Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μπορεί ένας καβγάς να αποτελέσει αιτία χωρισμού για ένα παντρεμένο ζευγάρι;

Μπορεί ένας καβγάς να αποτελέσει αιτία χωρισμού για ένα παντρεμένο ζευγάρι;

«Ο τελευταίος μου καβγάς με τον πρώην σύζυγο μου δεν ήταν κάτι το πρωτότυπο. Ήταν ένας που είχαμε ξανά και ξανά: για τα χρήματα».

Είναι μια σπάνια αφορμή για διαζύγιο που δεν έχει πίσω του κάποιο «μακροχρόνιο» θυμό και ένταση. Για τα περισσότερα ζευγάρια, οι διαφωνίες συσσωρεύονται και αρκετά σύντομα, είσαι έναν καβγά μακριά από το να σηκώσεις τα χέρια ψηλά και να φωνάξεις «Αρκετά».

«Τα χρήματα ήταν πάντα ένα φλέγον ζήτημα μεταξύ της πρώην μου και εμένα. Έμενε στο σπίτι με τα παιδιά ενώ εγώ δούλευα. Αυτό που δεν μπορούσα να καταλάβω ήταν πώς ένα τόσο προβλέψιμο πρόγραμμα μπορούσε να είναι τόσο απρόβλεπτα ακριβό»

Διαζευγμένοι μιλούν για τον έναν καβγά που θεωρούν ότι ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι στον γάμο τους. Δείτε τι είχαν να πουν παρακάτω.

Ο καβγάς για το Παρίσι

«Το Μουσείο του Λούβρου ήταν κλειστό- κατά κάποιο τρόπο, αυτό έγινε δικό μου λάθος. Υποτίθεται ότι έπρεπε να κοιτάξω τις ώρες λειτουργίας και είχα κάνει λάθος. Ο σύζυγός μου και εγώ ήμασταν στο Παρίσι για ένα μεγάλο Σαββατοκύριακο και επειδή δεν είχε πάει ποτέ εκεί, είχε μια λίστα με τα αξιοθέατα που έπρεπε να δει.

Κάθε μέρα έμοιαζε με ένα κυνήγι θησαυρού που είχε σκοπό να συγκεντρώσει πόντους για κάποιο μυστηριώδες παιχνίδι που δεν ήθελα να παίξω.

Στο τέλος της πρώτης ημέρας, είχα φουσκάλες στα πόδια μου. Ήθελα να χαλαρώσω σε μια καφετέρια, να πιω εσπρέσο και να παρακολουθώ τον κόσμο όλη μέρα. Αλλά ο σύζυγός μου δεν έπινε καφέ. Και μόλις έγινε σαφές ότι θα έχανε το Λούβρο, έγινε πιο αυστηρός όσον αφορά στη λίστα του.

«Έγινε σαφές, εκείνη τη στιγμή, ότι η ανασφάλεια του συζύγου μου σχετικά με το δεσμό μας και η απροθυμία μου να τον καθησυχάζω συνεχώς γι’ αυτό θα έβαζε τέλος στον 18χρονο γάμο μας»

Τον ακολούθησα από τη μια γειτονιά στην άλλη, προσπαθώντας να αγνοήσω τη διαπίστωση ότι, μετά από 10 χρόνια γάμου, δεν απολαμβάναμε πλέον τα ίδια πράγματα. Ήταν κάτι που δεν είχε σχέση με διαφωνίες, αλλά με την αίσθηση ότι δεν υπήρχε «εμείς». Και όταν βρίσκεσαι σε μια ξένη χώρα, πόσο μάλλον στην πιο ρομαντική πόλη του κόσμου, αυτό είναι ένα πολύ μοναχικό συναίσθημα». – Tammy Letherer, συγγραφέας.

Ο καβγάς για τις δαπάνες

«Ο τελευταίος μου καβγάς με τον πρώην σύζυγο μου δεν ήταν κάτι το πρωτότυπο. Ήταν ένας που είχαμε ξανά και ξανά: για τα χρήματα. Του άρεσε να τζογάρει, να μισθώνει – μέσω leasing – ένα αυτοκίνητο που δεν μπορούσαμε πραγματικά να αντέξουμε οικονομικά και να επιδυκνύει την επιτυχία του κανοντας έξοδα. Εγώ προέρχομαι από φτωχό περιβάλλον, και έτσι απλά δεν μπορούσαμε ποτέ να κατανοήσουμε ο ένας τον άλλον όσον αφορά στα οικονομικά ζητήματα.

