Νέος εξοπλισμός για την παραγωγή τσιπ από την Applied Materials
Η εταιρεία Applied Materials, ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές εξοπλισμού για την κατασκευή τσιπ, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα προμηθεύει πλέον στους κατασκευαστές ημιαγωγών εξοπλισμό που θα επιτρέπει την επεξεργασία μεγαλύτερων δίσκων πυριτίου.
65
Η εταιρεία Applied Materials, ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές εξοπλισμού για την κατασκευή τσιπ, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα προμηθεύει πλέον στους κατασκευαστές ημιαγωγών εξοπλισμό που θα επιτρέπει την επεξεργασία μεγαλύτερων δίσκων πυριτίου.
Ο νέος εξοπλισμός από την Applied Materials θα επιτρέψει την επεξεργασία δίσκων πυριτίου 12 ιντσών (αντί για δίσκους 8 ιντσών που χρησιμοποιούνταν έως σήμερα), με αποτέλεσμα να μειωθεί το κόστος κατασκευής των νέων τσιπ.
Η Applied Materials προετοίμαζε τη νέα αυτή τεχνολογία από τις αρχές της δεκαετίας του 90, αλλά οι εταιρείες κατασκευής ημιαγωγών δεν ήταν πρόθυμες στο παρελθόν να την υιοθετήσουν.
Οπως τονίζουν όμως πολλοί αναλυτές, η κατάσταση έχει πλέον αλλάξει και οι κατασκευαστές εκτιμούν ότι τους συμφέρει να αξιοποιήσουν το νέο εξοπλισμό, ο οποίος θα κοστίζει περίπου 30% περισσότερο από τον παραδοσιακό, θα μπορούν, ωστόσο, να παραχθούν υπερδιπλάσια τσιπ ανά κομμάτι πυριτίου, όπως μετέδωσε το CNet τη Δευτέρα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η Μπαρτσελόνα διαθέτει VIP εισιτήρια προς 4.000 ευρώ για το «Clasico» του Μαΐου κόντρα στη Ρεάλ!
- «Πράσινο φως» σε παλαιστινιακές σημαίες και γιουχάρισμα έδωσε η Αυστρία για την Eurovision 2026
- Συνελήφθησαν δύο τράπερ ως μέλη κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών
- Η Ουκρανία, τα «παγωμένα» ρωσικά κεφάλαια και το Βέλγιο ως νέο «μαύρο πρόβατο» στη διχασμένη ΕΕ
- ΗΠΑ: Κυρώσεις σε δύο ακόμη δικαστές του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου επειδή διεξήγαγαν έρευνα για το Ισραήλ
- Η Λάτσιο χτύπησε το καμπανάκι για είσοδο στο Nasdaq




