Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Live τα βραβεία Όσκαρ: Οι νικητές, οι χαμένοι και τα τέσσερα αγαλματίδια στον Λάνθιμο

Live τα βραβεία Όσκαρ: Οι νικητές, οι χαμένοι και τα τέσσερα αγαλματίδια στον Λάνθιμο

Κυρίαρχο το «Οπενχάιμερ» στην 96η τελετή απονομής των βραβείων. Έκανε την έκπληξη η Έμα Στόουν, αποσπώντας το Όσκαρ του Α’ Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της στο «Poor Things».

Κινηματογραφική λάμψη στα φετινά βραβεία Όσκαρ. Η καρδιά του Χόλιγουντ το βράδυ της Κυριακής (10/3) χτύπησε στο «Dolby Theater» του Λος Άντζελες, όπου έλαβε χώρα η 96η τελετή απονομής των χρυσών αγαλματίδιων.

Κεντρικός οικοδεσπότης ήταν -για τέταρτη φορά- ο Τζίμι Κίμελ, ενώ στη σκηνή ανέβηκαν μεγάλα ονόματα της βιομηχανίας του κινηματογράφου και παρέδωσαν τα βραβεία στους μεγάλους νικητές.

Το ελληνικό ενδιαφέρον φέτος ήταν πιο έντονο από ποτέ, αφού το «Poor Things», η ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, ήταν υποψήφια σε 11 κατηγορίες και κατάφερε να κατακτήσει τέσσερις από αυτές: Καλύτερο Μακιγιάζ / Κομμώσεων, Καλύτερη Σκηνογραφία, Καλύτερα Κοστούμια και φυσικά τον Α’ Γυναικείο Ρόλο για την ερμηνεία της Έμα Στόουν, ως Μπέλα Μπάξτερ.

Συνολικά, απονεμήθηκαν 24 βασικά βραβεία, με το «Οπενχάιμερ» του Κρίστοφερ Νόλαν να θριαμβεύει, κερδίζοντας 7 Όσκαρ: Α’ Ανδρικού Ρόλου (Κίλιαν Μέρφι), Β’ Ανδρικού Ρόλου (Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ), Μοντάζ, Φωτογραφίας, Μουσικής, Σκηνοθεσίας και φυσικά το Καλύτερης Ταινίας.

Διαβάστε όσα έγιναν στο in

04:31 Κάπως έτσι ολοκληρώνεται η 96η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ, με το «Οπενχάιμερ» να κατακτά 7 βραβεία και το «Poor Things» 4.

04:20 Το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας στο «Οπενχάιμερ»

Η ταινία «Οπενχάιμερ» κερδίζει το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, σαρώνοντας απόψε τα βραβεία στις μεγάλες κατηγορίες και φεύγοντας με 7 αγαλματίδια από το «Dolby Theater».

Η παραγωγός Έμα Τόμας παραδέχτηκε ότι το βραβείο αυτό είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα και επαίνεσε τον σκηνοθέτη -και σύζυγό της- Κρίστοφερ Νόλαν για το ταλέντο του.

«Είναι πανέξυπνος. Είναι μοναδικός», δήλωσε η Τόμας και ευχαρίστησε το καστ και το συνεργείο για την καθοριστική συνεργασία τους στη δημιουργία της ταινίας.

04:11 Στην Έμα Στόουν για το «Poor Things» το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου

Και το Όσκαρ πάει… στην Έμα Στόουν. Η μούσα του Γιώργου Λάνθιμου συγκινημένη ανεβαίνει στη σκηνή για να παραλάβει το χρυσό αγαλματίδιο για την Μπέλα Μπάξτερ.

Στον ευχαριστήριο λόγο της χαρακτηρίζει τον ρόλο της «δώρο ζωής» από τον Έλληνα σκηνοθέτη και τονίζει ότι μοιράζεται το Όσκαρ με τις τέσσερις συνυποψήφιές της: Ανέτ Μπένινγκ, Λίλι Γλάντστόουν, Κάρεϊ Μάλιγκαν, Σάντρα Χούλερ.

Σημειώνεται ότι αυτό είναι το δεύτερο Όσκαρ που κατακτά η Έμα Στόουν μετά το 2017 και τον πρωταγωνιστικό ρόλο της στο «La La Land».

Διαβάστε επίσης εδώ

04:06 Το Όσκαρ Σκηνοθεσίας στον Κρίστοφερ Νόλαν

Ο δημιουργός του «Οπενχάιμερ» κερδίζει το χρυσό αγαλματίδιο και καταχειροκροτείται από τους παρευρισκόμενους.

Συνυποψήφιοί του ήταν ο Γιώργος Λάνθιμος (Poor Things), ο Τζόναθαν Γκλέιζερ (The Zone of Interest), ο Τζαστίν Τριέτ (Anatomy of a Fall) και ο Μάρτιν Σκορσέζε (Killers of the Flower Moon).

