
Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Η «μητέρα των μαχών» στο ΣΕΦ με φόντο την τετράδα
Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός κοντράρονται απόψε (19:45) στο ΣΕΦ στο κομβικό ντέρμπι «αιωνίων» που θα κρίνει πολλά για την υπόθεση της τετράδας και του πλεονεκτήματος έδρας.
Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ (19:45) στο μεγάλο ντέρμπι «αιωνίων» της Euroleague, με τις δύο ομάδες να συγκρούονται για 6η φορά τη φετινή σεζόν. Είναι ένα ματς που θα κρίνει πολλά για την υπόθεση του πλεονεκτήματος έδρας, σε ένα κατάμεστο φαληρικό γήπεδο και λίγες εβδομάδες μετά τη σπουδαία νίκη των ερυθρόλευκων στην Κρήτη, όπου κατέκτησαν το Κύπελλο.
Από εκεί και πέρα, είναι ένα ντέρμπι που χαρακτηρίζεται κομβικό στην προσπάθεια που κάνουν οι δύο ομάδες να ολοκληρώσουν την κανονική διάρκεια της διοργάνωσης όντας στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας, η οποία σημαίνει πλεονέκτημα έδρας στα playoffs.
Οι Πειραιώτες βρίσκονται στην πέμπτη θέση με ρεκόρ 17-11 οι γηπεδούχοι, «τρέχουν» νικηφόρο σερί πέντε αγώνων κόντρα σε Άλμπα (101-87), Μπάγερν Μονάχου (72-76), Βαλένθια (65-78), Ζαλγκίρις (76-95) και Βίρτους Μπολόνια (74-69), έχοντας για πρόσφατη ήττα τους στην Ευρωλίγκα αυτή στην έδρα της πρωτοπόρου Ρεάλ Μαδρίτης, στις 25 του περασμένου Ιανουαρίου.
Τα προβλήματα Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού
Όσον αφορά τα αγωνιστικά πλάνα του Γιώργου Μπαρτζώκα, οι Γουίλιαμς-Γκος και Λαρεντζάκης έχουν ξεπεράσει τους τραυματισμούς που τους ταλαιπώρησαν και έχουν επιστρέψει στο κανονικό πρόγραμμα των προπονήσεων, ενώ στη δωδεκάδα θα συμπεριληφθεί και ο Γουόκαπ, παρότι δεν είναι εντελώς καλά μετά το διάστρεμμα που υπέστη.
Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας με ρεκόρ 18-10, τρέχοντας σερί τριών συνεχόμενων νικών κόντρα σε Φενέρμπαχτσε (74-63), Ρεάλ Μαδρίτης (86-97) και Βιλερμπάν (85-67).
Σε καλό… φεγγάρι οι «πράσινοι», δείχνουν να βρίσκουν ρυθμό σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο της σεζόν και αυτή την στιγμή φαίνεται να έχουν τον πρώτο λόγο όσον αφορά τη μάχη της τετράδας. Την περασμένη Κυριακή (10/3) πέρασαν με άνεση (64-87) από την έδρα της Καρδίτσας, έχοντας για κορυφαίους τους Λεσόρ (16π. 8 ριμπ) και Μήτογλου (15π, 7 ριμπ), ενώ ο Εργκίν Αταμάν δεν θα έχει στη διάθεσή του για το αποψινό ντέρμπι τους τραυματίες Λούκα Βιλντόσα και Κώστα Αντετοκούνμπο.
- Κάρπαθος: «Ανέγγιχτος παράδεισος» – Το ελληνικό νησί που ξεχωρίζει ως διεθνής πόλος έλξης ποιοτικού τουρισμού
- Οι επόμενοι… Μοντέρο της Βαλένθια: Ποιοι άλλοι ετοιμάζονται να αποχωρήσουν (vids)
- Κίνα: Τραγικό δυστύχημα ανάμεσα σε λεωφορείο και φορτηγό αφήνει πίσω 13 νεκρούς
- Ακίνητα: Πώς επηρεάζει την αγορά κατοικίας η ενεργειακή κλάση – Οι αποκλίσεις στις τιμές
- Δηλαδή, εσύ τι έχεις να προτείνεις;
- Επιστρέφει στη δράση ο Ολυμπιακός μετά τη Euroleague – Στο ΣΕΦ με την ΑΕΚ και το… λάβαρο


