Eκτοξεύθηκε το Discovery
Μετά από εννέα αποτυχημένες προσπάθειες το διαστημόπλοιο Discovery και τα επτά μέλη του πληρώματός του έφυγαν τελικά από τη Γη με προορισμό το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble.
40
Μετά από εννέα αποτυχημένες προσπάθειες το διαστημόπλοιο Discovery και τα επτά μέλη του πληρώματός του έφυγαν τελικά από τη Γη με προορισμό το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble.
Παρά τις πολύμηνες προσπάθειες των επιστημόνων της NASA το τηλεσκόπιο δεν μπορούσε να λειτουργήσει αναγκάζοντας τη NASA να οργανώσει μια επανδρωμένη αποστολή για να λύσει επί τόπου το πρόβλημα.
Η αποστολή αυτή ξεκίνησε μετά από δύο μήνες συνεχών αναβολών την Κυριακή το βράδυ. Θα διαρκέσει 10 ημέρες περίπου. Οι άνθρωποι της NASA κυριολεκτικά πάλευαν με το χρόνο, αφού σε περίπτωση που η εκτόξευση δεν γινόταν χθες το βράδυ, η αποστολή θα ματαιωνόταν για αρκετό καιρό.
Απόφαση της NASA ήταν πως το διαστημόπλοιο και το πλήρωμα δεν έπρεπε επ ουδενί να βρίσκονται στο διάστημα το βράδυ της 31ης Δεκεμβρίου. Δεν ήθελαν να διακινδυνεύσουν οποιαδήποτε επιπλοκή μπορεί να παρουσιαζόταν εξαιτίας του γνωστού προβλήματος του 2000. Ετσι, χθες ήταν κυριολεκτικά η τελευταία ημερομηνία που είχαν στη διάθεσή τους.
Πρέπει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη αποστολή είναι στατιστικώς η αποστολή που αντιμετώπισε τα περισσότερα προβλήματα και αναβλήθηκε τις περισσότερες φορές τα τελευταία 19 χρόνια.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ακρίβεια: Χριστούγεννα με απλησίαστες τιμές – Πόσο θα κοστίσει το εορταστικό τραπέζι
- Labubu: Έρχονται να ροκανίσουν τη μεγάλη οθόνη – Ό,τι ξέρουμε για το φιλόδοξο εγχείρημα
- Μετανάστες πέθαναν από το κρύο προσπαθώντας να φύγουν από το Αφγανιστάν
- Και ο Πάπας έχει αϋπνίες – Τι κάνει ο Ποντίφικας όταν δεν μπορεί να κοιμηθεί
- Το Ιράν προσφέρει βοήθεια στη Βενεζουέλα στη σύγκρουση με τις ΗΠΑ
- Ήπειρος: Πάνω από 75 εκατ. το κόστος των ζημιών από την κακοκαιρία