04:02 Το Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου στον Κίλιαν Μέρφι

Ο πρωταγωνιστής του «Οπενχάιμερ», στην πρώτη του υποψηφιότητα στα βραβεία κατακτά το Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου και αποθεώνεται στο «Dolby Theater».

Ο Κίλιαν Μέρφι υποδύθηκε τον Ρόμπερτ Οπενχάιμερ, πατέρα της ατομικής βόμβας, στο έπος του Κρίστοφερ Νόλαν.

Ο σκηνοθέτης και ο ηθοποιός έχουν μια λαμπρή και μακροχρόνια συνεργασία, ξεκινώντας από το «Batman Begins» το 2005. Ο Μέρφι εμφανίστηκε επίσης στο «Inception» του Νόλαν το 2010, καθώς και στο «Dunkirk» το 2017.

03:56 Ακόμη τέσσερα Όσκαρ έχουν μείνει για να ολοκληρωθεί η βραδιά στο Λος Άντζελες

03:54 Ιδιαίτερη στιγμή στο «Dolby Theater» με τον Αντρέα Μποτσέλι επί σκηνής

In Memoriam: Ένα αφιέρωμα στους καλλιτέχνες που έφυγαν από τη ζωή αυτή τη χρονιά, υπό την μαγευτική φωνή του Αντρέα Μποτσέλι, ο οποίος μαζί με τον γιο του Ματέο ερμήνευσαν το «Con te partirò».

Η Ακαδημία τίμησε με αυτόν τον τρόπο τον Μάθιου Πέρι, την Τίνα Τέρνερ, την Γκλέντα Τζάκσον και πολλούς άλλους.

03:50 Στην Μπίλι Άιλις και το «What Was I Made For» το Όσκαρ Καλύτερου Τραγουδιού για την ταινία «Barbie»

«Απλά δεν πίστευα ότι θα συμβεί αυτό. Δεν το περίμενα αυτό. Νιώθω τόσο απίστευτα τυχερή και μεγάλη τιμή», δήλωσε η τραγουδίστρια παραλαμβάνοντας το βραβείο.

03:42 Και τέταρτο Όσκαρ στο «Οπενχάιμερ» – Κέρδισε το Καλύτερης Μουσικής

Αν και πολύ νέος σε ηλικία, ο Λούντβιχ Γκόρανσον κερδίζει το δεύτερο Όσκαρ του, μετά από αυτό για το «Black Panther».

Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι θα… βαρεθούμε να τον βλέπουμε στο μέλλον!

03:38 Η ερμηνεία του Ράιν Γκόσλινγκ

Ο Ράιν Γκόσλινγκ τραγούδησε στη σκηνή το «I’m Just Ken» από την ταινία «Barbie».

Το κομμάτι είναι του Μαρκ Ρόνσον, ο οποίος βρέθηκε μαζί με τον «Κεν» πάνω στη σκηνή, ενώ σε μια πολύ μεγάλη έκπληξη το παρών έδωσε και ο τεράστιος Slash!

Διαβάστε περισσότερα εδώ

03:33 Οι σταρ φορούν κόκκινες καρφίτσες για τη Γάζα

Διασημότητες όπως η Μπίλι Άιλις, η σκηνοθέτις Άβα Ντουβερνάι, ο πρωταγωνιστής του «Poor Things» Μαρκ Ραφάλο, ο Ραμού Γιούσεφ και πολλοί άλλοι εμφανίστηκαν στο κόκκινο χαλί για τα 96α βραβεία Όσκαρ φορώντας κόκκινες καρφίτσες για την υποστήριξη της κατάπαυσης του πυρός στο πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα.

Οι καρφίτσες αποτελούν μέρος μιας προσπάθειας που ξεκίνησε από την Artists4Ceasefire, μια ομάδα ατόμων της βιομηχανίας του θεάματος που συνέταξαν ανοιχτή επιστολή προς τον Τζο Μπάιντεν για να απαιτήσουν κατάπαυση του πυρός.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

03:28 Όσκαρ Καλύτερου Ήχου στη «Ζώνη Ενδιαφέροντος»

Η ταινία του Τζόναθαν Γκλέιζερ έχει επαινεθεί από τους κριτικούς επειδή μεταφέρει τη φρίκη του Ολοκαυτώματος κυρίως μέσα από αυτά που ακούει το κοινό.

03:22 Στο «Wonderful Story of Henry Sugar» το αγαλματίδιο για Καλύτερη Σειρά Μικρού Μήκους

Αυτό είναι το πρώτο Όσκαρ για τον Γουές Άντερσον μετά από οκτώ υποψηφιότητες. Ωστόσο, ο ίδιος δεν βρίσκεται στο «Dolby Theater» για να το παραλάβει.

