Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το σεπαρέ του Τόνι από τη θρυλική σειρά «The Sopranos» πουλήθηκε για 82.600 δολάρια

Το σεπαρέ του Τόνι από τη θρυλική σειρά «The Sopranos» πουλήθηκε για 82.600 δολάρια

Έχουν περάσει 15 χρόνια από εκείνη την τελευταία, αγωνιώδη και τεταμένη συνάντηση των Σοπράνο, αλλά ο κόσμος εξακολουθεί να λατρεύει αυτό το αξιοσημείωτα ανθρώπινο και απάνθρωπο δράμα.

Πάνω από 15 χρόνια μετά την προβολή της τελευταίας σκηνής της σειράς The Sopranos που έφερε την ανατροπή, το 2007, το κλασικό σεπαρέ του αμερικανικού εστιατορίου όπου γυρίστηκε, πωλήθηκε σε δημοπρασία για μια τιμή που τελικά εκτοξεύτηκε στα 82.600 δολάρια.

Ο Ντέιβιντ Τσέις, ο δημιουργός και εκτελεστικός παραγωγός της σειράς «The Sopranos», παρήγγειλε τα onion rings όταν γευμάτισε εκεί ένα μήνα πριν από τα γυρίσματα, ή τουλάχιστον έτσι λέγεται

Το τηλεοπτικό –  μαφιόζικο – δράμα, το οποίο ο Guardian χαρακτήρισε κάποτε ως «την πιο αριστουργηματική σειρά που έγινε ποτέ», έδειξε με αξιομνημόνευτο τρόπο τον πατριάρχη ήρωα Τόνι Σοπράνο και την οικογένειά του να κάθονται στο συγκεκριμένο σεπαρέ σε ένα εστιατόριο του Νιου Τζέρσεϊ στην τελευταία σκηνή της σειράς.

Ο Σοπράνο ρίχνει ένα κέρμα στο επιτραπέζιο τζουκ-μποξ και παραγγέλνει onion rings, καθώς μετά βίας μιλάει. Τότε η σειρά περνάει ξαφνικά στο σκοτάδι.

Έγινε ένας άτυπος βωμός

Τη Δευτέρα το βράδυ, το iconic σεπαρέ, με βαθύ κόκκινο πάγκο και κίτρινο τραπέζι από το πραγματικό παγωτατζίδικο Holsten’s στο Μπλούμφιλντ του Νιου Τζέρσεϊ, πουλήθηκε, ανέφεραν οι New York Times.

Ο συνιδιοκτήτης Chris Carley είχε ζητήσει προσφορές για το άνοιγμα της δημοπρασίας στον διαδικτυακό ιστότοπο eBay άνω των 3.000 δολαρίων και φέρεται να είχε ως στόχο να πετύχει τιμή 10.000 δολαρίων για το σεπαρέ. Ήλπιζε να διαθέσει τα έσοδα για την ανακαίνιση που σχεδίαζε για το εστιατόριο. Πουλούσε και άλλα έπιπλα και αναμνηστικά από το κατάστημά του, καθώς χρειαζόταν ανανέωση μετά από περισσότερα από 60 χρόνια λειτουργίας, ανέφεραν οι Times.

Για δύο εβδομάδες, οι θαυμαστές άφηναν κάρτες και λουλούδια στο σεπαρέ, τα οποία ο κ. Carley έδωσε αργότερα στον γιο του Γκαντολφίνι

Μέσα σε 24 ώρες, οι προσφορές ανέβηκαν και τελικά το σεπαρέ πουλήθηκε -χωρίς το jukebox- για 82.600 δολάρια, τα οποία θα υπερκαλύψουν το κόστος της ανακαίνισης. Η πώληση περιελάμβανε τα έπιπλα και το διαχωριστικό του σεπαρέ που κοσμεί μια πλακέτα που γράφει «reserve» για την οικογένεια Soprano.

