Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Κίρστεν Ντανστ και Τζέσι Πλέμονς: Η ιστορία του πιο διακριτικού ζεύγους του Χόλιγουντ

Κίρστεν Ντανστ και Τζέσι Πλέμονς: Η ιστορία του πιο διακριτικού ζεύγους του Χόλιγουντ

Ο Τζέσι Πλέμονς έφυγε από το φεστιβάλ με το βραβείο Ανδρικής Ερμηνείας, δίνοντας στην ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, «Ιστορίες Καλοσύνης» την αναγνώριση που της άξιζε. Αφού τα φώτα έπεσαν πάνω του ας τον μετελήσουμε καλύτερα.

Αφού η Κίρστεν Ντανστ και ο Τζέσι Πλέμονς ερωτεύτηκαν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του «Fargo» και κέρδισαν δύο υποψηφιότητες για Όσκαρ για το «Η εξουσία του Σκύλου», οι ηθοποιοί συμπρωταγωνιστούν ξανά μαζί, τώρα, στο θρίλερ «Civil War».

Μαζί από το 2016 και γονείς δύο παιδιών, έχουν καταφέρει να συνδυάσουν το χαμηλό προφίλ με την επαγγελματική επιτυχία.

Το όνομα του Τζέσι Πλέμονς, πλέον, ακούγεται και γράφεται κατ’ επανάληψη στα διεθνή μίντια και τα σόσιαλ ανά τον κόσμο αφού έφυγε από το 77ο Φεστιβάλ Καννών με το βραβείο Ανδρικής Ερμηνείας για τη νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, «Ιστορίες Καλοσύνης», η οποία έρχεται στις ελληνικές αίθουσες στις 30 Μαΐου.

Δείτε μια σκηνή από τις «Ιστορίες Καλοσύνης» 

Κόντρα στους αδυσώπητους κανόνες του Χόλιγουντ

Μπορεί η Κίρστεν και ο Τζέσι να μην αφυπνίζουν τα πάθη μιας γενιάς όπως η Ζεντάγια και ο Τομ Χόλαντ, να μην κάνουν τόσα πρωτοσέλιδα όπως η Τζένιφερ Λόπεζ και ο Μπεν Άφλεκ (για τους γάμους τους ή τους χωρισμούς τους) ή να μην αστράφτουν στο κόκκινο χαλί με το στυλ της Αμάλ και του Τζορτζ Κλούνεϊ, αλλά ελάχιστοι μπορούν να υπερηφανεύονται για την επιτυχία και το κύρος τους.

Σε λιγότερο από μια δεκαετία, η Κίρστεν, 41 ετών, και ο Τζέσι, 36 ετών, έχουν κατακτήσει μια προνομιακή θέση στη λίστα των ισχυρών ζευγαριών του Χόλιγουντ, δείχνοντας ότι είναι δυνατόν να διατηρούν χαμηλό προφίλ και να έχουν μια επαγγελματική καριέρα τόσο ισχυρή όσο και η σχέση τους.

Η τελευταία κοινή, επαγγελματική τους κίνηση αποτελεί απόδειξη γι’ αυτό: Η αμφιλεγόμενη ταινία Civil War έκανε ντεμπούτο στο νούμερο 1 του αμερικανικού box office. Σε αυτό το δυστοπικό δράμα, η Ντανστ υποδύεται μια φωτορεπόρτερ που περιοδεύει σε μια Αμερική βυθισμένη σε έναν αιματηρό εμφύλιο πόλεμο, ενώ ο Πλέμονς υποδύεται έναν βίαιο στρατιώτη. Ένας μικρός ρόλος, αλλά τόσο δυσάρεστος που ο ηθοποιός δεν ήθελε να συμμετάσχει στο πρότζεκτ μέχρι που του το ζήτησε η γυναίκα του.

Ο Τζέσι Πλέμονς έχει δουλέψει σε επτά ταινίες υποψήφιες για το Όσκαρ καλύτερης ταινίας

Το Civil War είναι το τρίτο έργο στο οποίο το ζευγάρι πρωταγωνιστεί μαζί. Τόσο η Ντανστ όσο και ο Πλέμονς ήταν αμφότεροι υποψήφιοι για το ρόλο τους στη δεύτερη σεζόν της αναγνωρισμένης τηλεοπτικής μεταφοράς του Fargo, ενώ έλαβαν και οι δύο υποψηφιότητες για Όσκαρ για το επίσης αναγνωρισμένο γουέστερν, Η Εξουσία του Σκύλου.