03:15 Τρίτο βραβείο στο «Οπενχάιμερ» – Πήρε το Καλύτερης Φωτογραφίας

Το Όσκαρ Καλύτερης Φωτογραφίας πάει στην ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν, κάτι που ήταν αναμενόμενο μιας και ο διευθυντή φωτογραφίας Χόιτ βαν Χόιτεμα έχει κάνει καταπληκτική δουλειά.

03:09 Τα Όσκαρ Ντοκιμαντέρ Μικρού και Μεγάλου Μήκους

Το Όσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους κέρδισε το «The Last Repair Shop», ενώ το Καλύτερου Ντοκιμαντέρ Μεγάλου Μήκους το «20 Μέρες για την Μαριούπολη».

Διαβάστε περισσότερα εδώ

03:05 Ο Ζαν Μπατίστ ερμηνεύει την μπαλάντα «It Never Went Away»

Το «It Never Went Away» δεν θα μπορούσε να είναι πιο προσωπικό για τον Ζαν Μπατίστ.

Ο διάσημος καλλιτέχνης από τη Νέα Ορλεάνη ερμήνευσε το τραγούδι από το «American Symphony», το ντοκιμαντέρ που αφηγείται την ιστορία της προσπάθειάς του να γράψει μια συμφωνία καθώς η σύζυγός του πάλευε με τη λευχαιμία.

Ο Μπατίστ έδωσε τον καλύτερο εαυτό του επί σκηνής. Η εισαγωγή στο πιάνο και μόνο είναι συγκινητική και ο βραβευμένος με Grammy καλλιτέχνης κατέστησε σαφές γιατί το τραγούδι ήταν υποψήφιο.

03:02 Η δεύτερη προσπάθεια για χιούμορ από τους διοργανωτές των Όσκαρ

Η Έμιλι Μπλαντ, πρωταγωνίστρια του «Οπενχάιμερ» και ο Ράιαν Γκόσλινγκ, πρωταγωνιστής της ταινίας «Barbie» προσπαθούν να… διασκεδάσουν το κοινό των Όσκαρ.

Ποιος ξέρει, ίσως η τρίτη προσπάθεια να είναι η τυχερή τους…

02:55 Στο «Οπενχάιμερ» το Όσκαρ Καλύτερου Μοντάζ

Δεύτερο Όσκαρ για την ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν, η οποία αναμένεται να κινηθεί ανάμεσα σε 7 με 9 αγαλματίδια!

02:46 Χρυσό αγαλματίδιο στο «Godzilla Minus One» για τα Καλύτερα Οπτικά Εφέ

Η ιαπωνική ταινία kaiju του 2023 σε σκηνοθεσία, σενάριο, και οπτικά εφέ από τον Τακάσι Γιαμαζάκι αν και θεωρούνταν αουτσάιντερ κατάφερε να κερδίσει το βραβείο.

Πολύ πίστευαν ότι οι πανάκριβες παραγωγές των μεγάλων στούντιο θα κατακτούσαν εύκολα το Όσκαρ, ωστόσο το «Godzilla Minus One» έκανε μία από τις εκπλήξεις της βραδιάς.

02:38 Στον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ το Όσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου για το «Οπενχάιμερ»

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη φριχτή παιδική μου ηλικία και την Ακαδημία, με αυτή τη σειρά. Θέλω να ευχαριστήσω τη γυναίκα μου. Με βρήκε ένα παρατημένο κουτάβι και με υιοθέτησε. Σε αυτή την ταινία με περιέβαλαν με τους καλύτερους ηθοποιούς και αυτοί με έκαναν ακόμα καλύτερο άνθρωπο… Θέλω να ευχαριστήσω και τη στυλίστα μου – γιατί κανείς δεν ευχαριστεί στυλίστες; Σε όσους για όλη την καριέρα μου με έσωζαν από τον εαυτό μου. Σας ευχαριστώ…», είπε ο ηθοποιός κατά τη διάρκεια της παραλαβής του βραβείου του.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

02:35 Πανευτυχής η Έμα Στόουν με τα τρία -μέχρι στιγμής- Όσκαρ

Ενθουσιασμένη η Έμα Στόουν για τις τρεις… συνεχόμενες νίκες του «Poor Things». «Τσίριζε και χοροπηδούσε», αναφέρει χαρακτηριστικά το Vanity Fair.

02:30 O Μπράντλεϊ Κούπερ, υποψήφιος για Α’ Ανδρικού Ρόλου για το «Maestro», έφτασε στην τελετή των Όσκαρ με την μητέρα του Γκλόρια Καμπάνο

02:22 Στη «Ζώνη Ενδιαφέροντος» το Όσκαρ για Καλύτερη Διεθνής Ταινία

Ο Τζόναθαν Γκλέιζερ, σκηνοθέτης της ταινίας, στη ομιλία του έκανε αναφορά στον πόλεμο στη Γάζα.