Οι ντόπιοι και οι τουρίστες πάντα έρχονταν στο Holsten’s ζητώντας να καθίσουν στο σεπαρέ των Soprano, αλλά έγινε ένας άτυπος βωμός μετά τον ξαφνικό θάνατο του ηθοποιού Τζέιμς Γκαντολφίνι, γνωστού και ως Τόνι Σοπράνο, σε ηλικία 51 ετών το 2013.

«Καλό, παλιομοδίτικο»

Το Holsten’s άνοιξε το 1939 ως Strubbe’s Ice Cream Parlor και τελικά επεκτάθηκε για να συμπεριλάβει φαγητό εστιατορίου. Το σεπαρέ βρισκόταν στην τραπεζαρία του Holsten για περισσότερα από 50 χρόνια, δήλωσε ο κ. Carley, και μετά από δεκαετίες φθοράς – τα τελευταία χρόνια από τις ορδές των θαυμαστών των «Sopranos» – ήταν καιρός για μια ανανέωση.

«Ήρθε η ώρα να το κάνουμε», δήλωσε ο κ. Carley σε συνέντευξή του στους ΝΥΤ πριν από τη λήξη της δημοπρασίας. «Δεν είναι μια απόφαση που πήραμε ελαφρά τη καρδία».

Ενώ το Holsten’s είναι γνωστό για το σπιτικό παγωτό του, έχει αγκαλιάσει τη «διασημότητά» του όλα αυτά τα χρόνια, προωθώντας τα διάσημα onion rings του Σοπράνο και τα αντίστοιχα καλούδια.

Ο Ντέιβιντ Τσέις, ο δημιουργός και εκτελεστικός παραγωγός της σειράς «The Sopranos», παρήγγειλε τα onion rings όταν γευμάτισε εκεί ένα μήνα πριν από τα γυρίσματα, ή τουλάχιστον έτσι λέγεται.

Αλλά κατά βάθος, το Holsten’s είναι ένα «καλό, παλιομοδίτικο» εστιατόριο όπου «γνωρίζουμε τους ανθρώπους με τα μικρά τους ονόματα», δήλωσε ο κ. Carley, ο οποίος εργάζεται εκεί από τα 14 του χρόνια.

Η προσοχή που έχει λάβει το σεπαρέ – και το Holsten’s – την τελευταία εβδομάδα είναι παρόμοια με εκείνη που είχε όταν προβλήθηκε το τελευταίο επεισόδιο, δήλωσε ο κ. Carley. Οι θαυμαστές έρχονταν τακτικά για να γευματίσουν στο σεπαρέ ή να ποζάρουν για φωτογραφίες. Έπαιρναν επίσης τα πλαστικοποιημένα μενού του εστιατορίου, ένα από τα οποία έπιασε 4.150 δολάρια στο eBay, δήλωσε ο Ron Stark, συνιδιοκτήτης, στους New York Times το 2007.

Αφού ο Γκαντολφίνι πέθανε ξαφνικά το 2013 από καρδιακή προσβολή, το σεπαρέ έγινε μνημείο. Το εστιατόριο έκλεισε αμέσως το σημείο και τοποθέτησε μια πινακίδα «reserve» «από σεβασμό», δήλωσε ο κ. Carley. Για δύο εβδομάδες, οι θαυμαστές άφηναν κάρτες και λουλούδια στο σεπαρέ, τα οποία ο κ. Carley έδωσε αργότερα στον γιο του Γκαντολφίνι.

*Mε πληροφορίες από NYT | GUARDIAN | Kεντρική φωτογραφία θέματος: ‘The Sopranos’ WILL HART | HBO

Sports in

Νίκησαν και έμειναν ζωντανοί οι Λέικερς (119-108)

Οι Λέικερς νίκησαν με 119-108 και γλύτωσαν την σκούπα από τους Νάγκετς, μένοντας παράλληλα ζωντανοί στη σειρά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024