Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
5 εντυπωσιακοί τρόποι να διακοσμήσεις το σαλόνι σου

5 εντυπωσιακοί τρόποι να διακοσμήσεις το σαλόνι σου

Η δημιουργία ενός όμορφου, βιώσιμου χώρου μπορεί να μοιάζει δύσκολη, αλλά δεν χρειάζεται να κοστίζει μια περιουσία

«Πώς θα διακοσμήσω στο σαλόνι μου;» Αυτό είναι το πρώτο ερώτημα που σας έρχεται στο μυαλό όταν μετακομίζετε σε νέο σπίτι ή θέλετε να δώσετε έναν αέρα ανανέωσης στο σπιτικό σας.

Το σαλόνι είναι ένας από τους πιο συχνά χρησιμοποιούμενους χώρους και το κεντρικό σημείο κάθε σπιτιού. Οι καλεσμένοι σας πιθανότατα δεν θα έβλεπαν ποτέ πώς είναι το υπνοδωμάτιό σας, και ως εκ τούτου στο σαλόνι δημιουργούνται οι εντυπώσεις τους για εσάς και το  προσωπικό σας στυλ.

Αυτός είναι επίσης ο χώρος όπου απολαμβάνετε τις συζητήσεις με την οικογένεια και τους φίλους σας, χαλαρώνετε με ένα καλό βιβλίο μετά από μια κουραστική μέρα και περνάτε πολλά Σαββατοκύριακα παρακολουθώντας ταινίες στην τηλεόραση.

Η δημιουργία ενός όμορφου, βιώσιμου χώρου μπορεί να μοιάζει δύσκολη, αλλά δεν χρειάζεται να κοστίζει μια περιουσία. Το μόνο που χρειάζεστε είναι να βρείτε μερικές ιδέες διακόσμησης και έπιπλα σαλονιού που εξακολουθούν να προσφέρουν στυλ.

Μερικές αλλαγές στο χρώμα, τα διακοσμητικά αξεσουάρ ή τη διάταξη των επίπλων μπορούν να κάνουν τεράστια διαφορά χωρίς να τινάξουν στον αέρα τον οικονομικό σας προϋπολογισμό.

Επιλέξτε το στυλ

Αυτό είναι το πιο δύσκολο κομμάτι της δημιουργίας του χώρου του σαλονιού σας. Ωστόσο, το να αποφασίσετε πώς θέλετε να ζήσετε θα θέσει τη βάση για το πού και πώς θα ψωνίσετε έπιπλα. Σκεφτείτε το στυλ που θέλετε να επιδείξετε: μοντέρνο, χαλαρό, επίσημο, ζεστό, μίνιμαλ κ.α.

Η επιλογή του σωστού χρώματος βαφής του δωματίου είναι ζωτικής σημασίας. Διαλέξτε μια χρωματική παλέτα που συμπληρώνει τις επιλογές των επίπλων σας, τη συνολική αισθητική του σπιτιού σας και το στυλ που θέλετε να επιτύχετε σε αυτό το δωμάτιο.

Θυμηθείτε ότι μπορείτε να συνδυάσετε τάσεις διακόσμησης και διαφορετικά χρώματα. Μην φοβάστε να συνδυάσετε χρώματα, σχέδια και στυλ σε όλο το σαλόνι σας. Ωστόσο, βεβαιωθείτε ότι υπάρχει ένα κοινό θέμα, είτε είναι το χρώμα, το στυλ ή το θέμα, για να διασφαλίσετε ότι δεν θα κάνετε τον χώρο να φαίνεται υπερβολικός.

Προσθέστε μικροέπιπλα

Οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά. Και αν δεν θέλετε να αλλάξετε όλο το σαλόνι σας, επενδύστε σε μικροέπιπλα που θα δώσουν αέρα ανανέωσης στον χώρο σας.

Επενδύστε σε έπιπλα χωλ σε μοντέλο ή κλασσικό σχεδιασμό που θα κάνουν παράλληλα λειτουργική την είσοδο του σπιτιού σου.

Μια καλή επιλογή είναι και οι κονσόλες επίπλων. Προσθέστε έναν ωραίο πίνακα ή έναν μεγάλο καθρέφτη και αμέσως θα αλλάζει η είσοδο του σπιτιού σας.

Σκαμπό και πουφ

Επενδύοντας σε σκαμπό ή πουφ θα δώσετε ένα νέο στυλ στο σαλόνι σας. Μπορείτε να κάνετε mix & match, και να τα συνδυάσετε με άλλα στυλ όπως vintage, μοντέρνο ή έθνικ, ή ακόμα και να προσθέσετε κι άλλο χρώμα και εντυπωσιακές υφές.

Επιπλα αποθήκευσης

Δημιουργήστε όμορφες γωνιές στο σπίτι σας με διάφορα έπιπλα αποθήκευσης. Συρταριές ψηλές ή κοντές σε φυσικό χρώμα θα δώσουν ένα νέο στυλ ενώ παράλληλα θα σας φανούν ιδιαίτερα χρήσιμες.

Δώστε έμφαση στα αξεσουάρ

Αλλάξτε τα μαξιλάρια του καναπέ σας ή τα ριχτάρια σας. Επιλέξτε υφασμάτινα αμπαζούρ  και δοκιμάστε να προσθέσετε διασκεδαστικά διακοσμητικά τελειώματα, vintage κουμπιά ή παιχνιδιάρικες φούντες και κρόσσια για μια νέα ποπ προσωπικότητας.

Ο,τι και να χρειάζεστε ή ψάχνετε για τη διακόσμηση του σπιτιού σας θα τα βρείτε όλα σε απεριόριστη ποικιλία στο SHOPFLIX.gr για να επιλέξετε αυτά που ταιριάζουν στο δικό σας γούστο.

Κάντε τις παραγγελίες σας και πληρώστε σε έως 60 άτοκες δόσεις, ενώ αν επιλέξτε την υπηρεσία SHOFLIX ME TH MIA όλα σας σας προϊόντα θα σας παραδοθούν σε μια αποστολή άμεσα και στην ώρα τους σε όποιο σημείο της Ελλάδας και αν μένετε.

Tώρα, που το SHOPFLIX γιορτάζει τα 2α γενέθλιά του κάνει ΔΩΡΟ τα μεταφορικά για όλα τα καλάθια από 40€ και μέχρι 35 κιλά! Και μην ξεχνάτε, 5€ κουπόνι για την επόμενη αγορά σε κάθε παραγγελία!

Sports in

Ο κόσμος του Ολυμπιακού στις εξέδρες, η στήριξη των αδερφών Αγγελόπουλων και ο… Μήτρου Λονγκ(vid)

Δείτε μέσα από την παρακάμερα της ΚΑΕ Ολυμπιακός όσα έγιναν εντός και εκτός παρκέ στον 2ο προημιτελικό με την Μπαρτσελόνα (77-69).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024