Σημειώνεται ότι η «Ζώνη Ενδιαφέροντος» παρότι είναι παραγωγής Ηνωμένου Βασιλείου, μπορούσε να διαγωνιστεί στη συγκεκριμένη κατηγορία επειδή είναι στη γερμανική γλώσσα. Εάν ήταν στην αγγλική θα έπρεπε να διαγωνιστεί στην κατηγορία της Καλύτερης Ταινίας.

«Είτε πρόκειται για τα θύματα της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ, είτε για τη συνεχιζόμενη επίθεση στη Γάζα, όλοι είναι θύματα αυτής της απανθρωποποίησης», είπε χαρακτηριστικά ο Γκλέιζερ μιλώντας για τον πόλεμο που μαίνεται στον παλαιστινιακό θύλακα.

02:17 Γυμνός επί σκηνής ο Τζον Σίνα

Σε μια μάλλον από τις πιο αμήχανες στιγμές της βραδιάς, ο Τζον Σίνα κλήθηκε να δώσει το Όσκαρ Καλύτερων Κοστουμιών… γυμνός.

Μάλλον κάποιος το θεώρησε ωραίο χιούμορ αυτό…

02:13 Και τρίτο βραβείο για το «Poor Things»

Περίφημα τα πηγαίνει η ταινία του Γιώργου Λάνθιμου κερδίζοντας το τρίτο σερί της Όσκαρ. Αυτό για τα Καλύτερα Κοστούμια.

Το βραβείο διεκδίκησαν επίσης οι ταινίες «Barbie», «Killers of the Flower Moo», «Napoleon» και «Οπενχάιμερ».

Η Χόλι Γουάντινγκτον παρέλαβε το βραβείο και ευχαρίστησε τους συναδέλφους της που την ενέπνευσαν να γίνει ενδυματολόγος. Ευχαρίστησε επίσης το καστ «που πήγαινε με ό,τι τους έριχνε, ειδικά την Έμα Στόουν».

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

02:10 Δύο στα δύο για τον Γιώργο Λάνθιμο

Το Όσκαρ Καλύτερης Σκηνογραφίας στο «Poor Things». Πρόκειται για το δεύτερο χρυσό αγαλματίδιο που παίρνει η ταινία του Έλληνα σκηνοθέτη στις τεχνικές κατηγορίες.

02:05 Στο «Poor Things» το βραβείο Κομμώσεις και Μακιγιάζ 

Η ταινία του Γιώργου Λάνθιμου κερδίζει το πρώτο της Όσκαρ για απόψε, αυτό για τις Κομμώσεις και το Μακιγιάζ. Ιδιαίτερα χαρούμενοι οι Νάντια Στέισι, Μαρκ Κουλιέρ και Τζος Γουέστον.

02:02 Στη σκηνή η Μπίλι Άιλις – Ερμηνεύει live το υποψήφιο «What Was I Made For»

Στη σκηνή του «Dolby Theater» η αγαπημένη Μπίλι Άιλις. Ερμηνεύει live το πρώτο υποψήφιο από τα πέντε τραγούδια, το «What Was I Made For» της «Barbie», με τον αδερφό της να τη συνοδεύει στο πιάνο.

01:55 Το Όσκαρ Διασκευασμένου Σεναρίου πάει στο «American Fiction»

Ο σκηνοθέτης Κορντ Τζέφερσον ανέβηκε στη σκηνή για να παραλάβει το Όσκαρ. Σημειώνεται ότι σε αυτή την κατηγορία ήταν υποψήφιο και το «Poor Things» του Γιώργου Λάνθιμου.

01:47 Στην «Ανατομία Μιας Πτώσης» το Όσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου

Στην ταινία «Anatomy of a fall» της Ζυστίν Τριέτ και του Άρθουρ Χαράρι πάει το βραβείο Πρωτότυπου Σεναρίου.

01:41 Το «The Boy and the Heron» κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων

Η ιαπωνική ταινία κέρδισε τις Χρυσές Σφαίρες και τα BAFTA και τώρα θριάμβευσε και στο Όσκαρ.

01:39 Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων Μικρού Μήκους στο «War is Over! Inspired by the Music of John & Yoko»

«Ο Τζον Λένον και η Γιόκο Ονο έγραψαν ένα τραγούδι που μάς ενέπνευσε. Ευχαριστούμε τον παραγωγό μας, Σον Λένον που μάς στήριξε». Επί σκηνής, ο γιος του Λένον και της Όνο, Σον Λένον.

