47

Οι προοπτικές που προσφέρει το Διαδίκτυο στη μουσική βιομηχανία και η καλύτερη αξιοποίησή του, ήταν το θέμα της διήμερης μουσικής συνάντησης Music-Biz 2005 που πραγματοποιήθηκε στο Εμεριβιλ της Καλιφόρνιας, μεταξύ 15 και 17 Οκτωβρίου.

Στη συνάντηση καλλιτέχνες, δισκογραφικές εταιρείες, εταιρείες διανομής και πώλησης στο Διαδίκτυο, συμφώνησαν ότι η δυνατότητα που προσφέρει το Ιντερνετ στους χρήστες να κατεβάζουν και να παίζουν τραγούδια δεν πρέπει να μείνει ανεκμετάλλευτη αλλά, ωστόσο, προϋποθέτει την αλλαγή του πλαισίου λειτουργίας της ιντερνετικής μουσικής αγοράς.


Το θέμα της πειρατείας στο Ιντερνετ, ο έλεγχος της διανομής και η πρόσβαση των καλλιτεχνών στην αγορά, ήταν από τα κυριότερα θέματα που τους απασχόλησαν.


Οι εκπρόσωποι των εταιρειών Universal Μusic και Group BMG Εntertainment έθιξαν το ζήτημα της ασφάλειας στην ηλεκτρονική διανομή των προϊόντων, ενώ επίσης συζητήθηκε και ο μελλοντικός ρόλος των παραδοσιακών δισκογραφικών εταιρειών.

Reuters