Ενώ η Ντανστ έγινε είδωλο του Χόλιγουντ σε πολύ νεαρή ηλικία, ο σύζυγός της ανέβηκε σταδιακά τα σκαλιά της φήμης ως βασικός δευτεραγωνιστής, αποτελώντας πάντα εγγύηση ποιότητας. Την τελευταία δεκαετία, ο Πλέμονς έχει δουλέψει σε επτά ταινίες υποψήφιες για το Όσκαρ καλύτερης ταινίας, γεγονός που τον τοποθετεί στην παρέα θρύλων του κινηματογράφου όπως ο Μάρλον Μπράντο και η Κάθριν Χέπμπορν. Η διαμάχη γύρω από την ταινία Civil War μπορεί να τους δυσκολέψει να εξασφαλίσουν περισσότερες υποψηφιότητες, αλλά οι κριτικοί είναι ομόφωνοι: Οι ερμηνείες τους είναι οι καλύτερες της ταινίας.

«Χωρίς να ανταλλάξουμε πολλές λέξεις, κοίταξα στα μάτια της και είδα τον όμορφο, γλυκό, απροβλημάτιστο και φιλόξενο άνθρωπο που είναι. Ήταν πραγματικά μέσα σε μια στιγμή»

Το ζευγάρι στο 77ο Φεστιβάλ Καννών / REUTERS/Clodagh Kilcoyne

Ερωτεύτηκαν το 2015 σε ένα αεροδρόμιο

Η ιστορία αγάπης της Ντανστ και του Πλέμονς γεννήθηκε στους διαδρόμους ενός αεροδρομίου το 2015, ενώ περίμεναν το αεροπλάνο που θα τους μετέφερε στην καναδική πόλη Calgary για να ξεκινήσουν τα γυρίσματα του Fargo.

Ο Πλέμονς, ο οποίος έγινε παγκοσμίως γνωστός χάρη στην ερμηνεία του στη σειρά Breaking Bad, θυμάται ότι άκουσε τη μέλλουσα σύζυγό του να φωνάζει το όνομά του, ενώ προσπαθούσε να χαλαρώσει τη νευρικότητά του για το πρότζεκτ κοιτάζοντας περιοδικά σε ένα κατάστημα του αεροσταθμού.

«Χωρίς να ανταλλάξουμε πολλές λέξεις, κοίταξα στα μάτια της και είδα τον όμορφο, γλυκό, απροβλημάτιστο και φιλόξενο άνθρωπο που είναι. Ήταν πραγματικά μέσα σε μια στιγμή. Αμέσως τα νεύρα και το άγχος μου διαλύθηκαν και ήξερα ότι όλα θα πάνε καλά», θυμήθηκε το 2019, όταν η Ντανστ τιμήθηκε με αστέρι στο Walk of Fame του Χόλιγουντ.

«Ερωτευτήκαμε πρώτα δημιουργικά»

Η ηθοποιός του Spider-Man και μούσα της Σοφίας Κόπολα επιβεβαίωσε ότι υπήρξε άμεση σύνδεση: «Ερωτευτήκαμε πρώτα δημιουργικά», δήλωσε στους LA Times το 2021. «Το ήξερα μετά από δύο εβδομάδες. Δεν θυμάμαι να το είπα αυτό, αλλά μια από τις καλύτερες φίλες μου μού είπε ότι της είπα ότι “θα είμαι με αυτόν τον άντρα για το υπόλοιπο της ζωής μου”. To αισθανόμουν».

Αφού τελείωσαν τα γυρίσματα για το Fargo το φθινόπωρο εκείνης της χρονιάς, χώρισαν για μερικούς μήνες και στις αρχές της άνοιξης άρχισαν να βγαίνουν. Το 2018, καλωσόρισαν το πρώτο τους παιδί, τον Ίνις, και τρία χρόνια αργότερα, ένα δεύτερο παιδί που ονομάζεται Τζέιμς. Και οι δύο εγκυμοσύνες επιβεβαιώθηκαν στον Τύπο με μοναδικό τρόπο: Η πρώτη ως μέρος μιας καμπάνιας του brand της μόδας Rodarte, της οποίας η ηθοποιός είναι πρέσβειρα- και η δεύτερη, σε ένα ρεπορτάζ για το περιοδικό W που φωτογραφήθηκε από την ίδια την Κόπολα επίσης με τη Rodarte.