Όποιος έχει πάρει διαζύγιο ξέρει ότι αυτό δεν γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη και ότι τους καβγάδες που έχετε, στις περισσότερες περιπτώσεις, τους έχετε κάνει ξανά και ξανά. Τα χρήματα είναι πολύ σημαντικό κομμάτι του γάμου για να έχουμε εντελώς αντίθετες απόψεις. Και έτσι, έτσι απλά, ήξερα ότι ο σχεδόν τριετής γάμος μας είχε τελειώσει τουλάχιστον έξι με δώδεκα μήνες πριν φύγω». – Susie Moore

Ο καβγάς για το τηλέφωνο

«Ο τελευταίος μεγάλος καβγάς στο γάμο μου ήταν για το τηλέφωνο. Ο σύζυγος μου το πήρε και το κράτησε επειδή του «στερούσε χρόνο». Εγώ ήμουν έξαλλη. Όλη μου η ζωή ήταν σε αυτό το τηλέφωνο, φυσικά, και έτσι επικοινωνούσαν μαζί μου και τα παιδιά μας. Νομίζω ότι, αν και ήταν απλώς ένα τηλέφωνο, αντιπροσώπευε κάτι πολύ μεγαλύτερο για μένα. Δεν μπορούσα πλέον να ανεχτώ την προσπάθεια να με ελέγχει με τόσους πολλούς τρόπους.

Είμαι μια μορφωμένη ενήλικη γυναίκα που ήταν πολλά πράγματα: σύζυγος, μητέρα, εργαζόμενη, ερωμένη. Έγινε σαφές, εκείνη τη στιγμή, ότι η ανασφάλεια του συζύγου μου σχετικά με το δεσμό μας και η απροθυμία μου να τον καθησυχάζω συνεχώς γι’ αυτό θα έβαζε τέλος στον 18χρονο γάμο μας. Είναι τρομερά λυπηρό, και υπήρξε τόσο μεγάλη απώλεια για εμάς και τα παιδιά μας, αλλά όταν οι παντρεμένοι άνθρωποι δεν μεγαλώνουν μαζί, είναι πολύ δύσκολο να επανασυνδεθούν, όσο κι αν προσπαθείς». – Cherie Morris

Ο καβγάς για το μεσημεριανό γεύμα

«Τα χρήματα ήταν πάντα ένα φλέγον ζήτημα μεταξύ της πρώην μου και εμένα. Έμενε στο σπίτι με τα παιδιά ενώ εγώ δούλευα. Αυτό που δεν μπορούσα να καταλάβω ήταν πώς ένα τόσο προβλέψιμο πρόγραμμα μπορούσε να είναι τόσο απρόβλεπτα ακριβό. Από το γραφείο μου στο κέντρο της πόλης, ένιωθα την πιστωτική μας κάρτα να βαραίνει κάθε μέρα που περνούσε. Τσακωνόμασταν πολύ γι’ αυτό. Μοιάζει τόσο ανώριμο εκ των υστέρων, αλλά ήταν εκείνο [ το περιστατικό] που τελικά διέλυσε έναν γάμο επτά ετών.

«Πώς μπορεί ένα γεύμα για έναν να είναι τόσο ακριβό»; Ρώτησα μια μέρα. Δεν ήταν μόνο για εκείνη, πλήρωσε και για έναν φίλο, είπε. «Ποιος ήταν;» ρώτησα. «Ένας φίλος, έχει σημασία;».Τότε ήταν που τα έχασα. Η συζήτηση σύντομα κατέληξε σε κατηγορίες και απειλές, οι οποίες τελείωσαν απότομα όταν αναφερθήκαμε στο διαζύγιο.

Στη συνέχεια άρπαξε τα κλειδιά της, την τσάντα της και βγήκε από το δρόμο. Οι επόμενοι τέσσερις μήνες θα ήταν ένας ανεμοστρόβιλος από επισκέψεις σε δικηγόρους, νομικά έγγραφα και μερικές αποτυχημένες προσπάθειες συμφιλίωσης». – Kyle B.

*Πηγή: Huffpost | Κεντρική φωτογραφία θέματος: Warner Bros | Μάτια ερμητικά κλειστά

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024