0

O οργανισμός World Wide Web Consortium έθεσε τις αρχές για την προστασία του ιδιωτικού απορρήτου των χρηστών Internet από δικτυακούς τόπους που συλλέγουν προσωπικές πληροφορίες υπό μορφή cookies.

Χάρη στο νέο πρωτόκολλο Platform for Privacy Preferences (P3P), ο χρήστης θα είναι σε θέση να γνωρίζει τον τρόπο με τον οποίο θα χρησιμοποιηθούν τα όποια στοιχεία συναινέσει να δώσει στους δικτυακούς τόπους που επισκέπτεται ή ακόμα και να αποφεύγει επισκέψεις σε τόπους που συλλέγουν στοιχεία που δεν επιθυμεί να δημοσιοποιηθούν.


Τα cookies είναι μικρά τμήματα κώδικα που αποστέλλονται από τους δικτυακούς τόπους και αποθηκεύονται στο σκληρό δίσκο του χρήστη χωρίς, πολλές φορές, να το γνωρίζει. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να κρατήσουν τα ίχνη των επισκέψεων του χρήστη και τη συλλογή άλλων προσωπικών στοιχείων.


Μεγάλες εταιρείες, όπως η Microsoft, η Netscape της America On Line, δεσμεύτηκαν ότι θα συμμορφωθούν με τις αρχές του P3P, ικανοποιώντας τις προδιαγραφές του στις επόμενες εκδόσεις των προγραμμάτων πλοήγησης στο Διαδίκτυο, που αναπτύσσουν.


Επίσης, America On Line, AT&T, IBM και Procter and Gamble και Hewlett Packard δήλωσαν ότι οι δικτυακοί τους τόποι ικανοποιούν ήδη τις απαιτήσεις του πρωτοκόλλου Ρ3Ρ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