52

Ο Τούρκος υπουργός Οικονομικών, Ρετζέπ Ονάλ, δέχθηκε αυστηρή κριτική από τον τουρκικό Τύπο για τη δήλωσή του το Σάββατο ότι μέρος του δανείου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) για την αντιμετώπιση των συνεπειών του καταστροφικού σεισμού της 17ης Αυγούστου, δόθηκε για να πληρωθούν οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων.

Η εφημερίδα Χουριέτ γράφει Ομολογία Σκάνδαλο, ενώ η Ραντικάλ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι αθέτησε την υπόσχεσή της να χρησιμοποιήσει το δάνειο μόνο για να βοηθήσει τους σεισμοπαθείς.<p

Η Μιλλιέτ φέρει πρωτοσέλιδο τίτλο Μεγάλη Ντροπή και συνεχίζει: Ο λαός είναι σε απελπιστική κατάσταση και το κράτος χρησιμοποιεί τα χρήματα που προορίζονταν για τους σεισμοπαθείς για να πληρώσει τους υπαλλήλους του.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός, Μπουλέντ Ετζεβίτ, αρνήθηκε τις κατηγορίες ότι χρήματα του ΔΝΤ χρησιμοποιήθηκαν για οποιονδήποτε σκοπό πέρα από τη βοήθεια προς τους σεισμόπληκτους. Ο Ετζεβίτ τόνισε ότι είναι αδύνατο να συμβαίνει κάτι τέτοιο και διαβεβαίωσε τους πολίτες ότι όλα τα χρήματα από το ΔΝΤ θα χρησιμοποιηθούν μόνο για τη διευκόλυνση των σεισμοπαθών.

ΜΠΕ