Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Orange Peel Theory»: Μπορεί ένα πορτοκάλι να αποδείξει αν σας αγαπάει ο σύντροφος σας;

«Orange Peel Theory»: Μπορεί ένα πορτοκάλι να αποδείξει αν σας αγαπάει ο σύντροφος σας;

«Σου ζητούν μια μικρή χάρη για να δουν την αντίδραση σου, για να δουν αν αργότερα μπορούν να σου ζητήσουν μεγαλύτερες χάρες» έγραψε μια χρήστης του TikTok.

Μπορεί το ξεφλούδισμα ενός πορτοκαλιού να υποδεικνύει την αληθινή αγάπη; Το TikTok φαίνεται να το πιστεύει.

Η τάση θεωρείται ότι ξεκίνησε μέσω ενός slideshow στο TikTok που περιείχε μια ανταλλαγή μηνυμάτων από ένα πρώην ζευγάρι που αναπολούσε τη σχέση του

Ένα trend με την ονομασία «Orange Peel Theory» έχει γίνει viral στην εν λόγω πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, καλώντας τους ανθρώπους να σκεφτούν τους τρόπους με τους οποίους μικρές πράξεις προσφοράς, όπως το ξεφλούδισμα ενός πορτοκαλιού για έναν σύντροφο ή η προετοιμασία καφέ το πρωί, μπορούν να δείξουν την αφοσίωση ενός ατόμου στη σχέση του.

Τι ακριβώς σημαίνει αυτή η θεωρία;

Το  «Orange Peel Theory» υποδηλώνει ότι οι μικρές πράξεις παροχής βοήθειας και η προθυμία του συντρόφου να τις πραγματοποιήσει υποδηλώνουν μια υγιή σχέση.

Αν κάποιος σας ζητήσει να καθαρίσετε το πορτοκάλι του, μπορεί να σκεφτείτε: «Είναι απόλυτα ικανοί να το κάνουν μόνοι τους, δεν είναι και τόσο δύσκολο», δήλωσε η TikToker @neanotmia αναλύοντας την τάση.

«Αυτό, στο τέλος της ημέρας, είναι η αληθινή, ωμή, άνευ όρων αγάπη»

«Ίσως να μην αφορά στην πραγματικότητα το ξεφλούδισμα του πορτοκαλιού. Σου ζητούν μια μικρή χάρη για να δουν την αντίδραση σου, για να δουν αν αργότερα μπορούν να σου ζητήσουν μεγαλύτερες χάρες. Πώς θα τους κάνεις να νιώσουν όταν σου ζητήσουν αυτή τη βοήθεια;».

«Η αντίδραση τους είναι ενδεικτική για πολύ μεγαλύτερα πράγματα από το απλό ξεφλούδισμα ενός πορτοκαλιού», δήλωσε η χρήστης του TikTok Anna Birmingham σε μια ανάρτηση σχετικά με την τάση. «Ακόμα και ένα σούπερ μικροσκοπικό πράγμα όπως αυτό αποκαλύπτει τόσα πολλά για τη στάση τους απέναντι σε εσάς και τη σχέση σας».

@neanotmiaFeelings♬ We’ll Never Have Sex – Leith Ross

Η Birmingham σημειώνει ότι οι κινήσεις παροχής βοήθειας, ανεξάρτητα από το πόσο μικρές μπορεί να είναι, αφορούν απλώς την έκφραση καλοσύνης χωρίς όρους ή προσδοκίες. «[Έχει να κάνει] με το να θέλεις να κάνεις πράγματα για κάποιον για να τον δεις ευτυχισμένο, ακόμη και αν σε ταλαιπωρεί, ή ακόμη και αν δεν υπάρχει τίποτα σε αυτό για σένα», είπε στο βίντεό της. «Αυτό, στο τέλος της ημέρας, είναι η αληθινή, ωμή, άνευ όρων αγάπη».

Πότε έγινε μόδα στο TikTok;

Η τάση θεωρείται ότι ξεκίνησε μέσω ενός slideshow στο TikTok που περιείχε μια ανταλλαγή μηνυμάτων από ένα πρώην ζευγάρι που αναπολούσε τη σχέση του. «Μου λείπει όταν μου ξεφλούδιζες τα πορτοκάλια μου το πρωί», έγραφε ένα από τα μηνύματα, καθώς το άτομο εξηγούσε ότι, όταν προσπαθούν να το κάνουν μόνοι τους, «εξακολουθούν να ρίχνουν χυμό παντού και να καρφώνουν τα νύχια τους πολύ βαθιά».

Η ανταλλαγή μηνυμάτων ολοκληρώνεται με το μήνυμα, «Καθάρισα το πορτοκάλι μου σήμερα», το οποίο αποστέλλεται με πράσινο χρώμα μετά από μια σειρά μπλε μηνυμάτων, γεγονός που υποδεικνύει ότι ο αποστολέας είχε μπλοκαριστεί. Το βίντεο έχει προβληθεί πάνω από 2,5 εκατομμύρια φορές από τότε που αναρτήθηκε για πρώτη φορά στις αρχές Νοεμβρίου.

@annabhamm the orange peel theory explained🍊👩🏻‍❤️‍👨🏼 #relationships #orangepeeltheory #relationshiptips #greenflags #bidsforattention #healthylove #relationshipadvice ♬ Dream Away – Ramol

Από τότε, πολλοί χρήστες υιοθέτησαν αυτή την τάση για να μοιραστούν τους ευγενικούς τρόπους με τους οποίους οι σύντροφοι τους έκαναν τις μέρες τους πιο όμορφες. Σε ένα από αυτά, μια αρτοποιός έδειξε ένα βίντεο με τον φίλο της να της κάνει έκπληξη με προ-διαχωρισμένα ασπράδια αυγών, αφού εκείνη του έχει παραπονεθεί πως αντιμετώπιζε δυσκολίες με την εργασία αυτή λόγω των μεγάλων της νυχιών.

«Ειλικρινά ήταν απλά ένα μικρό παραλήρημα που δεν πίστευα ότι θα έδινε μεγάλη σημασία», έγραψε σε μια λεζάντα πάνω από το βίντεο της έκπληξης, «Αλλά με πρόσεξε! Ποτέ δεν πίστευα ότι τα ασπράδια αυγών θα με έκαναν να κλάψω».

@jennaskates heart wrenching. But in a good way. #fypシ #baking #cakes ♬ Think Of Me Once In A While, Take Care – Take Care

Άλλοι σημειώνουν ότι η θεωρία ισχύει για κάθε σχέση -όχι μόνο για τις ερωτικές. «Κάθε μέρα μετά το σχολείο ο εξάχρονος γιος μου μου ζητάει να κουβαλήσω το σακίδιο του μέσα στο σπίτι γι’ αυτόν και πάντα το κάνω με ενθουσιασμό, αφού έμαθα για τη θεωρία της φλούδας πορτοκαλιού», μοιράστηκε ένας γονιός.

*Με πληροφορίες από Times | Κεντρική φωτογραφία θέματος: The lost daughter | Netflix | Tudum

Sports in

Ο κόσμος του Ολυμπιακού στις εξέδρες, η στήριξη των αδερφών Αγγελόπουλων και ο… Μήτρου Λονγκ(vid)

Δείτε μέσα από την παρακάμερα της ΚΑΕ Ολυμπιακός όσα έγιναν εντός και εκτός παρκέ στον 2ο προημιτελικό με την Μπαρτσελόνα (77-69).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024