43

Τους αρχαιολογικούς χώρους του νομού Κορινθίας θα επισκεφθεί την Παρασκευή και το Σάββατο ο υπουργός Πολιτισμού Θεόδωρος Πάγκαλος, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην περιοχή.

Στις 2 Ιουνίου, ο Θεόδωρος Πάγκαλος, συνοδευόμενος από τον Κινέζο υφυπουργό Πολιτισμού Γιάνγκ Χουαλίν, θα επισκεφθεί τον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας, ενώ στη συνέχεια οι δύο υπουργοί θα μεταβούν στο Μουσείο Μεγάρων, καθώς και στον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο των Ισθμίων.


Το απόγευμα της ίδιας ημέρας σε αίθουσα της Νομαρχίας, ο υπουργός Πολιτισμού θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τους βουλευτές του νομού και τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ αργότερα θα παραχωρήσει στα τοπικά ΜΜΕ συνέντευξη Τύπου. Στη συνέχεια, θα επισκεφθεί τον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο της Κορίνθου και τον αρχαιολογικό χώρο Σικυών, από όπου στις 20:15 θα αναχωρήσει για την ορεινή Στυμφαλία.


Το Σάββατο στις 9:30 το πρωί, στο αρχαίο στάδιο της Νεμέας, ο Θ.Πάγκαλος θα κηρύξει την έναρξη των Β αναβιωμένων Νέμεων και αμέσως μετά θα επισκεφθεί το μουσείο και τον αρχαιολογικό χώρο της περιοχής.


Δήλωση του υπουργού Πολιτισμού για τον εκλιπόντα Νίκο Οικονομίδη


Με αφορμή τον αιφνίδιο θάνατο του προέδρου του Ιδρύματος Ελληνικού Πολιτισμού και προέδρου του Κέντρου Βυζαντινών Ερευνών του ΕΙΕ, ο Θεόδωρος Πάγκαλος δήλωσε μεταξύ άλλων:


Η επαγγελματική και προσωπική του πορεία υπήρξε άμεσα συνυφασμένη με το ήθος, την αξιοπρέπεια και το υψηλό φρόνημα, που χαρακτήριζαν κάθε δραστηριότητά του. Τη μακροχρόνια και αξιόλογη πολιτιστική δράση του χαρακτήριζαν οι, χωρίς εφησυχασμό, προσπάθειές του για πρόοδο και ανάπτυξη. Τα σπάνια χαρίσματά του ως λαμπρού επιστήμονα και άξιου ερευνητή με όραμα κάνουν ακόμα πιο έντονη τη θλίψη μας για το κενό που μας αφήνει πίσω του.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