Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μέση Ανατολή: Ιράν, Χεζμπολάχ και Χούθι βάλλουν ταυτόχρονα κατά του Ισραήλ

Μέση Ανατολή: Ιράν, Χεζμπολάχ και Χούθι βάλλουν ταυτόχρονα κατά του Ισραήλ

Οι... αντιπρόσωποι, αυτή τη φορά μαζί με την ίδια την Τεχεράνη, εξαπολύουν επιθέσεις με drones, πυραύλους και ρουκέτες κατά του Τελ Αβίβ

Ιράν, Χεζμπολάχ και Χούθι βάλλουν ταυτόχρονα κατά του Ισραήλ, σε μία επίθεση που αυτή τη φορά δεν γίνεται μόνο… μέσω αντιπροσώπων από την Τεχεράνη, βάζοντας φωτιά στη Μέση Ανατολή. 

Ειδικότερα, ο ανώτατος ηγέτης της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, ο Αλί Χαμενεΐ, διεμήνυσε εκ νέου απόψε ότι το Ισραήλ θα «τιμωρηθεί», σε βίντεο που διανεμήθηκε από τις υπηρεσίες του μέσω X (του πρώην Twitter).

Η Τεχεράνη εξαπέλυσε δεκάδες drones και πυραύλους κρουζ εναντίον του Ισραήλ.

«Το διεστραμμένο καθεστώς θα τιμωρηθεί», ανέφερε ο Αλί Χαμενεΐ στο βίντεο που διαρκεί ενάμισι λεπτό και αποτελεί απόσπασμα της ομιλίας την οποία εκφώνησε την Τετάρτη.

Επιπλέον, ο υπουργός Αμυνας του Ιράν δήλωσε ότι οποιαδήποτε χώρα ανοίξει τον εναέριο χώρο της ή το έδαφός της για επιθέσεις του Ισραήλ κατά του Ιράν, «θα λάβει την σθεναρή απάντηση της Τεχεράνης», μετέδωσε το ιρανικό ειδήσεων πρακτορείο Mehr.

Από την πλευρά τους, οι Φρουροί της Επανάστασης -επίλεκτο σώμα των ενόπλων δυνάμεων του Ιράν- ανακοίνωσαν ότι εξαπέλυσαν δεκάδες drones και πυραύλους με στόχο συγκεκριμένα σημεία στο Ισραήλ, μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του Ιράν.

Οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν εξαπέλυσαν μεγάλης κλίμακας πλήγματα με drones κατά στόχων στο Ισραήλ, μετέδωσε το ιρανικό αγγλόφωνο δίκτυο Press TV επικαλούμενο ιρανικές πηγές.

«Αληθινή Υπόσχεση»

Παράλληλα, οι Φρουροί της Επανάστασης ανακοίνωσαν πως η «μεγάλη» επιχείρηση με τη χρήση drones και πυραύλων και την οποία διεξάγουν βάφτισαν «Αληθινή Υπόσχεση», αποτελεί «μέρος της τιμωρίας του Ισραήλ» για τα «πολυάριθμα εγκλήματά του», όπως μετέδωσε πριν από λίγο η ιρανική κρατική τηλεόραση.

Οι σειρήνες της αεράμυνας ενεργοποιήθηκαν στο βόρειο Ισραήλ, στα σύνορα με τον Λίβανο, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.

«Οι σειρήνες ήχησαν στο κιμπούτς Σνιρ, στο βόρειο Ισραήλ», διευκρίνισαν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις σε ανακοίνωσή τους, ταυτόχρονα με την επίθεση με drones και πυραύλους του Ιράν εναντίον της χώρας.

Ακόμη, η λιβανική φιλοϊρανική οργάνωση Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι εκτόξευσε πυραύλους κατά του κατεχόμενου από το Ισραήλ τομέα των Υψιπέδων του Γκολάν.

Ο Λίβανος ανακοίνωσε το κλείσιμο του εναέριου χώρου του και την αναστολή της εναέριας κυκλοφορίας, την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη επίθεση του Ιράν με drones και πυραύλους εναντίον του Ισραήλ.

«Ο εναέριος χώρος του Λιβάνου έχει κλείσει για όλα τα αεροσκάφη […] ως προσωρινό μέτρο για προληπτικούς λόγους», ανέφερε ο υπουργός Δημοσίων Έργων και Μεταφορών Αλί Χαμία σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter), διευκρινίζοντας ότι το μέτρο θα ισχύσει από τη 01:00 έως τις 07:00 το πρωί της Κυριακής.

Ιράν: Θα στοχοποιηθούν όσες από τις γειτονικές χώρες ανοίξουν τον εναέριο χώρο τους στο Ισραήλ

Πληροφορίες τονίζουν επίσης ότι οι επίσημες και οι ανεπίσημες δυνάμεις του Ιράν εξαπολύουν επιθέσεις κατά του Ισραήλ χρησιμοποιώντας ως ορμητήρια εδάφη του Ιράκ, της Συρία και της Υεμένη. Το Arabiya επισημαίνει ότι αμερικανικές δυνάμεις έχουν αρχίσει να αναχαιτίζουν drones στον ουρανό του Ιράκ και της Συρίας, ενώ βρετανικά μαχητικά αεροσκάφη έχουν αναχωρήσει από κυπριακές βάσεις.

Το Channel 12 μεταδίδει, χωρίς να επικαλείται πηγές, ότι το Ισραήλ έχει αρχίσει να αναχαιτίζει ιρανικά drones πάνω από τη Συρία και την Ιορδανία. Η δυνατότητα να το κάνει αυτό οφείλεται σε μια εναέρια ομπρέλα που έχουν δημιουργήσει οι ΗΠΑ σε συνεργασία με περιφερειακούς συμμάχους.

O υπουργός Άμυνας του Ιράν εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία προειδοποιεί ότι θα στοχοποιηθούν όσες από τις γειτονικές χώρες ανοίξουν τον εναέριο χώρο τους στο Ισραήλ για να αναχαιτίσει τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Τέλος, η Ambrey, εταιρεία αξιολόγησης κινδύνου και ναυτικής ασφάλισης, ανακοίνωσε ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, οι Χούθι της Υεμένης εξαπέλυσαν drones κατά του Ισραήλ.

Sports in

Επιστροφή στο μέλλον για Ιμπόρα και Έμερι

Αν στην καριέρα κάθε ποδοσφαιριστή υπάρχει ένας icon προπονητής και το αντίστροφο, τότε το βράδυ της Πέμπτης στο Βίλα Παρκ, ο Ουνάι Έμερι και ο Βιθέντε Ιμπόρα θα έχουν πολλά να θυμηθούν ως alter ego ο ένας του άλλου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024