
Sun και Red Hat θα υποστηρίξουν την πρωτοβουλία Gnome
Την περασμένη εβδομάδα ακόμα δύο μεγάλες εταιρείες της πληροφορικής, η Sun Microsystems και Hewlett Packard, έγιναν μέλη της Gnome Foundation, της οργάνωσης που προωθεί ένα κοινό και πιο φιλικό περιβάλλον χρήσης για όλες τις παραλλαγές του Unix, δίνοντας έτσι στο κίνημα του ανοιχτού πηγαίου κώδικα μια δυνατή ώθηση προς τα εμπρός.
65
Την περασμένη εβδομάδα ακόμα δύο μεγάλες εταιρείες της πληροφορικής, η Sun Microsystems και Hewlett Packard, έγιναν μέλη της Gnome Foundation, της οργάνωσης που προωθεί ένα κοινό και πιο φιλικό περιβάλλον χρήσης για όλες τις παραλλαγές του Unix, δίνοντας έτσι στο κίνημα του ανοιχτού πηγαίου κώδικα μια δυνατή ώθηση προς τα εμπρός.
Στην Gnome συμμετέχουν και άλλα μεγαθήρια της βιομηχανίας πυριτίου, όπως η ΙΒΜ και η Compaq, και όλοι μαζί προσπαθούν να αναπτύξουν μια εναλλακτική πρόταση απέναντι στο λειτουργικό σύστημα Windows, όπως μετέδωσε το CΝΝ.
Οι εταιρείες-μέλη της Gnome Foundation επιδιώκουν την προώθηση των λειτουργικών συστημάτων που βασίζονται στο Unix, ανάμεσα στα οποία συγκαταλέγεται και το Linux, τόσο στα συστήματα γραφείου όσο και σε φορητές συσκευές.
Αυτό θα επιτευχθεί, σύμφωνα με την άποψη των υπευθύνων της Gnome, με τη δημιουργία ενός κοινού ή τουλάχιστον ανάλογου περιβάλλοντος χρήσης σε αυτά τα λειτουργικά συστήματα. Επίσης, τα προγράμματα που γράφονται για τα λειτουργικά συστήματα τύπου Unix θα πρέπει να μεταδίδουν την ίδια αίσθηση, όσον αφορά στη χρήση και στην αρχιτεκτονική τους.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και η πιο διαδεδομένη παραλλαγή του Unix, το Linux, παρότι δημιουργήθηκε από έναν μόνον άνθρωπο, τον Linus Torvalds, επειδή ακολούθησε τη φιλοσοφία του ανοικτού πηγαίου κώδικα, οδηγήθηκε σε πολλές διαφορετικές παραλλαγές.
Αυτό έχει συχνά ως αποτέλεσμα εφαρμογές, που γράφονται για μια συγκεκριμένη παραλλαγή του Linux, να μην μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε άλλες. Η Gnome Foundation θα προσπαθήσει να εξαλείψει αυτές τις ασυμβατότητες, προωθώντας ένα σύνολο κοινών πρότυπων εφαρμογών (π.χ. κοινό πρότυπο πρόγραμμα για επεξεργασία κειμένου) για όλες τις παραλλαγές.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Το Artemis ΙΙ έσπασε το ρεκόρ του Apollo 13 για την μεγαλύτερη απόσταση από τη Γη –
- Άρση ασυλίας ζητά η Παπακώστα και δηλώνει πως δεν θα είναι υποψήφια στις εκλογές υπό προϋποθέσεις
- Athens Airport Traffic Resilient Despite Middle East Turmoil
- Δημοσκόπηση: Η λέξη «συγκάλυψη» χαρακτηρίζει την κυβέρνηση λένε 7 στους 10 – Χάνει έδαφος από το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ
- Τι δίνει η Παρί και τι θέλει η Μπαρτσελόνα για τον Ντε Γιονγκ
- Ευρώπη: Αυτά είναι τα κορυφαία καλοκαιρινά σποτ που επιλέγουν οι τουρίστες – Η Ελλάδα δεν λείπει από την λίστα


