28

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Washington Post, η Ομοσπονδιακή Διεύθυνση Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA) πρόκειται να προτείνει τον επανασχεδιασμό του συστήματος ελέγχου των πηδαλίων του Boeing 737, έπειτα από προβλήματα που διαπιστώθηκαν κατά τη διάρκεια δοκιμών του αεροσκάφους.

Η εφημερίδα επικαλείται αξιωματούχους της κυβέρνησης και της αεροναυπηγικής βιομηχανίας, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι πρόσφατες δοκιμές δείχνουν ότι το σύστημα των πηδαλίων αυτού του μοντέλου μπορεί να πάψει να λειτουργεί σωστά για πολλούς λόγους, μεταξύ των οποίων είναι και η συσσώρευση πάγου στο κέντρο ελέγχου του, που προκαλεί πολλές φορές την ανεξέλεγκτη κίνηση των πηδαλίων.


Μολονότι οι εκπρόσωποι της Boeing και της FAA υποστήριξαν ότι η πιθανότητα να εμφανιστεί η βλάβη είναι πολύ μικρή, και συνεπώς δεν υπάρχει άμεση ανάγκη για μηχανικές επιδιορθώσεις, ανακοίνωσαν ότι θα εκδοθούν νέες οδηγίες χειρισμού καταστάσεων άμεσης ανάγκης προς τους πιλότους, καθώς και μια νέα λίστα οδηγιών συντήρησης προς τους μηχανικούς.


Το Boeing 737 αποτελεί ένα από τα πλέον πολυπληθή μοντέλα στον κόσμο. Εως σήμερα έχουν κατασκευαστεί 3.630 τέτοια αεροσκάφη, των οποίων το σύνολο ωρών πτήσης αγγίζει τις 100 εκατομμύρια.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