46

Εξι εβδομάδες μετά την επίσημη έναρξη των συνομιλιών με τους Παλαιστινίους για την επίτευξη τελικής ειρηνευτικής συμφωνίας, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Εχούντ Μπαράκ διόρισε επικαφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας του Ισραήλ τον πρέσβη της χώρας στην Ιορδανία Οντέντ Εράν, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γκάτι Μπαλτιάνσκι.

Oι Παλαιστίνιοι έχουν ήδη διορίσει επικεφαλής της δικής τους ομάδας τον υπουργό Πληροφοριών Αμπέντ Ραμπό και είχαν ασκήσει κριτική στον Μπαράκ για την καθυστέρηση διορισμού του Ισραηλινού διαπραγματευτή.

Στις συνομιλίες θα συζητηθούν τα λεγόμενα τελικά θέματα, όπως τα σύνορα του μελλοντικού παλαιστινιακού κράτους, η τύχη των Παλαιστινίων προσφύγων, καθώς και το καθεστώς της Ιερουσαλήμ. Οι δύο πλευρές αισιοδοξούν πως έως το Φεβρουάριο θα έχει διαμορφωθεί το πλαίσιο για την τελική ειρηνευτική συμφωνία.

Associated Press