«Θέλω να πω ότι η μητέρα μου έκλεισε τα 91. Και σήμερα είναι η γιορτή της μητέρας στην Αγγλία. Μπορείτε να της ευχηθείτε;».

Η αίθουσα φώναζε «Χρόνια πολλά Γιόκο»!

01:37 Στον… Μέσι στραμμένα όλα τα βλέμματα

Ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της βραδιάς είναι ο… Μέσι. Πρόκειται για τον σκύλο από την ταινία «Ανατομία Μιας Πτώσης».

01:34 Οι παλαιότεροι νικητές παρουσιάζουν τους υποψήφιους

Με μια… σχεδόν καινοτομία έρχονται φέτος τα Όσκαρ. Πρόκειται για ένα φορμάτ που είχε δοκιμάσει η Ακαδημία πριν κάποια χρόνια που ήταν πολύ δημοφιλές, ωστόσο… για κάποιο λόγο το σταμάτησε.

Συγκεκριμένα, στις ερμηνευτικές κατηγορίες, θα φέρνει παλαιότερους νικητές και νικήτριες να κάνουν ένα μικρό intro για όλα τα άτομα που είναι υποψήφια.

Η Λουπίτα Νιόνγκο εισήγαγε την Ντα’Βάιν Τζόι Ράντολφ, η οποία έβαλε τα κλάματα. Η θρυλική Ρίτα Μορένο εισήγαγε την Αμέρικα Φερέρα του Barbie τραγουδώντας «America» (στο ρυθμό του διάσημου κομματιού από το «West Side Story» για το οποίο είχε κερδίσει Όσκαρ).

Διαβάστε περισσότερα εδώ

01:25 Η Ντα’Βάιν Τζόι Ράντολφ κερδίζει το βραβείο Β΄Γυναικείου Ρόλου

Αγωνία τέλος για τους υποψηφίους, καθώς ξεκίνησε η ανακοίνωση των νικητών, με την Ντα’Βάιν Τζόι Ράντολφ να κερδίζει το πρώτο χρυσό αγαλματίδιο της βραδιάς, αυτό για τον Β΄Γυναικείο Ρόλο στην ταινία «The Holdovers» («Τα παιδιά του Χειμώνα), επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις.

«Τόσα χρόνια ήθελα να είμαι διαφορετική και συνειδητοποίησα ότι το μόνο που έπρεπε είναι να είμαι ο εαυτός μου», δήλωσε η ηθοποιός συγκινημένη παραλαμβάνοντας το βραβείο της.

01:19 Η αναφορά του Τζίμι Κίμελ στον Γιώργο Λάνθιμο

Την τιμητική του έχει και κατά τη διάρκεια της έναρξης των Όσκαρ ο Γιώργος Λάνθιμος. Στον εναρκτήριο μονόλογό του ο Τζίμι Κίμελ αναφέρθηκε στον Έλληνα σκηνοθέτη, λέγοντας πως «έχουμε μαζί μας τον σκηνοθέτη του «Poor Things», Γιώργο Λάνθιμο, καθώς και τον υποψήφιο για το Όσκαρ Μοντάζ, Γιώργο Μαυροψαρίδης.

«Θα κερδίσουν άραγε κι οι δύο; Yorgos (your guess) is as good as mine», είπε χαρακτηριστικά και όλοι ξέσπασαν σε γέλια!

01:11 Ο Κίλιαν Μέρφι περπατώντας στο κόκκινο χαλί

Ο πρωταγωνιστής του «Οπενχάιμερ», που διεκδικεί το χρυσό αγαλματίδιο για τον Α’ Ανδρικό Ρόλο, πέρασε νωρίτερα από τη διαδικασία του κόκκινου χαλιού και τα φλας των φωτογράφων άστραψαν.

01:08 Η μεγάλη βραδιά ξεκινά!

Με ένα βίντεο – αφιέρωμα στις ταινίες που είναι υποψήφιες για Όσκαρ ξεκινά η 96η τελετή απονομής των βραβείων.

01:04 Οι ομιλίες στα Όσκαρ που άφησαν εποχή

Τι καθιστά μια ομιλία για τα Όσκαρ υποδειγματική;

Αυτή είναι μια ερώτηση «εκατομμυρίων ευρώ» που αντιμετωπίζει κάθε νέα γενιά νικητών, οι οποίοι συχνά καλούνται να βρουν εντυπωσιακά λόγια για τα βραβεία Όσκαρ (που μεταδίδονται την σήμερα στο ABC) μετά από μια παρέλαση βραβείων.

Ο Μπραντ Πιτ, ο Ke Huy Quan και ο Ντάνιελ Καλούγια πέτυχαν την αποστολή τα τελευταία χρόνια, δίνοντας λόγους που έβρισκαν μια αξιαγάπητη ισορροπία μεταξύ χιούμορ και ειλικρίνειας, αλλά πάντα με μια δόση απροσδόκητου.

