Και η Κίνα ετοιμάζεται για τη Σελήνη
Επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις της Δύσης, η Κίνα πρόκειται σύντομα να στείλει για πρώτη φορά ένα μη επανδρωμένο σκάφος στο διάστημα, χωρίς όμως να διευκρινίζεται η ημερομηνία της εκτόξευσης.
40
Επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις της Δύσης, η Κίνα πρόκειται σύντομα να στείλει για πρώτη φορά ένα μη επανδρωμένο σκάφος στο διάστημα, χωρίς όμως να διευκρινίζεται η ημερομηνία της εκτόξευσης.
Μέχρι στιγμής, είναι γνωστή μόνο η τοποθεσία από όπου θα ξεκινήσει η πρώτη διαστημική αποστολή της Κίνας. Οπως έγραψε η εφημερίδα Wen Pei Po, πρόκειται για το νέο κέντρο εκτόξευσης δορυφόρων στο Ζιουκουάν, στην έρημο Γκόμπι.
Το επόμενο βήμα για την Κίνα, όπως εκτιμά το Associated Press, θα είναι μια επανδρωμένη αποστολή, που αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση πριν δοκιμάσει η Κίνα να στείλει το πρώτο της διαστημικό σκάφος στη Σελήνη.
Associated Press
- Ο Πορζίνγκις το ενδεχόμενο επιστροφής στην Ευρώπη και η… Αθήνα
- Οι αθλητικές μεταδόσεις (11/1): Πού θα δείτε το Άρης – ΑΕΚ, το ματς του Παναθηναϊκού και τον τελικό Μπαρτσελόνα – Ρεάλ
- Ακλόνητοι στα μπλόκα οι αγρότες ετοιμάζονται για τη συνάντηση με Μητσοτάκη – «Κόκκινη γραμμή η επιβίωσή μας»
- ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ποιοι θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους από τις 12 έως τις 16 Ιανουαρίου
- Ιράν: Αναφορές για 116 νεκρούς – Τεχεράνη: «Θα πλήξουμε Ισραήλ, αμερικάνικες βάσεις αν οι ΗΠΑ παρέμβουν»
- Φωτιά σε διαμέρισμα στην Πατησίων – Απεγκλωβίστηκαν δύο άτομα



