Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αν είστε λάτρεις του λεμονιού αυτά τα δυο κοκτέιλ είναι για εσάς

Αν είστε λάτρεις του λεμονιού αυτά τα δυο κοκτέιλ είναι για εσάς

«Για να το θέσω όσο πιο απλά γίνεται, το λεμόνι θα κάνει το αλκοόλ πιο εύγευστο», δήλωσε η Ei Cullina, Bartender και βοηθός γενικού διευθυντή στο Nobody's Darling στο Σικάγο.

Το λεμόνι μπορείτε να το βρείτε παντού –  πίσω από το μπαρ όσο και στην κουζίνα. Από τη φλούδα μέχρι το χυμό, αυτό το εσπεριδοειδές μπορεί να φωτίσει και να εξισορροπήσει τα κοκτέιλ σας.

Το λάιμ έχει πιο έντονη, πυκνή υφή και λίγη περισσότερη οξύτητα, οπότε θα χρειαστεί να αυξήσετε τη γλυκύτητα

«Για να το θέσω όσο πιο απλά γίνεται, το λεμόνι θα κάνει το αλκοόλ πιο εύγευστο», δήλωσε η Ei Cullina, Bartender και βοηθός γενικού διευθυντή στο Nobody’s Darling στο Σικάγο. «Κατά κάποιο τρόπο ηρεμεί το κάψιμο».

Hard Lemonade

Σε ένα σέικερ, ανακατέψτε το χυμό λεμονιού, τη βότκα ή το limoncello, το απλό σιρόπι και το αλάτι. Προσθέστε πάγο και ανακινήστε μέχρι να παγώσει καλά. Γεμίστε ένα ποτήρι με πάγο. Σουρώστε το κοκτέιλ στο ποτήρι και συμπληρώστε με σόδα. Γαρνίρετε με μια φέτα λεμονιού ή μια ροδέλα λεμονιού.

Ξεκινήστε με το χυμό: Αλλά μην αγχώνεστε για το αν θα τον ετοιμάσετε ακριβώς πριν, είπε χαρακτηριστικά το Mx. Cullina. Ο χυμός λεμονιού που έχει μείνει στο ψυγείο – ή και έξω – για λίγη ώρα μπορεί να «προσφέρει μια ελαφρώς πιο ωραία γεύση», είπε. Αλλά για γεύσεις που ξεχωρίζουν και δεν είναι υπερβολικά πικρές, απλά στοχεύστε στο να τον χρησιμοποιήσετε την ίδια μέρα που τον στύψατε.

Στη συνέχεια, για να αναμείξετε αυτόν τον χυμό, θυμηθείτε μια απλή φράση: συχνά ανακινείται, σπάνια ανακατεύεται. Τα εσπεριδοειδή και το αλκοόλ έχουν διαφορετική πυκνότητα και ένα καλό ανακάτεμα τα βοηθά να αναμειχθούν. Ο πάγος ενσωματώνει επίσης τον αέρα, μετατρέποντας τα επιμέρους συστατικά σε ένα αφρώδες, ελαφρύ και αναζωογονητικό κοκτέιλ.

Για ένα δροσιστικό ποτό που θυμίζει, αλλά απέχει πολύ από τα σπιρτόζικα six packs των παλιών εποχών, δοκιμάστε τη σπιτική hard lemonade συνδυάζοντας χυμό λεμονιού και απλό σιρόπι με βότκα (ή limoncello) και συμπληρώστε με ανθρακούχο νερό

Ο χυμός λεμονιού είναι ένα ισχυρό συστατικό, αλλά η κίτρινη εξωτερική φλούδα του φρούτου μπορεί να είναι εξίσου πολύτιμη, καθώς τα αρωματικά έλαια της προσθέτουν τη δική τους γεύση. Για να εκχυλίσετε σωστά αυτά τα έλαια, φροντίστε να χρησιμοποιήσετε καθαρά εσπεριδοειδή και να περιστρέψετε καλά τη φλούδα πριν την περάσετε κατά μήκος του εσωτερικού του ποτηριού, αναφέρει το Mx. Cullina. Αυτό σημαίνει ότι τα έλαια θα απελευθερωθούν πιο γρήγορα καθώς το πίνετε.

Sgroppino

Μπορείτε επίσης πάντα να χρησιμοποιήσετε ένα απόσταγμα με βάση το λεμόνι, όπως το limoncello (το οποίο μπορείτε να αγοράσετε ή να φτιάξετε στο σπίτι). Το Mx. Cullina προσθέτει συχνά λίγο στο κοκτέιλ lemon drop με ζάχαρη (που πήρε το όνομά του από την καραμέλα) για να ενισχύσει τη γεύση του ποτού. Ή δοκιμάστε σορμπέ λεμονιού, όπως στο ιταλικό Sgroppino, ένα πολτοποιημένο κοκτέιλ που ικανοποιεί το πλήθος, όπου η οξύτητα και η γλυκύτητά του αντισταθμίζουν το τσούξιμο της βότκας. Ένα τελευταίο ξύσμα στην κορυφή προσδίδει ένα άμεσο άρωμα λεμονιού.

Για ένα δροσιστικό ποτό που θυμίζει, αλλά απέχει πολύ από τα σπιρτόζικα six packs των παλιών εποχών, δοκιμάστε τη σπιτική hard lemonade συνδυάζοντας χυμό λεμονιού και απλό σιρόπι με βότκα (ή limoncello) και συμπληρώστε με ανθρακούχο νερό. Άλλα ποτά με έμφαση στο λεμόνι, τα οποία το Mx. Cullina καταφεύγει συχνά είναι το Bee’s Knees, ένα απλό sour που φτιάχνεται με τζιν, χυμό λεμονιού και μέλι, ή το sidecar με ζάχαρη, που φτιάχνεται με κονιάκ, χυμό λεμονιού και λικέρ πορτοκάλι.

Αν σας τελειώσουν τα λεμόνια, προτιμήστε το λάιμ και στη συνέχεια ρυθμίστε την ισορροπία του ποτού σας. Το λάιμ έχει πιο έντονη, πυκνή υφή και λίγη περισσότερη οξύτητα, οπότε θα χρειαστεί να αυξήσετε τη γλυκύτητα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μισό χυμό λεμονιού και μισό χυμό λάιμ. (Κρατήστε το πορτοκάλι και το γκρέιπφρουτ για ένα άλλο κοκτέιλ. Κανένα από τα δύο δεν έχει αρκετή οξύτητα για να αντικαταστήσει το λεμόνι).

Χρησιμοποιήστε ολόκληρο το φρούτο για να προσθέσετε πικρή πολυπλοκότητα – από οξύτητα και πικράδα μέχρι οξύτητα και λουλουδένιες νότες – στο επόμενο ποτό σας.

«Το λεμόνι είναι πραγματικά ένα αδιαπραγμάτευτο συστατικό πίσω από το μπαρ», δήλωσε το Mx. Cullina.

*Mε πληροφορίες από ΝΥΤ | Κεντρική φωτογραφία θέματος: Touchtone Pictures | Coctail

Sports in

Φενέρμπαχτσε – Μονακό 62-65: Πήρε το «θρίλερ» και ισοφάρισε σε 2-2!

Η Μονακό επικράτησε 65-62 στην έδρα της Φενέρμπαχτσε και πλέον η πρόκριση στο Final Four θα κριθεί στο Game 5.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024