Comedia dell arte στο Φεστιβάλ Φιλίππων – Θάσου
Την κωμωδία του Ρουζάντε La Moscheta παρουσιάζει το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καβάλας, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Φιλίππων - Θάσου. Πρόκειται για ένα είδος λαϊκής αυτοσχέδιας κωμωδίας, γνωστής ως comedia dell arte, που άσκησε μεγάλη επίδραση στο παγκόσμιο θέατρο.
45
Την κωμωδία του Ρουζάντε La Moscheta παρουσιάζει το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καβάλας, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Φιλίππων – Θάσου. Πρόκειται για ένα είδος λαϊκής αυτοσχέδιας κωμωδίας, γνωστής ως comedia dell arte, που άσκησε μεγάλη επίδραση στο παγκόσμιο θέατρο.
Το έργο θα παίζεται έως και τις 20 Αυγούστου στο Κάστρο της Καβάλας.
Η κωμωδία του Ρουζάντε σατιρίζει διάφορους αγροτικούς τύπους, όπως η γριά κουτσομπόλα, ο κουτοπόνηρος χωριάτης, κά.
Ο Ρουζάντε, του οποίου το πραγματικό όνομα ήταν Ατζελο Μπεάκολο, γεννήθηκε στην Πάδοβα το 1500 και θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους παραμυθάδες της Αναγέννησης. Υπήρξε από τους θεμελιωτές της Commedia dell Arte Italiana, η οποία ενέπνευσε μεγάλους Ευρωπαίους συγγραφείς, όπως ο Μολιέρος και ο Σαίξπηρ. Στα έργα του χρησιμοποιεί διαλέκτους και γλωσσικά ιδιώματα που προσδίδουν αμεσότητα και ζωντάνια.
Τη μετάφραση και τη σκηνοθεσία στην παράσταση έχει κάνει ο Γιώργος Ρεμούνδος και τη μουσική ο Γιώργος Βασικαρίδης.
Πρωταγωνιστούν ο Λάκης Κομνηνός, ο Χρήστος Μωραΐτης, η Βάσια Τζοτζοπούλου, η Δέσποινα Παπάζογλου και ο Ν.Γκεσούλης.
Στην πρεμιέρα του έργου την Πέμπτη το βράδυ στην Καβάλα, παρευρέθηκαν ο δήμαρχος της πόλης, η πρόεδρος και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, καθώς, επίσης, και νομαρχιακοί και δημοτικοί σύμβουλοι.
Μετά την Καβάλα, ο θίασος θα περιοδεύσει στα Γρεβενά (23/8), τη Βέροια (24/8) -στο πλαίσιο της ετήσιας συνάντησης των ΔΗΠΕΘΕ της χώρας- την Καστοριά (26/8), τις Συκεές (27/8 -όπου το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας θα παρουσιάσει τη δουλειά του στο Φεστιβάλ Μερκούρεια 2000- τη Δράμα (29.9) -εγκαινιάζοντας το νέο θέατρο που ιδρύθηκε από το νομάρχη- την Ελευθερούπολη Παγγαίου (2/9), την Ξάνθη (4/9) και τέλος, τη Χρυσούπολη (5/9).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Πειραιά την Κυριακή λόγω του αγώνα δρόμου
- «Πόσο καλοί είναι οι συμπολίτες σου;»: Από τη Σουηδία ως τις ΗΠΑ, πώς κρίνουμε ηθικά ο ένας τον άλλον
- Ο Φρανσίσκο άλλαξε μάνατζερ και θέλει συμβόλαιο 2 εκατ. ευρώ ετησίως
- Επιβεβαίωση in-Δρομολογείται διεκδίκηση ευρωπαϊκών πόρων από κοινού για ΕΝΠΕ και ΚΕΔΕ
- Γελάμε και κλαίμε για το ίδιο πράγμα: Η Γκισλέιν Μάξγουελ κάνει μαθήματα «γυναικείας ενδυνάμωσης» στη φυλακή
- Ινστιτούτο Αλέξη Τσίπρα: 7 προτάσεις για την «Ενεργειακή Δημοκρατία»


