Εφυγε ο σκηνοθέτης Βασίλης Γεωργιάδης
Αφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 79 ετών, ο σκηνοθέτης Βασίλης Γεωργιάδης, δημιουργός των ταινιών Κόκκινα Φανάρια και Το χώμα βάφτηκε κόκκινο, καθώς και μερικών από τις καλύτερες τηλεοπτικές σειρές, όπως Οι Πανθέοι και Ο Χριστός ξανασταυρώνεται.
38
Αφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 79 ετών, ο σκηνοθέτης Βασίλης Γεωργιάδης, δημιουργός των ταινιών Κόκκινα Φανάρια και Το χώμα βάφτηκε κόκκινο, καθώς και μερικών από τις καλύτερες τηλεοπτικές σειρές, όπως Οι Πανθέοι και Ο Χριστός ξανασταυρώνεται.
Γεννημένος στα Δαρδανέλια το 1921, ήλθε στην Ελλάδα μετά τη Μικρασιατική καταστροφή. Το 1951 και αφού είχε δοκιμάσει διάφορα επαγγέλματα, γράφεται στην Ακαδημία Κινηματογραφικών Σπουδών. Δουλεύοντας ως βοηθός σκηνοθέτη σε μερικούς από τους πιο διάσημους σκηνοθέτες και μελετώντας πολλές ξένες ταινίες, διαμορφώνει την προσωπική του τεχνική, αυτή που τον οδήγησε στις δύο υποψηφιότητες Οσκαρ με τις ταινίες τα Κόκκινα Φανάρια και Το Χώμα βάφτηκε κόκκινο, το 1963 και το 1965 αντίστοιχα.
Αλλες ταινίες του: Γάμος αλά ελληνικά, Κρυστάλω, Κορίτσια στον ήλιο, Εκείνο το καλοκαίρι, Η μάχη της Κρήτης κ.ά.
Ο Βασίλης Γεωργιάδης έχει υπογράψει και μερικές από τις πιο γνωστές σειρές της ελληνικής τηλεόρασης, όπως Γιούγκερμαν και Ο συνταγματάρχης Λιάπκιν.
Η νεκρώσιμη ακολουθία του θα ψαλεί την Πέμπτη το μεσημέρι στο Α Νεκροταφείο Αθηνών και η σορός του θα μεταφερθεί στο Ξυλόκαστρο, όπου και θα ταφεί.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η Γερμανία ζητά απάντηση από την ΕΕ στους νέους δασμούς του Τραμπ και θέτει θέμα για την εμπορική συμφωνία
- Ιαπωνία: Η μεγαλύτερη εταιρεία σάλτσας σόγιας αποκτά …γεύση για deals
- Αερομεταφορές: Η κούρσα για την επόμενη γενιά κινητήρων τζετ
- Σοσιεδάδ – Μπαρτσελόνα 2-1: Σοκ για τους Καταλανούς και «φωτιά» στη La Liga! (vid)
- Γροιλανδία: Η ΕΕ σχεδιάζει αντίποινα με δασμούς ύψους 93 δισ. ευρώ στις ΗΠΑ
- Μαρόκο – Σενεγάλη 0-1 παρ. (0-0 κ.δ.): Οι Σενεγαλέζοι στην κορυφή της Αφρικής! (vid)



