Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γάμος: Αυτή είναι η κατάλληλη ηλικία για να παντρευτείτε - Πότε διαλύεται πιο εύκολα;

Γάμος: Αυτή είναι η κατάλληλη ηλικία για να παντρευτείτε – Πότε διαλύεται πιο εύκολα;

Επστήμονες αναλύουν τις θετικές και αρνητικές επιπτώσεις σε έναν γάμο σε κάθε ηλικία - Όλοι πάντως συνιστούν να μην γίνεται με βιασύνη, αλλά όποτε είστε έτοιμοι

Ο γάμος και η ηλικία των ατόμων κατά τον γάμο έχουν σημαντική επίδραση στην ποιότητα της σχέσης και τη διάρκειά της, σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες. Παρόλο που οι νεανικές σχέσεις είναι συχνά ρομαντικές, οι ειδικοί συνιστούν να μην παντρευόμαστε πρόωρα, αλλά να περιμένουμε τουλάχιστον μέχρι τα 25 μας.

Η ψυχολόγος Kέλσει Tόργκενσον υποστηρίζει ότι πρέπει να δώσουμε χρόνο στον εαυτό μας να ωριμάσει πριν δεσμευτούμε σε μια σχέση. Σύμφωνα με την άποψή της, οι άνθρωποι θα πρέπει να περιμένουν τουλάχιστον μέχρι τα 25 τους για να παντρευτούν. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στα ζευγάρια να αναπτύξουν συμβατότητα και να ξεπεράσουν προκλήσεις μαζί.

Πώς τεκμηριώνεται αυτό;

Πριν από την ηλικία των 25 ετών, ο εγκέφαλος δεν έχει αναπτυχθεί πλήρως, επομένως ένα άτομο μπορεί να μην είναι ακόμα απολύτως σίγουρο τι θέλει από έναν σύντροφο. Η αναμονή τουλάχιστον έως τα 25 μπορεί επίσης να δώσει χρόνο σε ένα νεαρό ζευγάρι για να βιώσουν μαζί προκλήσεις και να καταλάβουν είναι συμβατοί τόσο στις καλές όσο και στις κακές στιγμές.

Από την πλευρά της η Weena Cullins, θεραπεύτρια που ειδικεύεται στη συμβουλευτική σχέσεων, δήλωσε στο Brides ότι στην κλινική της εμπειρία, οι 28χρονες νύφες είναι πιο προετοιμασμένες για έναν υγιή γάμο λόγω της αυτοπεποίθησης, της αυτογνωσίας και της εμπειρίας ζωής τους. Από την άλλη, λέει ότι είναι καλύτερο για τους άντρες είναι να παντρεύονται στα 32 τους, όταν έχουν ωριμάσει και έχουν κατασταλάξει σε μια καριέρα.

Οι επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι τα άτομα που παντρεύονται άνω των 25 ετών έχουν 50% λιγότερες πιθανότητες να χωρίσουν μέσα σε πέντε χρόνια. Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από τον Nicholas H. Wolfinger στο Ινστιτούτο Οικογενειακών Μελετών, τα ποσοστά διαζυγίων είναι χαμηλότερα για άτομα που παντρεύονται για πρώτη φορά σε ηλικία περίπου 30-34 ετών.

Έρευνες έχουν δείξει ότι ο γάμος μετά τα 25 μειώνει τις πιθανότητες διαζυγίου, ενώ η αναμονή μέχρι τα 35 και άνω μπορεί να συνδέεται με προσωπικά ή επαγγελματικά ζητήματα που επηρεάζουν τη σχέση.

Τι γίνεται όμως με τους ανθρώπους που παντρεύονται για πρώτη φορά στα 35 και άνω;

Ο Wolfinger υποστηρίζει ότι οι άνθρωποι που παντρεύονται για πρώτη φορά στα 35+ μπορεί να δυσκολεύτηκαν να βρουν σύντροφο λόγω διαπροσωπικών δυσκολιών και μπορεί να είναι πιο πιθανό να χωρίσουν για τον ίδιο λόγο.

Ο κοινωνιολόγος στο Πανεπιστήμιο του Maryland, κ. Cohen, προβλέπει ότι οι γυναίκες που παντρεύονται μεταξύ των 45-49 ετών έχουν χαμηλότερο ποσοστό διαζυγίων, ενώ το επίπεδο εκπαίδευσης επηρεάζει σημαντικά την πιθανότητα διαζυγίου.

Η καλύτερη στιγμή για να παντρευτείς

Οι οικογενειακές αξίες και η κοινωνική πίεση μπορεί επίσης να επηρεάσουν την ηλικία του γάμου. Η έρευνα δείχνει ότι οι οικογενειακές προσδοκίες μπορούν να προκαλέσουν πιο νωρίς ή πιο αργά δεσμευτικές αποφάσεις.

Συνολικά, η καλύτερη στιγμή για να παντρευτούμε είναι όταν νιώθουμε έτοιμοι και σίγουροι για τη δέσμευση, λαμβάνοντας υπόψη τόσο την προσωπική όσο και την επαγγελματική μας κατάσταση.

Sports in

Λύγισαν τους Κλίπερς και πήραν προβάδισμα οι Μάβερικς (vid)

Σε ένα παιχνίδι πραγματική μάχη, καθώς είχε πέντε τεχνικές ποινές και δύο αποβολές, οι Μαβς επιβλήθηκαν των Κλίπερς και έκαναν το 2-1 στη σειρά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024