Τετάρτη 16 Ιουλίου 2025
weather-icon 21o

Συνταγή: Ριζότο με κουρκουμά, λεμόνι και δυόσμο

Μια συνταγή λιτή και πεντανόστιμη, από τις παραδοσιακές ιταλικές κουζίνες.

Ένα γαστρονομικό ταξίδι στην Ιταλία μας φύλαγε ο Δημήτρης Σκαρμούτσος, ο οποίος παρουσίασε μια παραδοσιακή συνταγή από το πανέμορφο Αμάλφι.

Ο γνωστός σεφ μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής του MEGA «Buongiorno», παρέα με τη Φαίη Σκορδά και μας έδειξε μια συνταγή νόστιμη και απλή: ριζότο με κουρκουμά, λεμόνι και δυόσμο.

Λίγα υλικά, εύκολη στη διαδικασία και, πάνω από όλα, πεντανόστιμη.

Τα υλικά

300 γρ ρύζι καρολίνα
2 κρεμμύδια
1 σκελίδα σκόρδο
50 ml ελαιόλαδο
50 γρ βούτυρο
80 ml λευκό κρασί
600 ml ζωμός κοτόπουλου
χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
2 κσ δυόσμος
1 κσ κουρκουμάς
80 γρ παρμεζάνα
αλάτι
πιπέρι

Η διαδικασία

Σε ένα προθερμασμένο τηγάνι ρίχνουμε λίγο βούτυρο και λίγο λάδι, ενώ αμέσως μετά προσθέτουμε το λευκό κρεμμύδι και λίγο σκόρδο.

Όταν σοταριστούν ρίχνουμε το ρύζι, ανακατεύουμε καλά και περιμένουμε να θωρακιστεί ο κόκος.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε από πάνω το ξύσμα λεμονιού και λίγο κουρκουμά, τον δυόσμο και σβήνουμε με λευκό κρασί, ενώ την ίδια ώρα χαμηλώνουμε τη φωτιά.

Ανακατεύουμε το ριζότο καλά και περιμένουμε να εξατμιστεί το κρασί.

Όταν συμβεί αυτό ρίχνουμε ζωμό κοτόπουλο και περιμένουμε να απορροφηθεί. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο ζωμός.

Μόλις το ριζότο έχει πάρει την κρεμώδη υφή που θέλουμε, το αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο, την παρμεζάνα και ανακατεύουμε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 16 Ιουλίου 2025
Απόρρητο