επιφάνεια της Eυρώπης.
Ασφαλώς, δεν πρόκειται για αδιάσειστες αποδείξεις ότι υπάρχει ένας αλμυρός ωκεανός στην Eυρώπη. Ωστόσο, κανείς δεν βρήκε μια διαφορετική εξήγηση δήλωσε η φυσικός Μάργκαρετ Κίβελσον.
Η διαπίστωση αυτή έγινε ύστερα από επανεξέταση των στοιχείων τα οποία είχε στείλει πριν από αρκετούς μήνες το διαστημόπλοιο Γαλιλαίος και δημοσιεύεται στο περιοδικό Science του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια.
Είναι μακρύς ο δρόμος από την ανακάλυψη νερού έως την ύπαρξη ζωής προσθέτει η Μάργκαρετ Κίβελσον. Οι Αμερικανοί επιστήμονες θεωρούν, πάντως, ότι μπορεί να υπάρχει ζωή στο Δία, έστω και με τη μορφή βακτηριδίων.
Ο Δίας έχει 17 φεγγάρια και τέσσερα από αυτά είναι ορατά με τηλεσκόπια από τη Γη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Reuters
- Η κορυφαία τετράδα στο μυαλό του Κλοπ
- Δένδιας: Η Ελλάδα αντιμετωπίζει συνεχή και συγκεκριμένη απειλή, αδιανόητη κάθε συζήτηση για εφησυχασμό – Εθνική μας υποχρέωση η μετάβαση των ΕΔ στη νέα εποχή
- Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους τρεις κατηγορούμενοι για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
- Γιατί η Ελένα Μπόναμ Κάρτερ δεν παντρεύτηκε ποτέ τον Τιμ Μπάρτον παρά τα 13 χρόνια σχέσης τους;
- Λαζόπουλος για την εκλογή Πιερρακάκη στο Eurogroup: Δεν πήρε τη θέση με την αξία του, μπήκε από την πίσω πόρτα
- Νότιγχαμ Φόρεστ: Ενός λεπτού σιγή στην προπόνηση για την Ειρήνη Μαρινάκη