Πολλοί νικητές επιλέγουν ένα επίκαιρο μήνυμα, ενώ άλλοι καταφεύγουν στην απαρίθμηση μιας λίστας ονομάτων. Αλλά μετά από χρόνια παρακολούθησης αμέτρητων ομιλιών, ποιες ανήκουν σε μια δική τους κατηγορία;

Διαβάστε περισσότερα εδώ

01:00 Δώρα αξίας 180.000 δολ. κρύβει η φετινή gift card των Όσκαρ

Μόνο τέσσερις ηθοποιοί θα αποχωρήσουν από τα Όσκαρ της Κυριακής με ένα αγαλματίδιο, αλλά και οι 20 υποψήφιοι θα απολαύσουν ένα δώρο η αξία του οποίου είναι ένα εξαψήφιο νούμερο.

Για 22η συνεχή χρονιά, η εταιρεία μάρκετινγκ Distinctive Assets με έδρα το Λος Άντζελες διανέμει τις γεμάτες «καλούδια» τσάντες δώρων «Everybody Wins» στους άνδρες και τις γυναίκες που αναγνωρίζονται στις κορυφαίες κατηγορίες των Όσκαρ, μεταξύ των οποίων φέτος και ο Γιώργος Λάνθιμος.

Είναι γεμάτη με περισσότερα από 50 δώρα που κυμαίνονται από έναν κύβο Ρούμπικ αξίας 15 δολαρίων, έως μια πρόσκληση για σε ένα ελβετικό σαλέ αξίας 50.000 δολαρίων.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι η αξία της περσινής τσάντας ήταν 123.000 δολάρια και, περιελάμβανε περισσότερα από 60 δώρα, από μία συσκευασία αξίας 16 δολαρίων με μπρέτσελ (κουλουράκια) με επικάλυψη σοκολάτας μέχρι διαμονή αξίας 40.000 δολαρίων σε πολυτελή έπαυλη στον Καναδά.

Ορισμένοι υποψήφιοι παραλαμβάνουν τις τσάντες στα σπίτια τους, ενώ άλλοι παρέχουν τις πληροφορίες του ξενοδοχείου τους στην Distinctive Assets, ώστε αυτές να τους να περιμένουν να ταξιδέψουν μαζί τους μετά την τελετή.

Και μόνο τα ταχυδρομικά τέλη για ένα πακέτο αυτού του μεγέθους και βάρους μπορεί να κοστίσει έως και $850.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

00:53 Διαμαρτυρία για την Παλαιστίνη στο Λος Άντζελες

Την ώρα που οι αστέρες του Χόλιγουντ περπατούν στο κόκκινο χαλί και ετοιμάζονται για την τελετή απονομής των βραβείων, κοντά στο θέατρο του Λος Άντζελες πραγματοποιείται διαμαρτυρία για την Παλαιστίνη.

Κόσμος έχει συγκεντρωθεί, κρατώντας σημαίες της Παλαιστίνης και φωνάζει συνθήματα υποστήριξης προς τον παλαιστινιακό λαό.

00:47 Έφτασε στο «Dolby Theater» ο Γιώργος Λάνθιμος

Ο Έλληνας σκηνοθέτης ποζάρει στους φωτογράφους στο κόκκινο χαλί και μετρά αντίστροφα για να ξεκινήσει η τελετή απονομής.

Η ταινία του «Poor Things» είναι υποψήφια για 11 βραβεία. Μεταξύ άλλων, φλερτάρει με τα βραβεία Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Μοντάζ, Φωτογραφίας, A’ Γυναικείου Ρόλου (Εμα Στόουν)και Β’ Ανδρικού Ρόλου (Μαρκ Ράφαλο).

00:39 Θα συνεχιστεί η σιωπή του Χόλιγουντ για τη Γάζα στα Όσκαρ;

Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι ελάχιστοι αστέρες και σκηνοθέτες μιλούν άμεσα για τη Γάζα στις μεγαλύτερες σκηνές του Χόλιγουντ. Άνθρωποι από πολλούς κλάδους, συμπεριλαμβανομένου του θεάματος, έχουν αντιμετωπίσει συνέπειες στην καριέρα τους επειδή ζήτησαν κατάπαυση του πυρός ή εξέφρασαν την υποστήριξη τους προς τους Παλαιστίνιους.

