40

Η πολιτική του στενού ελέγχου των δραστηριοτήτων, που συντελούνται στο Internet, από την πλευρά της κινεζικής κυβέρνησης έχει προκαλέσει ανασφάλεια σε όσους θέλουν να εισχωρήσουν στην κινεζική αγορά μέσω του κυβερνοχώρου.

Αυτό ήταν το κεντρικό θέμα συζήτησης στο συνέδριο, που έγινε στην αμερικανική πόλη, για την είσοδο των νέων τεχνολογιών στις ασιατικές χώρες.


Είναι γνωστό ότι η Κίνα άνοιξε τα ηλεκτρονικά της σύνορα και επέτρεψε τη χρήση του Internet στους πολίτες της χώρας, ταυτόχρονα όμως οι δραστηριότητες των χρηστών στο Διαδίκτυο -ακόμη και η ηλεκτρονική αλληλογραφία- ελέγχονται εξονυχιστικά από τις κρατικές υπηρεσίες ασφαλείας.


Την Παρασκευή όμως ο εκπρόσωπος των τηλεπικοινωνιών της Κίνας δήλωσε πως οι ξένοι επιχειρηματίες και γενικά οι εταιρείες που θέλουν να δραστηριοποιηθούν στην αγορά της Κίνας πρέπει να το κάνουν ανεπιφύλακτα.


Υποστήριξε ακόμη ότι οι κανόνες και οι νόμοι, που έχουν θεσπιστεί από την κυβέρνηση της χώρας, κινούνται προς την κατεύθυνση της ασφάλειας της χώρας, της προστασίας των ηθών και της κουλτούρας της Κίνας.


Οποιος θέλει να προσφέρει υπηρεσίες ή τεχνολογία που κινούνται προς τον υγιή εμπορικό ανταγωνισμό και δεν προσβάλλουν την αισθητική, τους θεσμούς και την παράδοση της χώρας είναι καλοδεχούμενος δήλωσε ο Chang Xiabing.


Πάντως η Κίνα, προκειμένου να γίνει μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, υπέγραψε μια σειρά από συμφωνίες, οι οποίες δίνουν πολλά κίνητρα σε ξένους επενδυτές να εισχωρήσουν μέσω του Internet στην κινεζική αγορά.


Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