Δείτε το βίντεο 

Το δικό τους, αναλογικό νοικοκυριό

Η γονεϊκότητα και στη συνέχεια η πανδημία Covid-19 καθυστέρησαν τα σχέδια γάμου τους, αλλά τον Ιούλιο του 2022 είπαν τελικά το «ναι» στη Τζαμάικα. Όταν δεν χρειάζεται να βρίσκονται στο Λος Άντζελες για δουλειά, το ζευγάρι περνάει τον περισσότερο χρόνο του σε μια μικρή πόλη του Τέξας, στο οικογενειακό ράντσο όπου ο Πλέμονς μεγάλωσε, περιτριγυρισμένο από άλογα. Αν και η ιστοσελίδα Celebrity Net Worth εκτιμά ότι έχουν κοινή περιουσία άνω των 40 εκατομμυρίων δολαρίων, έχουν πάρει αποστάσεις από τα κλισέ του Χόλιγουντ περί λάμψης και επίδειξης.

Σπάνια τους βλέπουν σε δημόσιες εκδηλώσεις, δεν έχουν στενούς φίλους στη βιομηχανία και καυχιούνται για τον αναλογικό τρόπο ζωής που έχουν εμφυσήσει στα παιδιά τους. «Έχουμε πικάπ», δήλωσε η Ντανστ στο περιοδικό Variety τον Απρίλιο.

«Απλά δεν είμαστε ένα νοικοκυριό του τύπου “Siri, παίξε ό,τι θες”. Τα παιδιά μας δεν έχουν ούτε iPad. Αν θέλουν να χρησιμοποιήσουν ένα iPad στο αεροπλάνο, είναι το iPad του μπαμπά τους. Και δεν είμαστε άνθρωποι που τηλεφωνούν για κράτηση στο εστιατόριο».

Όλα όσα τους ενώνουν

Αν και η επιτυχία ήρθε νωρίτερα για τη Ντανστ, η οποία έγινε διάσημη όταν φίλησε τον Μπραντ Πιτ σε ηλικία μόλις 11 ετών στη Συνέντευξη με έναν Βρυκόλακα (1994), οι ζωές του ζευγαριού ακολούθησαν παράλληλες πορείες.

Τόσο η Ντανστ όσο και ο Πλέμονς προέρχονται από μικρές πόλεις, άρχισαν να εργάζονται σε πολύ μικρή ηλικία και προσπάθησαν να συνδυάσουν ρόλους σε ταινίες blockbuster με ανεξάρτητα projects. Είναι άτυποι σταρ, χωρίς τα συνήθη τεχνάσματα και τους μανιερισμούς του Χόλιγουντ, που δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό να μετατρέψουν μια συνέντευξη προώθησης σε καυστική κριτική της κινηματογραφικής Μέκκας.

Η Ντανστ, για παράδειγμα, έχει μιλήσει για το πώς την πίεζαν να χάσει βάρος και να φτιάξει τα δόντια της για να αποκτήσει «το τέλειο χαμόγελο της Barbie».

«Δεν έχω φιλοδοξίες να κατακτήσω το Χόλιγουντ»

Η ηθοποιός μίλησε επίσης για τη μάχη της με την κατάθλιψη σε ηλικία 27 ετών και παραπονέθηκε για τον ηλικιακό ρατσισμό που συνεχίζει να μαστίζει την κινηματογραφική βιομηχανία. Στα δύο χρόνια που μεσολάβησαν μεταξύ των γυρισμάτων του Civil War και του Η Εξουσία του σκύλου, η Ντανστ δεν πάτησε το πόδι της σε κάποιο πλατό επειδή της προσφέρονταν μόνο ρόλοι που υποδύονταν «θλιβερές μητέρες».

Ο Πλέμονς, από την πλευρά του, απορρίπτει αυτό που υποτίθεται ότι αγαπάει κάθε σταρ: Την προσοχή. Η αμερικανική έκδοση του περιοδικού GQ τον περιέγραψε ως «τον χειρότερο δημοσιοσχεσίτη» στο Χόλιγουντ, παρά το γεγονός ότι ο Μάρτιν Σκορτσέζε έχει πει ότι «το μέλλον του είναι απεριόριστο». Ο Τεξανός, πάντως, προτιμά να περνάει τις μέρες του στη φάρμα με τη Ντανστ και πηγαίνει στο Λος Άντζελες μόνο όταν είναι απολύτως απαραίτητο.

Όπως δήλωσε ο ίδιος στο GQ: «Η ζωή μου είναι πολύ δύσκολη για να κάνω κάτι τέτοιο. Δεν έχω φιλοδοξίες να κατακτήσω το Χόλιγουντ. Ή τον κόσμο. Ή οτιδήποτε άλλο».

*Με στοιχεία από elpais.com

inSports

«Θα κάνει πρόταση σε Μπράουν ο Παναθηναϊκός»

Εξελίξεις από το Ισραήλ για Λορέντζο Μπράουν και Παναθηναϊκό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024