Παρόλα αυτά, η -σχεδόν- απόλυτη σιωπή έχει προκαλέσει αναστάτωση με διάφορους τρόπους. Όπως επισήμανε ο Kyle Buchanan των New York Times, πρόκειται για μια έντονη αντίθεση σε σχέση με μόλις δύο χρόνια πριν, όταν δεκάδες διασημότητες έδειξαν την υποστήριξή τους στον λαό της Ουκρανίας στο κόκκινο χαλί ή στη σκηνή κατά την παραλαβή ενός βραβείου. Ο πρόεδρος της χώρας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μίλησε σε πολλές εκδηλώσεις απονομής βραβείων μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος.

Η πολιτική διαμαρτυρία από προσωπικότητες του Χόλιγουντ τείνει να είναι εξαιρετικά επιλεκτική. Την παραμονή της προεδρικής ορκωμοσίας του Ντόναλντ Τραμπ το 2017, η Μέριλ Στριπ έφερε τα πάνω κάτω στις Χρυσές Σφαίρες εκείνης της χρονιάς, κατακεραυνώνοντας τον τότε εκλεγμένο πρόεδρο σε μια ομιλία αποδοχής για το βραβείο για το έργο ζωής. Στα Όσκαρ του 2015, η νικήτρια του βραβείου καλύτερης γυναικείας ερμηνείας Patricia Arquette χρησιμοποίησε τον ευχαριστήριο λόγο της για να ζητήσει ίσες αμοιβές για τις γυναίκες.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

00:30 Στο κόκκινο χαλί η Έμα Στόουν

Εντυπωσιακή η μούσα του Γιώργου Λάνθιμου στο κόκκινο χαλί. Η Έμα Στόουν έφτασε στο «Dolby Theater» φορώντας μία τουαλέτα σε σαμπανιζέ χρώμα. Ήταν ευδιάθετη, χαμογελαστή και πόζαρε για τους φωτογράφους.

Η ηθοποιός είναι υποψήφια για το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου, για την ταινία «Poor Things».

00:21 Η άτυχη στιγμή της Λίζα Κόσι στο κόκκινο χαλί

Η ηθοποιός Λίζα Κόσι έπεσε «θύμα» των ψηλών της παπουτσιών, μπαίνοντας στη λίστα των σταρς που έχουν σκοντάψει στο κόκκινο χαλί.

Η Κόσι πόζαρε με το κόκκινο, στράπλες φόρεμά της έξω από το «Dolby Theatre» όταν έπεσε, ενώ προσπαθούσε να μην παραπατήσει λόγω… των ιδιαίτερων παπουτσιών της.

00:10 Η Σάντρα Χιούλερ υποψήφια για Όσκαρ A’ Γυναικείου Ρόλου για το «Ανατομία μιας Πτώσης»

00:01 Οι φετινές υποψηφιότητες των βραβείων

Το «Οπενχάιμερ» του Κρίστοφερ Νόλαν ηγείται της κούρσας των φετινών υποψηφιοτήτων, αφού είναι υποψήφιο σε 13 κατηγορίες, ενώ η «Barbie» -η εμπορική επιτυχία της χρονιάς- συγκεντρώνει 8 υποψηφιότητες. Εντυπωσιακή είναι και η πορεία «Killers of the Flower Moon», το οποίο συγκέντρωσε 10 υποψηφιότητες.

