Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λίμα νυχιών στα δόντια και αυτοσχέδια lip filler - Τα επικίνδυνα «hack ομορφιάς» του TikTok

Λίμα νυχιών στα δόντια και αυτοσχέδια lip filler – Τα επικίνδυνα «hack ομορφιάς» του TikTok

Σε ένα βίντεο που αποκάλυψε το Fabulous ένας άνδρας χρησιμοποιεί μια λίμα για να ισιώσει τα δόντια του και να απαλλαγεί από τους «κυνόδοντες βαμπίρ» του.

Eίναι σχεδόν αδύνατο να περιηγηθείτε στη σελίδα For You του TikTok χωρίς να δείτε χρήστες να δοκιμάζουν τα τελευταία beauty hack.

Παρόλο που τα περισσότερα από αυτά αποτελούν μια ακίνδυνη διασκέδαση, μερικά είναι στην καλύτερη περίπτωση άχρηστα – και στη χειρότερη, εντελώς επικίνδυνα για την υγεία σας.

Οι χρήστες του ιστότοπου κοινοποιούν βίντεο με τους εαυτούς τους να συμμετέχουν σε προκλήσεις που αφορούν την περιποίηση.

O Kyle, ένας χρήστης του TikTok, αποφάσισε να λιμάρει τα δόντια του χρησιμοποιώντας μια λίμα νυχιών, αφήνοντας τους θεατές με το στόμα ανοιχτό

Τρομακτικές οι εν λόγω τάσεις

Σε ένα βίντεο που αποκάλυψε το Fabulous ένας άνδρας χρησιμοποιεί μια λίμα για να ισιώσει τα δόντια του και να απαλλαγεί από τους «κυνόδοντες βαμπίρ» του.

Μια άλλη γυναίκα χορηγεί στον εαυτό της filler χειλιών χρησιμοποιώντας ένα στυλό Hyaluron με αέρα υπό πίεση, παρά το γεγονός ότι το στόμα της αιμορραγεί.

«Όταν λιμάρετε τα νύχια σας μεγαλώνουν ξανά, όταν λιμάρετε τα δόντια σας δεν μεγαλώνουν ξανά και αυτό είναι πρόβλημα… ειδικά αν τα λιμάρετε πάρα πολύ»

Άλλες γυναίκες δοκίμασαν το «sun contouring» – αποφεύγοντας τη χρήση αντηλιακής κρέμας για να αποκτήσουν μαυρισμένο πρόσωπο – φυσικά, κινδύνευαν να καούν.

Η Hayley Walker είναι ειδικός σε θέματα ομορφιάς στο JustMyLook, έναν ιστότοπο όπου μπορείτε να βρείτε γρήγορα και εύκολα ότι χρειάζεστε, από μακιγιάζ και περιποίηση της επιδερμίδας μέχρι αρώματα και νύχια, δήλωσε ότι έχει τρομοκρατηθεί από τις εν λόγω τάσεις.

Τις απόψεις της υποστήριξε και ο Dr Ross Perry, ιατρός και διευθυντής των Cosmedics Skin Clinics σε όλο το Λονδίνο, ο οποίος προειδοποίησε για τις δυνητικά καταστροφικές επιπτώσεις στην υγεία που ενδέχεται να προκληθούν από αυτές τις τάσεις.

Sunscreen Contouring

Μιλώντας γι’ αυτό, μια χρήστης του TikTok δήλωσε: «Οι haters θα πουν ότι δεν λειτουργεί, αλλά είμαι πεπεισμένη ότι αν βάλεις SPF 30 σε [κάποια σημεία] και μετά SPF 90 σε όλα τα σημεία όπου θα έβαζες highlighter, ο ήλιος θα δώσει στο πρόσωπο σου περίγραμμα».

Η χρήστης του TikTok δέχθηκε έντονη κριτική με ένα άτομο να λέει: «Lol (θα) όταν κάνεις περίγραμμα με ρυτίδες και πανάδες. Η ζημιά από τον ήλιο δεν είναι όμορφη».

Credit: TikTok/@tatlafata

«Ενώ η επιθυμία να πετύχετε αυτό το contoured-look με φυσικό τρόπο είναι δελεαστική, αυτή η τάση ομορφιάς του TikTok συνοδεύεται από ζητήματα ασφαλείας που αφορούν την επιδερμίδα και την υγεία σας», δήλωσε η Hayley.

Επιδιόρθωση δοντιών

O Kyle, ένας χρήστης του TikTok, αποφάσισε να λιμάρει τα δόντια του χρησιμοποιώντας μια λίμα νυχιών, αφήνοντας τους θεατές με το στόμα ανοιχτό.

Δεδομένου ότι η υπηρεσία αναδιαμόρφωσης των δοντιών από οδοντίατρο μπορεί να κοστίσει έως και 100 ευρώ για να υποβληθεί σε θεραπεία ένα δόντι, κάποιοι TikTokers έχουν ξεκινήσει ανησυχητικά να προσπαθούν να πραγματοποιήσουν τη διαδικασία μόνοι τους – χρησιμοποιώντας λίμες νυχιών που μπορείτε να αγοράσετε για 50 λεπτά.

Credit: tiktok@kylethomas

Η γιατρός Zainab Mackie πήρε θέση: «Όταν λιμάρετε τα νύχια σας μεγαλώνουν ξανά, όταν λιμάρετε τα δόντια σας δεν μεγαλώνουν ξανά και αυτό είναι πρόβλημα… ειδικά αν τα λιμάρετε πάρα πολύ».

Και ο γιατρός Ross συμφώνησε: «Αυτή είναι μία από τις χειρότερες τάσεις του TikTok και δεν πρέπει επ’ ουδενί να επιχειρήσετε να την κάνετε στο σπίτι».

Αυτό –  χορηγούμενο Lip Filler

Η TikToker Karla κατατρόμαξε τους θεατές όταν αποφάσισε να κάνει ένεση filler στα χείλη της, μόνη της. Έγραψε μάλιστα στα σχόλια ότι υπήρχε αίμα παντού μετά την αυτοσχέδια επέμβαση.

Το filler χειλιών μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ενισχύσετε το φυσικό σχήμα και την έκταση των χειλιών σας, αλλά φυσικά θα πρέπει πάντα να χορηγείται από πιστοποιημένο αισθητικό.

Credit: tiktok/@keepingupwith_karla0

Αλλά σε μια προσπάθεια να αποφύγουν το κόστος, κάποιοι TikTokers αγόρασαν το υλικό (filler) online και το έβαλαν στα χείλη τους.

Ένας χρήστης είπε ειρωνικά: «Με γυμνά χέρια. Αυτό είναι τόσο έξυπνο, idk [δεν ξέρω] γιατί οι επαγγελματίες δεν το κάνουν αυτό».

Όπως είναι αναμενόμενο, ο Δρ Ross λέει ότι αυτό είναι ένα απόλυτο όχι, λέγοντας στους ανθρώπους να «μην επιχειρούν ποτέ να κάνουν ενέσεις στα χείλη τους με filler ή να αφήνουν άλλους να τους κάνουν ενέσεις εαν δεν είναι ιατρικά καταρτισμένοι».

*Με πληροφορίες από The Sun

Sports in

Κυκλοφορούν και εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι την Μεγάλη Δευτέρα (29/4) θα τεθούν στην διάθεση του κόσμου τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα (2/5, 19:45).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024