Στο επίκεντρο των Δήμων ο ποδηλατικός τουρισμός
Ημερίδα για τον ποδηλατικό τουρισμό διοργανώνει η ΚΕΔΕ παρουσία των υφυπουργών Υποδομών Μεταφορών Β. Οικονόμου, Τουρισμού Ε. Ράπτη και του γ.γ. Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος Ευ. Μπακογιάννη.
Ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Ανάπτυξη και υλοποίηση των ελληνικών διαδρομών EV8, EV11, EV13 – Ενημέρωση των Δήμων για την ενεργό συμμετοχή τους», πραγματοποιεί η ΚΕΔΕ, αύριο Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2025 στα γραφεία της (Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 3ος όροφος) και ώρα 10.00 π.μ., παρουσία του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών Βασίλειου Οικονόμου, της υφυπουργού Τουρισμού Έλενας Ράπτη και του γενικού γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας Ευθύμιου Μπακογιάννη.
Η ημερίδα διεξάγεται στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του υπουργείου Τουρισμού, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και της ΜΚΟ «Πόλεις για Ποδήλατο».
Οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού, στις οποίες ανήκει και ο ποδηλατικός τουρισμός, παρουσιάζουν αυξημένα ποσοστά τα τελευταία χρόνια, με οφέλη στην οικονομία, στην αύξηση των θέσεων εργασίας, αλλά και τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη.
Στόχος της ημερίδας
Στόχος της συνάντησης είναι η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τον ποδηλατικό τουρισμό, καθώς και των πλεονεκτημάτων του, τόσο σε κεντρικό όσο και σε τοπικό επίπεδο.
Στην ημερίδα έχουν κληθεί να λάβουν μέρος εκπρόσωποι των Δήμων, τους οποίους διατρέχουν οι τρεις διαδρομές του Eurovelo.
- ΝΔ: Συλλυπητήριο μήνυμα για την απώλεια του στελέχους του κόμματος Μιχάλη Λεκάκου
- Πυρηνικά: Οι συμφωνίες ελέγχου διάδοσης όπλων οδεύουν προς τέλμα το 2026 – Αυξάνεται ο κίνδυνος κρίσης
- Δύο λέξεις που πρέπει να αποφύγετε στη λίστα με τους στόχους σας για το 2026
- «Κίτρινος πυρετός» στο ηλεκτρονικό εμπόριο – Τα στατιστικά της «απόβασης» στο… «ελληνικό καλάθι»
- Νέο ξέσπασμα του Αντετοκούνμπο: «Είμαι εδώ, μην μου κάνεις αυτή την ερώτηση, είναι ασέβεια…» (vid)
- Κρήτη: Μεθυσμένος άνδρας έπεσε στη θάλασσα και πνίγηκε – Τη σορό του εντόπισαν πολίτες
- Πώς η κουλτούρα και τα social media γίνονται ο «Δούρειος Ίππος» της ακροδεξιάς
- Γερμανία: Υπέρ της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος τέσσερις στους πέντε πολίτες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 28.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jerry-zhang-1mBXWoGoI-s-unsplash-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442