Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
5 ιδέες για ανοιξιάτικη και κομψή διακόσμηση στο σπίτι σου

5 ιδέες για ανοιξιάτικη και κομψή διακόσμηση στο σπίτι σου

Πινελιές από παστέλ χρώματα, μίνιμαλ αισθητική και βιβλιοθήκες, είναι όσα θα χρειαστείς για τη φετινή σου ανοιξιάτικη διακόσμηση.

Η εποχή της Άνοιξης έχει συνδεθεί άμεσα με την διακόσμηση, την καθαρή αισθητική και την ανανέωση του χώρου. Πόσο μάλλον στο εξωτερικό, η τάση του «Spring Cleaning» κυριαρχεί κάθε χρόνο, με πολλές και πολλούς να αναδιαμορφώνουν το προσωπικό τους καταφύγιο, να κάνουν έναν καλό καθαρισμό των χώρων τους, και να προετοιμάζονται για να υποδεχτούν τη νέα και πιο ευχάριστη εποχή.

Τα «βαριά χρώματα» και υφάσματα του χειμώνα, μπαίνουν στην άκρη και έρχονται διακοσμητικές τάσεις που θα μας ανανεώσουν, θα μας φτιάξουν την διάθεση και θα μας βοηθήσουν να υποδεχτούμε με μεγαλύτερη χαρά την Άνοιξη και το Πάσχα. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή, για να εμπνευστείς και να προχωρήσεις σε αλλαγές που θα φέρουν νέο αέρα στο σπίτι σου. Κάπως έτσι εμπνεόμαστε από την Marta Stewart και από τους ειδικούς και μοιραζόμαστε μαζί σου 5 deco inspirations, που θα σου προσφέρουν ό,τι ακριβώς χρειάζεσαι για την εποχή που μόλις ξεκινάει.

Πολύχρωμα λουλούδια σε έντονες αποχρώσεις

Άνοιξη σημαίνει ανθός, σημαίνει λουλούδια και χρώμα. Πρόκειται για μια τάση που κυριαρχεί όλο τον χρόνο, ακόμη και τους χειμερινούς μήνες, κυρίως για συναισθηματικούς λόγους. Τώρα έχουν και την τιμητική τους, ενώ οι τουλίπες, οι βιολέτες και τα λευκά άνθη κυριαρχούν. Διάλεξε το αγαπημένο σου, καλαίσθητο βάζο και πρόσθεσε λουλούδια σε έντονες αποχρώσεις στην τραπεζαρία, την είσοδο, την κουζίνα, ακόμη και στο μπάνιο σου.

Οι γήινες αποχρώσεις επιστρέφουν

Τα ξύλινα έπιπλα, το καφέ, το μπεζ και το λευκό είναι οι εποχές που πρωταγωνιστούν όλο τον χρόνο και πλέον επιστρέφουν δυναμικά και την Άνοιξη. Προσφέρουν μια αίσθηση ηρεμίας, γαλήνης, και αρμονίας -αρετές που έρχονται μαζί με τον Ανοιξιάτικο και ηλιόλουστο καιρό.

Μίνιμαλ αισθητική και φέτος

Όπως αναφέραμε, αυτή η εποχή είναι ιδανική για να καθαρίσεις το σπίτι σου, να προχωρήσεις σε μια βαθιά γενική καθαρισμού και να απαλλαγείς από τα αντικείμενα που δεν χρειάζεσαι και δεν χρησιμοποιείς. Ξεφορτώσου τα περιττά διακοσμητικά και για φέτος την Άνοιξη διάλεξε μόνο τα απαραίτητα. Προτίμησε επίσης τις παστέλ αποχρώσεις, τα μονόχρωμα σχέδια, τα ασπρόμαυρα μοτίβα και να θυμάσαι πως «less is more».

Bookshel

“Bookshelf Wealth” τάση, είναι η πρώτη μεγάλη τάση στο design για όλο το 2024, και όχι μόνο για την άνοιξη. Επιδεικνύει τα βιβλία και τον πλούτο του εαυτού σας, ενώ ταιριάζει ιδανικά με τα φυτά και τα λουλούδια που κυριαρχούν αυτήν την εποχή, όπως επίσης και με την μίνιμαλ αισθητική. Πρόκειται για μια τάση που ξεκίνησε από το TikTok, γεγονός που πλέον δεν θα προκαλεί καμία εντύπωση. Στην ουσία αρκεί να προσθέσετε μια εντυπωσιακή βιβλιοθήκη στον χώρο σας, χωρίς υπερβολές όμως και αν προτιμάτε, τοποθετήστε τα απαραίτητα διακοσμητικά αντικείμενα, όπως για παράδειγμα το φωτιστικό, το βάζο με τα λουλούδια σας και ίσως κάποια έργα τέχνης, μινιατούρες, ή πίνακες.

Λινά Beddings

Σταδιακά έρχεται η ώρα να βάλουμε στην άκρη τις κουβέρτες και τα παπλώματα, και να βγάλουμε τις πιο ανάλαφρες υφές. Το λινό θα κυριαρχήσει και φέτος, ειδικά στην διακόσμηση του υπνοδωματίου μας. Μπορείς και εδώ να κρατήσεις την μίνιμαλ αισθητική, επιλέγοντας λινά υφάσματα, διαφορετικά μπορείς να παίξεις με πιο παιχνιδιάρικα σχέδια, τα οποία θα φέρουν παστέλ αποχρώσεις στο δωμάτιο σου.

Πηγή: Grace

Sports in

Ο Μότα γράφει ιστορία με την Μπολόνια

Οι «ροσομπλού» θα παίξουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 22 χρόνια και κάνουν... όνειρα ακόμα και για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024