65

H Microsoft παρουσίασε την Τρίτη ένα κινητό τηλέφωνο με πρόσβαση στο Internet που ονομάζεται Stinger, το οποίο είναι το πρώτο από τα έξυπνα τηλέφωνα με πολλαπλές δυνατότητες που σχεδιάζει η μεγάλη εταιρεία λογισμικού.

Ο αντιπρόεδρος της Microsoft, Μπεν Γουάλνταμ, παρουσίασε το κινητό τηλέφωνο νέας γενιάς μαζί με τον υπολογιστή παλάμης PocketPC, σε μία ειδική παρουσίαση που διοργανώθηκε για εταιρείες με τις οποίες συνεργάζεται ο κολοσσός της Πληροφορικής.


Stinger είναι το κωδικό όνομα για το πρώτο από μία σειρά έξυπνων τηλεφώνων, τα οποία διαθέτουν ασύρματη σύνδεση με το Διαδίκτυο, μεγαλύτερες από τις συνηθισμένες και έγχρωμες οθόνες. Τα τηλέφωνα είναι ειδικά σχεδιασμένα για να διευκολύνουν την πρόσβαση στο Internet, αλλά και να υποκαθιστούν εν μέρει τους προσωπικούς ψηφιακούς βοηθούς (PDA).


Το Stinger αναμένεται να κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ το 2001 και θα ανταγωνίζεται τα αντίστοιχα τηλέφωνα που κατασκευάζονται από τις εταιρείες που μετέχουν στην κοινοπραξία Symbian, δηλαδή τα μεγαθήρια του χώρου Motorola, Ericsson και Nokia.


O Γουάλνταμ δήλωσε ότι τέτοιου είδους τηλέφωνα και κάθε είδους φορητές συσκευές θα παίξουν τον ίδιο σημαντικό ρόλο στην πορεία της Microsoft στο μέλλον, όπως συνέβη με το PC και τα λειτουργικά συστήματα τα τελευταία 24 χρόνια, όπως μετέδωσε το CNet την Τετάρτη.


Σύμφωνα με τον Γουάλνταμ, οι υπεύθυνοι της Microsoft πιστεύουν ότι οι συσκευές με ασύρματη πρόσβαση στο Διαδίκτυο αποτελούν το μέλλον της Πληροφορικής και ότι η εταιρεία τους είναι η μόνη που είναι σε θέση να προσφέρει κάθε είδος λογισμικού για αυτές.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