Συνταγή: Σπαγγέτι με αχιβάδες, φιστίκια Αιγίνης και βότανα
Μια συνταγή που μυρίζει θάλασσα και Ελλάδα.
Δεν υπάρχει άνθρωπος -μικρός ή μεγάλος- που να μην λατρεύει τα ζυμαρικά. Ωστόσο, τώρα που βρισκόμαστε στο πικ του καλοκαιριού, τι πιο ωραίο από μια συνταγή που μυρίζει Ελλάδα και θάλασσα;
Σπαγγέτι με αχιβάδες, φιστίκια Αιγίνης και βότανα. Όχι από τις πιο εύκολες συνταγές για ζυμαρικά, χρειάζεται περίπου 90 λεπτά για να την ετοιμάσουμε, αλλά το τελικό αποτέλεσμα είναι πεντανόστιμο.
Τα υλικά
500 γρ. σπαγγέτι
800 γρ. αχιβάδες με το κέλυφος
75 ml ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο σπασμένες
225 ml λευκό ξηρό κρασί
60 γρ. φιστίκια Αιγίνης καθαρισμένα
1 πιπερίτσα τσίλι ψιλοκομμένη
4 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
2 κ.σ. φρέσκα φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
Αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Η διαδικασία
Πλένουμε όσα όστρακα είναι ανοιχτά. Τα βάζουμε για μία ώρα σε μπολ με άφθονο νερό για να φύγει η άμμος που έχουν μέσα τους. Στη συνέχεια τρίβουμε με ένα σύρμα τα κελύφη τους ώστε να καθαρίσουν εντελώς.
Σε ένα βαθύ τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το σκόρδο και αφήνουμε για 2 λεπτά να μαλακώσει και να βγάλει το άρωμά του.
Ρίχνουμε τις αχιβάδες και το κρασί, αυξάνουμε τη φωτιά σε υψηλή, σκεπάζουμε το τηγάνι και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά, μέχρι οι αχιβάδες να ανοίξουν και να βγάλουν τους χυμούς τους.
Μεταφέρουμε τις αχιβάδες με τα υγρά τους σε ένα μπολ και τα κρατάμε στην άκρη. Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά στον μισό χρόνο απ’ αυτόν που αναγράφεται στη συσκευασία.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά κρατώντας 1 φλ. από το νερό που έβρασαν. Πιάνουμε με μια λαβίδα τα ζυμαρικά και τα μεταφέρουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε τον ζωμό από τα μακαρόνια, τις αχιβάδες με τον χυμό τους και ανακατεύουμε με μια πιρούνα. Μαγειρεύουμε για 3 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί μια πυκνή σάλτσα.
Πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, τον βασιλικό, τα φιστίκια Αιγίνης, την πιπερίτσα τσίλι και σερβίρουμε αμέσως.
* Πηγή: Vita
- Ανδρουλάκης: Με το δάκτυλο στη σκανδάλη για τις υποκλοπές και το βλέμμα στις κάλπες
- Ο «Αυτόχειρας» έρχεται στο θέατρο Αλκμήνη
- Αρκάς: Η καλημέρα της Πέμπτης
- Πληθαίνουν οι αναφορές για νέες συνομιλίες Ιράν – ΗΠΑ αλλά οι απειλές Τραμπ συνεχίζονται – Το Ισραήλ ισοπεδώνει τον Λίβανο
- Κρίσιμες οι επόμενες ημέρες για την υγεία του Γιώργου Μυλωνάκη
- Μια νέα έρευνα ανακάλυψε ποιοι υπερβάλουν με το αλάτι στο φαγητό
- Σαρωτικοί έλεγχοι για ΦΠΑ – Στο στόχαστρο της ΑΑΔΕ e-shops και μικρές επιχειρήσεις
- Ελληνική οικονομία: Πόσο χαμηλώνει ο πήχης λόγω πολέμου;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 16.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/abhijith-chandran-z4ylX1Z5FQE-unsplash-315x220.jpg)













































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442