Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μέση Ανατολή: Εσπευσμένα σε διαβουλεύσεις με την ομάδα του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας ο Μπάιντεν

Μέση Ανατολή: Εσπευσμένα σε διαβουλεύσεις με την ομάδα του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας ο Μπάιντεν

Ο Τζο Μπάιντεν ενημερώνεται τακτικά για την κατάσταση από την ομάδα εθνικής ασφαλείας του - Βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με Ισραηλινούς αξιωματούχους, καθώς και με άλλους εταίρους και συμμάχους

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, θα συναντηθεί με αξιωματούχους του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας στην Αίθουσα Επιχειρήσεων του Λευκού Οίκου, μετά την επιστροφή του από το Ντέλαγουερ, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι το Ιράν ξεκίνησε εναέρια επίθεση κατά του Ισραήλ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ενημερώθηκε νωρίτερα για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή από τον σύμβουλο εθνικής ασφάλειας Τζέικ Σάλιβαν και τον κύριο αναπληρωτή σύμβουλο εθνικής ασφάλειας Τζον Φάινερ.

Ο Λευκός Οίκος προσέθεσε ότι ο υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν, ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν και ο πρόεδρος του Γενικού Επιτελείου Στρατού, στρατηγός Τσαρλς Κ. Μπράουν, θα είναι μεταξύ αυτών που θα βρίσκονται στην αίθουσα επιχειρήσεων, μαζί με τους Σάλιβαν και Φάινερ.

Επιπλέον, η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Καμάλα Χάρις και ο προσωπάρχης του Τζο Μπάιντεν, Τζεφ Ζιέντς, «θα παραστούν μέσω βίντεο», ανέφερε ο Λευκός Οίκος.

ΗΠΑ: Η επίθεση του Ιράν «πιθανόν να εξελιχθεί μετά από αρκετές ώρες»

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας Adrienne Watson, το Ιράν έχει εξαπολύσει επίθεση κατά του Ισραήλ, η οποία «είναι πιθανό να εκτυλιχθεί μέσα σε αρκετές ώρες».

«Ο πρόεδρος Μπάιντεν ενημερώνεται τακτικά για την κατάσταση από την ομάδα εθνικής ασφαλείας του και θα συναντηθεί μαζί τους σήμερα το απόγευμα (σ.σ. τοπική ώρα) στον Λευκό Οίκο» και η ομάδα «βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με Ισραηλινούς αξιωματούχους, καθώς και με άλλους εταίρους και συμμάχους», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η Γουάτσον επαναβεβαίωσε τη θέση του προέδρου ότι «η υποστήριξή μας για την ασφάλεια του Ισραήλ είναι ακλόνητη» και ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες «θα σταθούν στο πλευρό του λαού του Ισραήλ και θα υποστηρίξουν την άμυνά του απέναντι σε αυτές τις απειλές από το Ιράν».

Πώς θα βοηθήσουν οι ΗΠΑ στην άμυνα του Ισραήλ

Η ομάδα κρούσης του αεροπλανοφόρου Dwight D. Eisenhower παραμένει στην περιοχή, μετά από δηλώσεις αξιωματούχων ότι το Ιράν εκτόξευσε δεκάδες μη επανδρωμένα αεροσκάφη προς το Ισραήλ.

Όπως μεταδίδει ζωντανά το αμερικανικό δίκτυο CNN, η ομάδα κρούσης περιλαμβάνει 6.000 ναύτες, το καταδρομικό κατευθυνόμενων πυραύλων κλάσης Ticonderoga USS Philippine Sea (CG 58) και τα αντιτορπιλικά κατευθυνόμενων πυραύλων κλάσης Arleigh Burke USS Mason (DDG 87) και USS Gravely (DDG 107).

Τα αντιτορπιλικά έχουν τη δυνατότητα αναχαίτισης πυραύλων. Έχουν επανειλημμένα αναχαιτίσει εκτοξεύσεις από ιρανικούς πληρεξούσιους.

Η ομάδα περιλαμβάνει επίσης την Αεροπορική Πτέρυγα Φορτηγού Τρία, η οποία αποτελείται από εννέα μοίρες, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων μοίρων μαχητικών κρούσης.

Επιπλέον, συστήματα αεράμυνας για την προστασία των δυνάμεων των ΗΠΑ υπάρχουν στο Ιράκ, την Συρία και την Ιορδανία.

Sports in

Εισιτήριο πρώτης θέσης, στο τρένο της δεύτερης ευκαιρίας

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ το έλεγε από το βράδυ της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη. Και η δικαίωση απλά, άργησε λίγες ημέρες

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024