26

Είδαν και έπαθαν οι Βρετανοί μέχρις ότου πατάξουν τα φαινόμενα βίας από τους οπαδούς των ομάδων, αλλά τελικά τους προέκυψαν… φασαριόζοι ποδοσφαιριστές.

Οι βαρύτατες ποινές που επέβαλε η ομοσπονδία ποδοσφαίρου σε παίκτες και ομάδες, ύστερα από μεταξύ τους επεισόδια σε πρόσφατους αγώνες, και η αυξανόμενη βία εντός των αγωνιστικών χώρων, απασχόλησε ακόμη και το βρετανικό Κοινοβούλιο.


Το πρωί της Τρίτης ο βουλευτής Μπομπ Ράσελ κατηγόρησε συλλόγους και φορείς του αγγλικού ποδοσφαίρου για παταγώδη αποτυχία στην προσπάθεια περιφρούρησης του αθλητικού πνεύματος εντός των γηπέδων, από τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές. Ζήτησε δε, άμεση δράση από τους φορείς του ποδοσφαίρου, ώστε να μην επαναληφθούν φαινόμενα επεισοδίων μεταξύ παικτών και προπονητών.

Associated Press