  • Καλύτερη Ταινία: American Fiction, Anatomy of a Fall, Barbie, The Holdovers, Killers of the Flower Moon, Maestro, Oppenheimer, Past Lives, Poor Things, The Zone of Interest
  • Σκηνοθεσία: Κρίστοφερ Νόλαν (Oppenheimer), Γιώργος Λάνθιμος (Poor Things), Τζόναθαν Γκλέιζερ (The Zone of Interest), Τζαστίν Τριέτ (Anatomy of a Fall), Μάρτιν Σκορσέζε (Killers of the Flower Moon), Γιώργος Λάνθιμος (Poor Things)
  • Α’ Γυναικείος Ρόλος: Ανέτ Μπένινγκ (Nyad), Λίλι Γλάντστόουν (Killers of the Flower Moon), Κάρεϊ Μάλιγκαν (Maestro), Εμα Στόουν (Poor Things), Σάντρα Χούλερ (Anatomy of a Fall)
  • Α’ Ανδρικός Ρόλος: Μπράντλεϊ Κούπερ (Maestro), Πολ Τζιαμάτι (The Holdovers), Κίλιαν Μέρφι (Oppenheimer), Κόλμαν Ντομίνγκο (Rustin), Τζέφρι Ράιτ (American Fiction)
  • Διασκευασμένο Σενάριο: American Fiction, Barbie, Oppenheimer, Poor Things, The Zone of Interest
  • Πρωτότυπο Σενάριο: Anatomy of a Fall, The Holdovers, Maestro, May December, Past Lives
  • Β’ Γυναικείος Ρόλος: Εμιλι Μπλαντ (Oppenheimer), Ντανιέλ Μπρους (The Color Purple), Αμέρικα Φερέρα (Barbie), Τζόντι Φόστερ (Nyad), Ντα’ Βιν Τζόι Ράντολφ (The Holdovers)
  • Β’ Ανδρικός Ρόλος: Μαρκ Ράφαλο (Poor Things), Ρόμπερτ Ντε Νίρο (Killers of the Flower Moon), Ρόμπερτ Ντάουνι Τζ. (Oppenheimer), Ράιαν Γκόσλινγκ (Barbie), Στέρλινγκ Κ. Μπράουν (American Fiction)
  • Μοντάζ: Anatomy of a Fall, The Holdovers, Killers of the Flower Moon, Poor Things, Oppenheimer
  • Φωτογραφία: El Conde, Killers of the Flower Moon, Maestro, Oppenheimer, Poor Things
  • Μουσική: American Fiction, Indiana Jones, Killers of the Flower Moon, Oppenheimer, Poor Things
  • Κοστούμια: Barbie, Killers of the Flower Moon, Napoleon, Oppenheimer, Poor Things
  • Καλύτερο Τραγούδι: I’m Just Ken (Barbie), It Never Went Away (American Symphony), The Fire Inside (Flamin’ Hot), Wahzhazhe – A Song For My People (Killers of the Flower Moon), What Was I Made For? (Barbie)
  • Σκηνογραφία: Barbie, Killers of the Flower Moon, Napoleon, Oppenheimer, Poor Things
  • Διεθνής Ταινία: Io Capitano (Ιταλία), Perfect Days (Ιαπωνία), Society of the Snow (Ισπανία), The Teachers’ Lounge (Γερμανία), The Zone of Interest (Αγγλία)
  • Animation: The Boy and the Heron, Elemental, Nimona, Robot Dreams, Spiderman: Across the Spider-Verse
  • Ντοκιμαντέρ Μεγάλου Μήκους: Bobi Wine: The People’s President, The Eternal Memory, Four Daughters, To kill a tiger, 20 Days in Mariupol
  • Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους: The ABCs of Book Banning, The Barber of Little Rock, Island in Between, The Last Repair Shop, Nǎi Nai & Wài Pó
  • Ήχος: The Creator, Maestro, Mission Impossible: Dead Reckoning Part One, The Zone of Interest, Oppenheimer
  • Οπτικά Εφέ: The Creator, Godzilla: Minus One, Guardians of the Galaxy Vol. 3, Napoleon, Mission Impossible: Dead Reckoning Part One
  • Κομμώσεις και Μακιγιάζ: Golda, Maestro, Oppenheimer, Poor Things, Society of the Snow
  • Μικρού Μήκους Ταινία – Animation: Letter to a Pig, Ninety-Five Senses, Our Uniform, Pachyderme, War is Over! Inspired by the Music of John & Yoko
  • Μικρού Μήκους Ταινία – Live Action: The After, Invincible, Night of Fortune, Red, White and Blue, The Wonderful Story of Henry Sugar

23:50 Παρόντες τραγουδιστές και ηθοποιοί της ινδιάνικης φυλής Osage

Τραγουδιστές και ηθοποιοί της ινδιάνικης φυλής Osage δίνουν το «παρών» στην 96η τελετή απονομής των Όσκαρ.

Συνεργάστηκαν με τον βραβευμένο σκηνοθέτη Μάρτιν Σκορτσέζε για την ταινία «Killers of the Flower Moon», η οποία αφηγείται ένα σκοτεινό και οδυνηρό κεφάλαιο της ιστορίας των Osage.

23:39 Μία ιδιαίτερη στέκα επέλεξε η Ζακλίν Στιούαρτ

23:30 Ξεκίνησαν οι αφίξεις στο κόκκινο χαλί

Καλησπέρα σας. Μαζί θα παρακολουθήσουμε τη μεγάλη βραδιά του κινηματογράφου, τα βραβεία Όσκαρ. Οι πρώτες αφίξεις στο κόκκινο χαλί είναι γεγονός.

Βανέσα Χάντζενς, Μπρίτανι Σνόου και Τζούλιαν Χαφ είναι από τις πρώτες σταρ που έκαναν την εμφάνισή τους.
H Βανέσα Χάντζενς αποκάλυψε ότι είναι έγκυος στο πρώτο της παιδί
H Μπρίτανι Σνόου 
H Τζούλιαν Χαφ

Sports in

Αυτός έκανε άνω – κάτω την Άστον Βίλα

Ο Αλβανός επιθετικός, Έρνεστ Μούτσι προκάλεσε πολλά προβλήματα στην άμυνα της αγγλικής ομάδας και η Μπεσίκτας πλήρωσε δέκα εκατ. ευρώ στην Λέγκια για να τον αποκτήσει

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024